جمعه 2 آذر 1403

پور محمدی: یارانه‌ها موجب آرامش مردم نشد

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
پور محمدی: یارانه‌ها موجب آرامش مردم نشد

در این گزارش مشروح اظهارات مصطفی پورمحمدی؛ نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گردآوری شده است.

مصطفی پورمحمدی؛

حجت‌الاسلام و المسلمین مصطفی پورمحمدی نامزد انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری شامگاه پنجشنبه 31 خرداد 1403 در دومین مناظره تلویزیونی 6 نامزد انتخابات که با موضوع اقتصادی - خدمات رسانی عدالت محور دولت - برگزار شد، در فرصت 4 دقیقه اول بخش اول خود گفت: خدمات‌رسانی عدالت‌محور مسئله اساسی برای همه دولت‌هاست که در دو دهه گذشته جدی‌تر مطرح شد تا یارانه‌ها را به نحوی توزیع کنیم که خدمات مناسب به همه طبقات به ویژه محرومان برسد و عدالت هم رعایت شود. وی افزود: اما واقعیت این است که این حجم توزیع یارانه‌ها موجب آسایش و آرامش و رضایت طبقه محروم نشده و الان مشکلات اقتصادی زیادتر شده و عدالت هم چندان که مطلوب بود رعایت نشده است. پورمحمدی تاکید کرد: این امر منجر به غنی‌شدن یک عده و کم‌شدن دهک‌های طبقه متوسط و فقیر شدن طبقات پایین و گسترش دهک‌های فقیر شده و این آماری است که اعلام شده است. کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری یادآور شد: تقریباً توسعه توزیع یارانه‌ها به این شکل همزمان شد با تحریم‌ها. وقتی که نزدیک به 17 تا 18 سال تحریم‌ها انجام شده، اول خیلی از ما انکار کردیم و اهمیتی ندادیم، توجه نکردیم، همان موقع باید کنترل می‌کردیم، اجازه نمی‌دادیم نهادهای بین‌المللی همه ابزار و شبکه‌هایی که ما نیاز داریم واقتصاد خودمان را با آن تقویت کنیم، را چنین کنند. وی ادامه داد: در زمان آقای احمدی‌نژاد در اواخرش پذیرفت و در گزارش‌هایش بود. اما متأسفانه داستان نقل و انتقال مالی پیش آمد که جلوه دیگری از محدودیت‌سازی برای کشور ما شد؛ مثل اف‌ای‌تی‌اف که اواخر دولت آقای احمدی‌نژاد این قصه باز مطرح شد، نامه‌اش نوشته شد و برخی دوستانی که در این جلسه هستند نامه‌اش را نوشتند. کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: اما عملاً 10 تا 11 سال است که این وضعیت باقی مانده و کل اقتصاد ما برای تبادل مالی قفل است. پس طبعاً یک بخش جدی که نمی‌توانیم کار کنیم و مشکل داریم این است که منابع نداریم و اقتصاد ما در ریل درستی نیست. پورمحمدی یادآور شد: تحریم‌ها هم تشدید شد و فشارهای بیشتری وارد کرد. در داخل قرار بود خنثی‌سازی کنیم. اولین یا دومین جلسه دولت یازدهم سئوال شد بهترین پیشنهاد اعلام شود. من گفتم در سازمان بازرسی در زمان دولت قبلی کار کردیم و یارانه‌ها یک مشکل جدی است. حجمش گسترده است، هدفمند نیست، کل منابع ما را می‌بلعد و در کنارش هم فساد توزیع شده است اما حرف‌های خوبی هم پاسخ داده نشد. وی ادامه داد: دوستانی که اینجا هستند یا به خنثی‌سازی تحریم و فضاسازی اجتماعی بی‌توجه بودند یا برای خنثی‌سازی داخلی که اقتصاد مقاومتی فرمایش رهبری است چه اقدامی انجام دادند؟ 15 تا 16 سال گذشته است و این دوستانی که دور این میز نشسته‌اند درگیر بودند کجا جدی عمل کردند؟ کجا برخورد کردند؟ هفت تا هشت روز است تبلیغات انتخاباتی شروع شده و فضای اجتماعی کشور هنوز داغ نیست، معلوم است حس جدی ندارند، اعتماد ندارند و صداقت ما را جدی نمی‌بینند. کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: ما باید برگردیم به اعتمادسازی خود و برگردیم به پیشینه خود که با صداقت چه کار کرده‌ایم؟ کسانی که حقایق و واقعیت‌های اجتماعی را قبول نداشتیم و هیچ تلاش برای کنترل آن نداشتیم و برای خنثی‌سازی نداشتیم و الان برای آن نسخه می‌پیچیم. معلوم است که مردم قبول نمی‌کنند و راهکارها هم ناقص می ماند.

