سه‌شنبه 6 آذر 1403

پنج زمین برای ایجاد مراکز لجستیک کشاورزی در جنوب کرمان واگذار شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
پنج زمین برای ایجاد مراکز لجستیک کشاورزی در جنوب کرمان واگذار شد

جیرفت - ایرنا - رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان از واگذاری پنج زمین برای ایجاد مراکز لجستیک کشاورزی در این منطقه خبر داد و گفت: با راه اندازی این مراکز زمینه صدور سریع و بموقع محصولات کشاورزی فراهم خواهد شد.

به گزارش ایرنا سعید برخوری شامگاه چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه، زمین های واگذار شده را نتیجه همکاری اداره کل منابع طبیعی دانست و گفت: متاسفانه سه مورد از این زمین ها با معارض مواجه شده است.

وی افزود: هم اکنون 2 طرح ایجاد مرکز لجستیک کشاورزی در جنوب کرمان در حال پیگیری است.

وی طرح پایانه صادراتی در شهرک صنعتی جیرفت را جز پارک های لجستیک کشاورزی در حوزه سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب کرمان دانست و بر پیگیری مشکلات این بخش تاکید کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان ایجاد منطقه آزاد کشاورزی و کشاورزی قراردادی را تنها راه حل برطرف شدن مشکلات بخش کشاورزی هفت شهرستان جنوبی استان کرمان عنوان کرد و از مطرح شدن این ایده ها برای اولین بار در کشور خبر داد.

وی عمده محصولات کشاورزی منطقه جنوب کرمان را در قالب طرح استمرار (کشت خارج از فصل) دانست و گفت: این محصولات قابلیت فرآوری نداشته لذا به صورت تازه خوری باید صادر و یا در داخل ارایه شود.

برخوری نبود تناسب بین بخش کشاورزی و بخش های زیرساختی راه آهن، پرواز باری و حمل و نقل را از مشکلات بخش کشاورزی منطقه جنوب کرمان عنوان کرد و خواستار مطالبه گری رسانه ها در این بخش ها شد.

وی خرید تضمینی محصول گندم، کلزا و ذرت جنوب کرمان را جزئی از کشاورزی قراردادی دانست و هدف گذاری فعلی کشاورزی قراردادی را در محصولات سیب زمینی، پیاز و گوجه اعلام کرد.

وی صادرات را شاه کلید رفع مشکلات کشاورزی جنوب کرمان اعلام کرد و بر رفع مشکلات این بخش توسط همه دستگاه های مربوطه تاکید کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان به عملکرد این مجموعه اشاره کرد و انتخاب 10 کشاورز نمونه کشوری و کسب رتبه دوم کشوری سطح زیر کشت گلخانه ها را نتیجه تلاش مجموعه سازمان جهادکشاورزی جنوب کرمان دانست.

وی به افزایش قیمت کود در بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: این افزایش قیمت به صورت سراسری بوده و به دلیل تخصیص نیافتن ارز ترجیحی است.

وی با بیان اینکه کود ازته در داخل کشور تولید می شود، افزود: در زمینه کود ازته هیچ افزایش قیمتی نداشتیم ولی با توجه به تامین مواد اولیه دیگر کودها از خارج کشور، شاهد افزایش قیمت سراسری این نهاده کشاورزی بودیم.

برخوری با بیان اینکه میانگین اجرای سیستم های نوین آبیاری کشور 22 درصد است، اظهار داشت: میانگین اجرای آبیاری نوین در منطقه جنوب کرمان 33 درصد بوده که از میانگین کشوری بالاتر است.

برخوری از حضور تجار افغانی در بازار خرمای جنوب کرمان خبر داد و گفت: قیمت محصول خرما نسبت به روزهای اول برداشت این محصول بین چهار تا پنج هزار تومان افزایش داشته است.

وی برگزاری جشنواره کلوته را گامی مهم در شناسایی خرمای کلوته دانست و اظهار داشت: اگر شرایط کرونایی حاکم نشده بود، شاهد افزایش قیمت این محصول بودیم.

پیشتر وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اهمیت راه‌اندازی مراکز لجستیک کشاورزی در جنوب استان کرمان گفته بود این مراکز باید توسط بخش خصوصی ایجاد شود و ما هیچ محدودیتی در حمایت از بخش خصوصی نداریم.

کاظم خاوازی اظهار داشت: بخش خصوصی می‌تواند به فرآوری و ساماندهی بخش قابل توجهی از تولیدات کشاورزی کمک کند.

وی با اشاره به اهمیت ایجاد مراکز لجستیک کشاورزی تصریح کرد: اگر استاندار کرمان و سایر همکاران ما در جیرفت هم اعلام آمادگی کنند و بخش خصوصی را پای کار بیاورند قطعا از آن‌ها پشتیبانی می‌کنیم و تسهیلات لازم را در اختیارشان قرار می‌دهیم چرا که احداث مراکز لجستیک کشاورزی یک موضوع بسیار مهم است.

سالانه بیش از چهار و نیم میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در هفت شهرستان جنوبی استان کرمان تولید می شود.

*س_برچسب‌ها_س*