پیشرفت فیزیکی واحدهای مسکونی سیل زده به 70 درصد رسید
مدیر کل بنیاد مسکن استان مازندران گفت: پیشرفت فیزیکی بعضی از واحدهای مسکونی استان به حدود 70 درصد رسیده است و واحدهای باقی مانده تا پایان خرداد 99 تحویل افراد داده میشود.
محمدخانی در گفتوگو با میزان درباره آخرین وضعیت تکمیل واحدهای مسکونی سیل زده استان اظهار کرد: در فروردین ماه 98 سیلی دراستان رخ داد که منجر به تخریب واحدهای مسکونی و آسیب رساندن به تاسیسات شهری شد.
وی افزود: خوشبختانه اوایل رخ دادن این موضوع با پرداخت کمک بلاعوض و تسهیلات توانستیم کار تعمیر واحدهای مسکونی که به 7 هزار واحد میرسید را تا پایان شهریور سال 98 به پایان برسانیم.
مدیر کل بنیاد مسکن استان مازندران گفت: در زمینه واحدهای احداثی با توجه به شرایط استان مازندران در زمینه تهیه طرحهای هادی و طرحهای ویژهای که قبلا ارائه شده بود باعث شد این استان کمتر در معرض خطر سیلاب قرار گیرد و به همین دلیل واحدهای تخریبی در استان مازندران به حداقل رسید.
تامین منابع بازسازی 380 واحد مسکونی آسیب دیده
وی افزود: از ابتدای وقوع سیلاب حدود 400 واحد مسکونی در استان تخریب شد که با پیگیریهای انجام شده از سوی استانداری و بنیاد مسکن کشور در زمینه تامین منابع حدود 380 واحد کار تعمیراتشان به اتمام رسید و مردم قبل از شیوع ویروس کرونا توانستند منازل خود را تحویل بگیرند.
مدیر کل بنیاد مسکن استان مازندران گفت: حدود 25 واحد در حریم رودخانهها قرار داشت و ساخت و ساز مجدد در آن محدوده امکان پذیر نبود و باید زمین در اختیارشان قرار میگرفت و کار جابه جایی خانهها انجام شد که این امر باعث زمانبر شدن احداث واحدهای مسکونی در مناطق خاص شد.
محمدخانی گفت: خوشبختانه با پیگیریهای انجام شده در استان برخی از واحدهای مسکونی در بخش مسکن مهر شهرستانها جا به جا شد و یک واحد مسکن مهر به افراد تحویل داده شد.
پیشرفت فیزیکی واحدها به 70 درصد رسید
وی افزود: تعدادی از این واحدها در مراحل ساخت هستند و پیشرفت فیزیکی آنها به حدود 70 درصد میرسد که به دلیل شیوع ویروس کرونا و تعطیلات کارها به کندی انجام شد، ولی مطمئنا واحدهای باقی مانده تا پایان خرداد 99 تحویل افراد داده میشود.
مدیر کل بنیاد مسکن استان مازندران بیان کرد: پیش بینی میشود واحدهای مسکونی که با مشکلات تامین زمین رو به رو بودند تا پایان خرداد 99 به اتمام میرسند، اما با توجه به مواردی همچون رانش زمین که در سال جاری تکرار شد و چندین نقطه از استان مازندران را درگیر کرد، منجر به آسیب دیدن مجدد واحدهای مسکونی و خسارت دیدن آنها شد که در حال پیگیری هستیم در اسرع وقت این واحدهای مسکونی را به واسطه ارائه تسهیلات بلاعوض به سرانجام برسانیم.
محمدخانی درباره جرئیات کمکها و تسهیلات بلاعوض به افراد گفت: به ازای هر واحد مسکونی در روستاها 40 میلیون تومان و در شهرها 50 میلیون تومان به افراد پرداخت شد و کمک بلاعوض نیز 12 میلیون تومان در شهرها و حدود 10 میلیون تومان در روستاها به افراد تعلق گرفته است.
وی افزود: برای معیشت متقاضیان خسارت دیده که به واسطه سیل دچار آسیب شدند حدود 5 میلیون تومان کمک معیشتی بلاعوض پرداخت شد که در کل رقم کمک بلاعوض به حدود 15 تا 16 میلیون تومان میرسد.
مدیر کل بنیاد مسکن استان مازندران بیان کرد: به افرادی که فاقد منازل مسکونی بودند و مکانی برای احداث مجدد واحدهای مسکونی نداشتند حدود 6 میلیون تومان اجاره بها تعلق گرفت تا بتوانند برای مدت 5 تا 6 ماه در مکانی دیگر ساکن شوند تا کار احداث واحدهای مسکونی به پایان برسد.
محمدخانی اظهار کرد: حدود 160 پاکت سیمان رایگان نیز از سوی مقام معظم رهبری از طریق بنیاد مستضعفان به افراد تعلق گرفت و صدور پروانهها برای واحدهای مسکونی نقشهها و نظارت نیز به دستور معاون عمرانی استان به طور کاملا رایگان برای متقاضیان انجام شد.
وی در توضیح جزئیات رانش زمین در فروردین 99 گفت: حدود 15 روستا در استان مازندران با مشکل رانش زمین رو به رو شدند که نیاز به بهسازی معابر روستایی و بازسازی واحدهای مسکونی بود و خوشبختانه مکاتباتی با ستاد حوادث استان صورت گرفت تا ایمن سازی روستاهای آسیب دیده در سال 99 انجام شود.
مدیر کل بنیاد مسکن استان مازندران به بحث پایدار سازی روستاها اشاره کرد و گفت: باید این موضوع بیشتر مورد توجه قرار گیرد به طوری که بعضی از روستاها دردامنهها و مناطق کوهستانی قرار دارند که با بارندگی یا برف سنگین ممکن است دچار رانش و یا لغزش شوند که پیگیر آن هستیم اعتبارات لازم که در برنامه ششم دولت آمده و به تصویب مجلس رسیده تخصیص یابد تا کار پایدارسازی به اتمام رسد.
- بیشتر بخوانید:
- پیشرفت 93 درصدی ساخت واحدهای مسکونی سیل زده