بزرگواران دور میز اصلا نمی‌خواهند به موضوعات جدی کشور بپردازند

پورمحمدی در فرصت 4 دقیقه دوم بخش اول این مناظره که به بیان دیدگاه‌ها و اظهارنظر درباره برنامه‌های سایر نامزدها اختصاص داشت، گفت: آمارها و بیان مشکلات پیوسته گفته شده، دوستان ما هم در این جلسه گفته‌اند و راه‌حل‌ها هم پیوسته در دوره‌های مختلف در برنامه‌های مختلف بیان شده و می‌شود اما واقعیت این است که نمودارها منفی است. در همه دوره‌ها نقدینگی و تورم بیشتر می‌شود و خط فقر توسعه می‌یابد و فاصله بین غنی و فقیر افزایش می‌یابد. وی افزود: چرا به علت‌ها نمی‌پردازیم و چرا با سکوت و پاک کردن صورت مسئله فکر می‌کنیم می‌توانیم از روی مشکلات بپریم؟ ما هنوز حاضر نیستیم به مشکلات اساسی اشاره کنیم. یارانه سوخت 120 میلیارد دلاری را باید مورد توجه قرار دهیم. بزرگوارانی که دور این میز نشسته‌اند اصلا نمی‌خواهند به موضوعات جدی کشور بپردازند، اصلا نمی‌خواهند پاسخ دهند، می‌خواهند به سکوت بگذرانند. کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: من صادقانه می‌گویم و به دوستان هم ارادت دارم اما باید با مردم صادق باشیم ولی به چند نمونه اشاره می‌کنم. مثلاً برادر عزیزمان جناب آقای جلیلی، اول که نسبت به تحریم‌ها مواضع معلومی دارند و نمی‌خواهم تکرار کنم. یاد دارم در شورای عالی امنیت ملی موضوع اف‌ای‌تی‌اف مطرح شد که سال 95 بود. من و آقای طیب‌نیا دعوت شدیم که عضو شورای عالی ضدپولشویی بودیم. پورمحمدی تاکید کرد: آنجا به بحران‌های تبادل مالی اشاره کردم و گفتم برجام هم نباشد این شرایط ما را گرفتار می‌کند. آقای جلیلی پایان جلسه به من گفت آقای پورمحمدی تو مسئول باشی ما قبول داریم اما آقایان مسئول باشند ما قبول نداریم. گفتم آقا اصل مطلب را که اشکال وجود دارد بپذیریم و بعد باهم به شروط و قیودی برای حل مشکل باید برسیم. هفت تا هشت سال از آن روز گذشته اما مدام به اقتصاد فشار آمده است.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری یادآور شد: آقای پزشکیان این کسانی که دور شما را گرفته‌اند و در ستادهای شما غلغله است و در نوبت پست و مقام قرار دارند، آقای پزشکیان وقتی موضوع برجام شد چنان شیپور و طبل پیروزی زدید. من که نسبت به برجام موضع روشن دارم و می‌گویم از یک روزنه دودرصدی هم به نفع ملت باید استفاده کرد و باقدرت باید به جنگ کسانی رفت که حق مردم را ضایع می‌کنند. وی گفت: برجام 10 تا 20 درصد روزنه ایجاد می‌کند اما آقایان رفتند و 100 درصدی‌اش کردند و گفتند همه مشکلات حل می‌شود اما از فرصت خنثی‌سازی تحریم باید در آن دولت استفاده کافی می‌شد، اما متاسفانه اجرا نشد، همین‌ها دور شما را گرفته‌اند.

پورمحمدی ادامه داد: شما که چندان کارشناس نیستید. همین آقایان می‌خواهند اداره کنند. کسانی که نگاه‌شان به روابط خارجی، همراه با بزرگنمایی و خودشیفتگی است و به خنثی‌سازی هم بی‌توجهی می‌کنند. کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری خطاب به قالیباف، تصریح کرد: برادر عزیز ما آقای قالیباف چهار سال رئیس مجلس بوده است. آقای قالیباف شما باید در این چهار سال تلاش می‌کردی، هم نسبت به مسئله برجام اگر روزنه‌ای بود که ترامپ با آن رفتارش رفت و دو تا 10 درصد ظرفیت بود که با قاعده‌ای می‌توانست پیگیری شود اما اصلا اجازه داده نشد، نه در آن دولت نه در دولت شهید رئیسی. وی خطاب به قالیباف یادآور شد: شما برنامه برای حل مشکلات یارانه‌ها می‌نویسی، اما الان در برنامه توسعه 25 موضوع مهم معلق است تا یک سال دیگر و پس از تصویب. اینجور که نمی‌شود؟ شما باید جواب مسئولیت خود را بدهید. باید ببینید که می‌توانید یا نه؟ کار قبلی که خودتان کردید بگویید چه اثری داشته است؟ مدیران که از آسمان نمی‌آیند همین من و شما آقایان دور میز هستیم. باید مردم متوجه شوند چه اتفاقی افتاده است؟ با مردم صادق باشیم و راهکار درست بدهیم.

تکمیل می شود.