چهارشنبه 3 بهمن 1403

پروژه "کاملاً محرمانه" شرکت سایپا چیست؟

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
پروژه "کاملاً محرمانه" شرکت سایپا چیست؟

مدیرعامل شرکت خودروسازی سایپا در رویداد فناورانه خودروهای آینده، توضیحاتی درباره پروژه "کاملاً محرمانه" این شرکت ارائه کرد.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ رویداد فناورانه خودروهای آینده (2) با محوریت امضاء تفاهم‌نامه ستاد حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و مرکز تحقیقات و نوآوری سایپا با شرکت‌های دانش‌بنیان امروز در مرکز تحقیقات و نوآوری سایپا برگزار شد.

این مراسم با حضور محمدعلی تیموری؛ مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا، منوچهر منطقی دبیر ستاد توسعه فناوری‌های حوزه فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و شاهین عذبی مدیرعامل مرکز تحقیقات و نوآوری سایپا برگزار شد و امضای 4 تفاهم‌نامه و رونمایی از دو کتاب از جمله دیگر برنامه‌هایی است که در افتتاحیه این رویداد انجام شد.

مهندس شاهین عذبی؛ مدیرعامل مرکز تحقیقات و نوآوری سایپا گفت: فلسفه اصلی این رویداد در سالی که دانش‌بنیان نام‌گذاری شده این است که می‌خواهیم از تمامی ظرفیت‌های موجود استفاده کنیم و درهای این مرکز به روی تمامی شرکت‌های دانش‌بنیان و فناوری باز است.

وی گفت: این رویداد 4 محور را درنظر گرفته است که خودروهای برقی و خودروهای متصل از جمله آنها است. نزدیک به 50 شرکت و 29 غرفه در این رویداد حضور دارند و نفرات حاضر نیز 250 نفر شخص حقیقی و حقوقی است.

عذبی تصریح کرد: با توجه به شرایط موجود و غنی بودن بودن نفت و گاز، «هیبرید» نزدیک‌ترین مورد به خودروهای برقی است. تفاهم‌نامه‌ای نیز با سازمان انرژی اتمی هفته درباره fuel cell برگزار می‌کنیم.

محمدعلی تیموری مدیرعامل سایپا در ادامه گفت: در رابطه با خودروهای برقی تمرکز بر روی خودروهای کار مثل اتوبوس‌ها یا ون‌های شهری است اولویت دوم یک پروژه کاملاً محرمانه است که شروع کردیم که آینده خودروهای برقی را بدون باتری‌های لیتیوم پیش ببریم. همچنین یک موتور برقی که بدون باتری لیتیومی بوده و در واقع یک تحول بزرگ است.

وی گفت: ما یک سیستم ناوبری خودرویی را طراحی کردیم که بر روی خودروی شاهین نصب است این ناوبری تحت سیستم‌های مخابراتی کار می‌کند. در دنیا ناوبری بر مبنای ماهواره و اقتصادی است یعنی سیستم روی خودرو نصب می‌شود. خودروها در آینده به plc متصل خواهند شد.

تیموری گفت: با حمایت وزارت صمت، برنامه‌های خود را اجرا می‌کنیم تا در زمان مناسب پروژه‌ها را انجام دهیم. در خودروهای فعلی ما 70 درصد ایرادات مربوط به طراحی قطعات می‌شود. تمام مشتری‌های خودروی ایرانی از دیسک و صفحه ناله می‌کنند که این ایراد از طراحی است. دانش‌بنیان‌ها می‌توانند در این نقطه ورود کرده و نقش‌آفرینی کنند.

وی خاطرنشان کرد: ما باید با کمک دانش‌بنیان‌ها خودروهای نسل بعدی را طراحی کنیم. ما با تمامی ظرفیت‌ها کار می‌کنیم و ظرفیت ما تولید 1800 خودرو است که امیدواریم به زودی 700 تا نیز به این رقم اضافه شود.

تکمیل زنجیره تولید خودرو در همکاری ایران خودرو و سایپا