یک‌شنبه 13 آبان 1403

پرچم گنبد مطهر بانوی کرامت (س) در قم تعویض شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
پرچم گنبد مطهر بانوی کرامت (س) در قم تعویض شد

قم ایرنا آیین تعویض پرچم گنبد بارگاه ملکوتی کریمه اهل بیت (ع) عصر چهارشنبه مصادف با شب رحلت حضرت معصومه (س) با حضور آیت الله سید محمد سعیدی تولیت و جمعی از خادمان این آستان مقدس برگزار شد.

از جلوه های ویژه این آیین، این بود که خادمان حضرت فاطمه معصومه (س)، میزبان هفت شهید گمنام هشت سال دوران دفاع مقدس بودند و پیکر این شهیدان پس از طواف بر دور مضجع شریف کریمه اهل بیت (ع) زینت‌بخش این محفل نورانی و معنوی شد.

حجت الاسلام والمسلمین علیرضا صادقی‌واعظ، از خطیبان در این آیین، با بیان ویژگی های حضرت معصومه (س) گفت: اگرچه انتساب به خاندان عصمت ارزشمند است، اما بر اساس آیات قرآن کریم و روایات معصومین مهم‌تر از انتساب، اکتساب است؛ به این معنی که آنچه در مسیر اطاعت و بندگی خداوند و پیروی از ائمه اطهار (ع) نصیب انسان می‌شود؛ مقام، عظمت و فضیلتی بی نظیر را از سوی پروردگار متعال برای او رقم می زند.

وی با اشاره به شان زیارت این بانوی مکرمه گفت: هنگامی که زیارتنامه حضرت معصومه (س) را می‌خوانیم، از ایشان درخواست می‌کنیم که به خاطر مقامی که نزد خداوند متعال دارید، ما را شفاعت کنید.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت خاطرنشان کرد: زیارت توام با معرفت و شناخت از مهم‌ترین نکات باب زیارت است.

وی با اشاره به این‌که تمام شئونی که در باب زیارت 14 معصوم (ع) وارد شده است در مورد زیارت حضرت معصومه (س) نیز وجود دارد، افزود: سه امام معصوم (ع) سفارش و تاکید بسیار بر تشرف محضر حضرت معصومه (س) دارند.

خطبه خوانی و مداحی از دیگر برنامه های این مراسم بود.

بر اساس این گزارش، پیکر مطهر این هفت شهید گمنام پس از برگزاری این آیین در چهار یادمان شهدای گمنام در استان قم؛ سه شهید در بوستان کودک، دو شهید در مجموعه مرکز فرهنگی مسجد اهل بیت (ع) واقع در جنب عوارضی آزادراه قم تهران، یک شهید در مصلای پردیسان و یک شهید نیز در محل آموزش بسیجیان استان قم در پادگان 19 دی تدفین می شوند.

استان قم 6 هزار و 90 شهید و همچنین 11 هزار و 361 جانباز تقدیم انقلاب اسلامی کرده است و 591 آزاده و بیش از 400 شهید مدافع حرم دارد.

حضرت فاطمه معصومه (س) در روز اول ذی القعده سال 173 هجری قمری در مدینه منوره دیده به جهان گشود؛ آن حضرت در خاندانی که سرچشمه علم، تقوا و فضایل اخلاقی بود، پرورش یافت؛ پس از آن که پدر بزرگوارش امام موسی کاظم (ع) به شهادت رسید از محضر برادر بزرگوارش امام رضا (ع) بهره برد.

طاهره (پاکیزه)، حمیده (ستوده)، بره (نیکوکار)، رشیده (حد یافته)، تقیه (پرهیزگار)، رضیه (خشنود از خدا)، مرضیه (مورد رضایت خدا)، سیده صدیقه (بانوی بسیار راستگو)، سیده رضیه مرضیه (بانوی خشنود خدا و مورد رضای او)، سیده نساءالعالمین (سرور زنان عالم)، محدثه و عابده از لقب های ایشان است.

لقب «معصومه» از سوی امام رضا (ع) به این بانوی والامقام اسلام داده شده است، علامه مجلسی در این باره می گوید: امام هشتم شیعیان (ع) در جایی فرمودند که «هرکس معصومه را در قم زیارت کند، مانند کسی است که مرا زیارت کرده است.»

پس از ورود امام رضا (ع) در سال 200 هجری قمری به خراسان، حضرت معصومه (س) بعد از یک سال، برای دیدار برادر به همراه کاروانی از شهر مدینه منوره به سمت ایران حرکت کرد و در 23 ربیع الاول وارد قم شد.

آن حضرت در شهر قم، مورد استقبال عده بسیاری از مردم مشتاق و شیفته اهل بیت (ع) قرار گرفت و پس از 17 روز اقامت در منزل موسی ابن خزرج که به «بیت النور» شهرت یافت، در 10 ربیع الثانی سال 201 هجری قمری دیده از جهان فرو بست.

*س_برچسب‌ها_س*