پرمصرفها بلای جان...

همچنان گروهی از مشترکان قلدر پرمصرف وجود دارند که آب بها نمیدهند و طبیعتا وقتی آب بهایی نمیدهند، انگیزه ای برای کنترل میزان مصرف ندارند و مشخصا جریمه ای هم آنان را تهدید نمی کند. مردم عادی هم وقتی شاهد این مساله هستند، آنها نیز انگیزه خودشان را برای صرفهجویی از دست میدهند.
روز صفر آب نزدیک است، اگر در همین چندهفته دستبهکار نشویم؛ کم آبی عملا میتواند امنیت غذایی را به خطر انداخته و همچنین بخش صنایع، کشاورزی و حتی انرژی کشور را تحت تاثیر قرار دهد. دولت به صورت رسمی از کاهش جدی ذخایر آبی در سدها به ویژه تهران خبر داده است و شهروندان تهران طی روزهای گذشته از افت محسوس فشار آب و قطع چند ساعته آب گلایه می کنند.
آنگونه که "فرشاد اعظی" در روزنامه دنیای اقتصاد گزارش داده؛ بررسی رسانه ها و شبکه های اجتماعی نیز حکایت از همین مساله دارد که مردم نگرانی بسیار زیادی نسبت به شرایط آب در روزهای داغ تابستان دارند که هنوز به نیمه نرسیده است. البته بحران کم آبی یا بی آبی یک مرتبه شکل نگرفته و طی سالیان گذشته، آمدنش را با نشانه هایی چون افت سطح کیفی آب، فرونشست، کاهش تنوع زیستی، کاهش سطح آب رودها و افزایش شوری آب به همه گوشزد می کرد، ولی «کجاست گوش شنوا»؟
چالش مشترکان پرمصرف و تجهیزات مستهلک
محمد درویش در گفتوگویی با «دنیای اقتصاد» به راهکارهای مقابله با بحران کم آبی در کشور می پردازد و میگوید: «میتوان مجموعه تمهیداتی را در کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت انجام داد و متولیان امر هرچه سریعتر و جدی تر باید به این عرصه ورود کنند. نخستین قدم این است که دولت و مشخصا وزارت نیرو تکلیف خودشان را ابتدا با 30 درصد آب شربی که به گفته خودشان در اثر استهلاک لوله های فرسوده هدر می رود و همین طور مشترکان قلدر پرمصرف که عملا در آب بها منظور نمیشوند، مشخص کنند.»
مشروح این گزارش را با تیتر «روزِ صفر آب نزدیک است؛ از مشترکان قلدر پُرمصرف تا حراج آب در بخش کشاورزی / مدیریت حاکم بر آب را تغییر دهیم» در اقتصادنیوز بخوانید.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.