چهارشنبه 7 آذر 1403

پیشرفت 28 درصدی پروژه فاضلاب فردوس پس از 11 سال

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
پیشرفت 28 درصدی پروژه فاضلاب فردوس پس از 11 سال

بیرجند - ایرنا - پروژه فاضلاب شهر فردوس با گذشت 11 سال از آغاز عملیات اجرایی آن حدود 28 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در ایستگاه تامین اعتبار به کندی پیش می‌رود.

به گزارش ایرنا عملیات اجرایی طرح فاضلاب شهری در فردوس از سال 1389 آغاز شد و تاکنون 20 میلیارد تومان برای آن هزینه شده است.

بنابر اعلام مسوولان محلی 170 کیلومتر شبکه فاضلاب باید در فردوس اجرا شود و برای احداث تصفیه‌خانه پیشرفت فیزیکی اجرای شبکه به 40 درصد برسد.

پروژه‌ای که با اجرای آن می‌توان امکان استفاده مجدد از آب در حوزه فضای سبز شهری و کشاورزی را فراهم کرد اکنون برای سرعت گرفتن نیازمند تخصیص اعتبارات است.

مسوولان وقت شرکت آب و فاضلاب شهری خراسان جنوبی در بهمن سال 1391 اعلام کردند که در راستای جلب سرمایه‌گذاری این مجموعه موفق به جلب سرمایه داخلی برای پروژه فاضلاب فردوس شدند اما از آن سال به بعد پیشرفت چشمگیری در این حوزه هم روی نداده است.

به گفته مسوولان شهرستان تاکنون سه بار فراخوان برای جذب سرمایه‌گذار به منظور ساخت تصفیه‌خانه فردوس داده شده که تاکنون سرمایه‌گذاری جذب نشده است.

مدیر امور آب و فاضلاب شهرستان فردوس گفت: برای اینکه بتوانیم این پروژه را به بخش خصوصی واگذار کنیم باید پیشرفت فیزیکی آن به 40 درصد برسد که در این خصوص به 400 میلیارد ریال اعتبار نیاز داریم.

مجید شریف‌زاده در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پروژه فاضلاب فردوس تاکنون 28 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و 200 میلیارد ریال در این پروژه هزینه شده است.

وی درباره تصفیه‌خانه فاضلاب گفت: زمین احداث تصفیه‌خانه به‌طور صد درصد تملک و خط انتقال انجام شده است اما برای ساخت تصفیه‌خانه باید سرمایه‌گذار ورود پیدا کند.

سه اقدام اساسی برای سرعت گرفتن پروژه فاضلاب

نماینده مردم فردوس، طبس، بشرویه و سرایان در مجلس شورای اسلامی که پیگیر اجرای این پروژه است، اواخر شهریور امسال با وزیر نیرو دیدار کرد و سپس درباره نتایج این دیدار گفت: طی نامه‌ای سه اقدام برای تسریع در اجرای پروژه فاضلاب فردوس پیشنهاد شده و با توجه به بودجه 50 میلیارد ریالی این پروژه در اعتبارات سال 1400 از وزیر نیرو خواستیم تا علاوه بر تخصیص 100 درصدی آن، از سایر منابع در اختیار وزارتخانه به تکمیل این پروژه کمک کند.

حجت الاسلام مجید نصیرایی افزود: همچنین درخواست شد در لایحه بودجه سال 1401 مبلغ بیشتری برای این پروژه در نظر گرفته شود، وزیر نیرو هم با تاکید بر لزوم تسریع در تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام در این خصوص دستور بررسی و اقدام صادر کرد.

وی اظهار داشت: پروژه فاضلاب شهر فردوس در مدت 11 سال حدود 30 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و طولانی شدن زمان اجرای این پروژه باعث هدر رفت بیت‌المال است.

نماینده مردم چهار شهرستان خراسان جنوبی گفت: با بهره برداری از پروژه فاضلاب شهر فردوس، امکان استفاده مجدد از آب در این دشت بحرانی فراهم خواهد شد.

جذب سرمایه‌گذار برای پروژه در دستور کار است

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان خراسان جنوبی درباره آخرین وضعیت این پروژه گفت: برای واگذاری پروژه تکمیل شبکه و احداث تصفیه‌خانه به سرمایه‌گذار، شرط پیشرفت 40 درصدی وجود ندارد و این شرکت تاکنون طی 2 مرحله نسبت به فراخوان جذب سرمایه‌گذار، اقدام کرده که متاسفانه از این موضوع استقبال نشده است.

حسین امامی افزود: همچنان به موازات پیگیری اختصاص اعتبارات عمرانی مناسب برای پروژه فاضلاب فردوس، جذب سرمایه‌گذار را هم در دستور کار داریم.

وی اعتبار هزینه شده برای پروژه فاضلاب شهر فردوس تا سال 1399 را بیش از 125 میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: در حال حاضر پروژه در بخش شبکه جمع‌آوری فاضلاب در دست اجراست، خط انتقال تا محل تصفیه‌خانه به‌طور کامل اجرا شده ولی عملیات اجرایی تصفیه‌خانه تاکنون آغاز نشده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان خراسان جنوبی گفت: به دلیل نبود تخصیص مناسب اعتبارات ابلاغی طی سال‌های گذشته پروژه سرعت مناسبی نداشته است.

وی بیان کرد: برای ادامه پروژه فاضلاب در بخش شبکه جمع‌آوری، قراردادهایی به ارزش 91 میلیارد ریال در جریان است که در صورت تخصیص مناسب اعتبارات مصوب پروژه فاضلاب فردوس از محل منابع مختلف در سال جاری که بالغ بر 103 میلیارد ریال است، اجرای پروژه سرعت خواهد گرفت.

پروژه نیمه‌تمام فاضلاب شهر فردوس که می‌توانست با کمتر از میزان اعتبار اعلام شده در سال‌های گذشته به بهره‌برداری برسد، با گذشت 11 سال و پیشرفت 28 درصدی نیازمند اعتبار چند برابر برآورد اولیه است.

بنابر اعلام شرکت آب و فاضلاب استان خراسان جنوبی شبکه جمع‌آوری فاضلاب در چهار شهر بیرجند، قاین، فردوس و سربیشه در دست اجرا بوده و شبکه فاضلاب بیرجند با پیشرفت فیزیکی 89 درصدی پیشتاز است.

*س_برچسب‌ها_س*