پرونده «افطار» ثبت جهانی شد
افطاری و فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی وابسته به آن امروز چهارشنبه 15 آذر در سومین روز از هجدهمین نشست کمیته بین دولتی حفاظت از میراث فرهنگی ناملموس ثبت جهانی شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، پرونده افطار و سنتهای فرهنگی و اجتماعی آن، یکی از سه پروندهای است که بنا بود در هجدهمین جلسه کمیته بین دولتی حفاظت از میراث فرهنگی ناملموس بررسی شود تا به ثبت جهانی برسد. این کمیته در شهر کاسان جمهوری بوتسوانا، کشوری در آفریقای جنوبی از 13 تا 18 آذرماه 1402 به بررسی پروندههای حوزه میراث ناملموس میپردازد.
ایران نیز به همراه کشورهای آذربایجان، ترکیه و ازبکستان پرونده افطار و سنتهای آن را ارائه داد تا به صورت چند ملیتی به ثبت جهانی یونسکو برسد. در نهایت، افطاری و فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی وابسته به آن امروز چهارشنبه 15 آذر در سومین روز از هجدهمین نشست این کمیته ثبت جهانی شد.
در پرونده افطار آمده: در همه کشورهایی که در این پرونده عضو هستند، افطار توسط افرادی از هر گروه سنی، جنسیتی، متعلق به پیشینههای مختلف اجتماعی، فرهنگی و آموزشی که اسلام را به عنوان دین خود میشناسند و این عنصر را به عنوان دین خود میشناسند، اجرا و از نسلی به نسل دیگر منتقل میشود. افطار در واقع بخش جدایی ناپذیر از فرهنگ و هویت آنهاست چه آنهایی که روزه میگیرند و چه افرادی که روزه نمیگیرند.
پرونده مجموعه حرم مطهر رضوی آماده ثبت جهانی شددر این دوره، غیر از 2 پرونده افطار و مراسم اجتماعی فرهنگی ایران برای ثبت جهانی در هجدهمین نشست کمیته بینالدولی پاسداری از میراثفرهنگی، پرونده هنر تذهیب (مشترک با آذربایجان، تاجیکستان، ترکیه و ازبکستان) و جشن سده (مشترک با تاجیکستان) مورد بررسی قرار گرفت.