پیشبینی حضور میلیونی زائران در پیاده روی اربعین
وی با بیان اینکه برای امسال حدود یکهزار و 200 میلیارد تومان اعتبار پیشبینی شده است، افزود: نذر خیران حرمساز و کمکهای نقدی و غیرنقدی مردمی بیشترین سهم را در تأمین منابع مالی این طرحها دارد.
رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات با تجلیل از همت خیران، گفت: سال گذشته با وجود مشکلات ناشی از کرونا و تنگناهای اقتصادی، شاهد تحقق بیش از 90 درصدی اعتبارات پیشبینی شده بودیم.
آغاز پویش نذر عتبات همزمان با ماه مبارک رمضان
وی با بیان اینکه پروژههای توسعهای عتبات، فرصتهای معنوی ارزشمند برای دوستداران اهلبیت محسوب میشود، افزود: این طرحهای عمرانی که با نگاه بلندمدت و چند صد ساله طراحی شدهاند، به تعبیر شهید سلیمانی، نوعی صدقه جاریه و عمل کوثرانه محسوب میشود.
جلالمآب با اشاره به فرا رسیدن ماه مبارک رمضان از عموم دوستداران اهلبیت دعوت کرد تا امسال با پیوستن به پویش نذر عتبات و با اهداء تنها " 7 هزار و 500 تومان در سال از این فرصت معنوی ارزشمند و باقیاتالصالحات برای توسعه حرمهای مطهر بهرهمند شوند.
وی با اشاره به مسئولیت ویژه ستاد توسعه و بازسازی عتبات در بین کمیتههای اربعین، گفت: پیشبینی میشود با رفع مشکلات مربوط به روادید و محدودیتهای کرونایی، شاهد حضور میلیونی زائران در اربعین پیشرو باشیم لذا از هماکنون باید برای بسیج امکانات تدابیر لازم اندیشیده شود.
رئیس کمیته مشارکتهای مردمی، اسکان و تغذیه ستاد اربعین حسینی، افزود: انجام هماهنگیهای لازم برای نقل و انتقال امکانات و تجهیزات موکبهای ایرانی با نهادهای مرتبط مثل گمرک، مرزبانی و طرف عراقی آغاز شده است.
کارنامه سال 1400 ستاد توسعه و بازسازی عتبات
وی درباره دستاوردهای سال گذشته ستاد در شهر نجف اشرف، گفت: با همت عوامل اجرایی، دو رواق بنام حضرت آمنه بنت وهب (مادر پیامبر اکرم (ص)) و جعفر طیار (پسرعموی پیامبر) که از فضاهای زیارتی طرح توسعه حرم مطهر علوی محسوب میشود، تحویل تولیت شد.
جلالمآب با بیان اینکه ساختمان اداری و کتابخانه حرم مطهر نیز تحویل تولیت حرم مطهر شد، گفت: امیدواریم با عنایت مولای متقیان، جشن پایان کامل پروژه و تحویل طرح توسعه حرم که مزین بنام صحن و شبستان حضرت زهرا (س) است را در تابستان امسال برگزار کنیم.
وی اتمام طرح مرت و بازسازی مناره شمالی ایوان حرم مطهر امام علی (ع) را دیگر دستاورد ستاد توسعه و بازسازی عتبات در شهر نجف اشرف برشمرد و گفت: کار متخصصان ایرانی برای مرمت بخش مرکزی ایوان نجف که آخرین فاز از این طرح بزرگ محسوب میشود، در ایام تعطیلات نوروز امسال آغاز شده است.
رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات به دستاوردهای ستاد توسعه و بازسازی عتبات در شهر کربلا اشاره کرد و ادامه داد: در روزهای پایانی سال گذشته شاهد دو اتفاق بزرگ در حرم مطهر حسینی بودیم؛ اول برگزاری جشن پایان عملیات ساخت سازه صحن حضرت زینب (س) با زیربنای بیش از 135 هزارمترمربع و دوم آغاز عملیات اجرایی فاز دوم طرح توسعه حرم مزین بنام صحن امام حسن (ع) با 100 هزارمترمربع زیربنا.
وی به اقدامات ستاد و خیران حرمساز در رفع محرومیت اشاره کرد و گفت: اگرچه وظیفه اصلی ستاد ایجاد زیرساختهای رفاهی برای زائران در عتبات است اما با همت خیران حرمساز و موکبها، اقدامات خوبی در راستای کمک به مناطق محروم و توزیع بستههای معیشتی و ساخت مدرسه و خانه صورت گرفت.
به گفته وی، موکبهای اربعینی و خیران زیر نظر ستاد توسعه و بازسازی عتبات امسال با رقمی معادل 90 میلیارد تومان، طرح آبرسانی به روستاهایی که با تانکر سیار آبرسانی میشوند را بر عهده گرفتهاند.
لزوم شفافسازی و ارائه گزارش به مردم
جلال مآب با اشاره به رهنمودهای رهبر معظم انقلاب خطاب به مسئولان ستاد توسعه و بازسازی عتبات، اظهار کرد: رهبر فرزانه انقلاب همواره بر مردمی ماندن اینگونه فعالیتها تاکید دارند، از این رو تقویت، گسترش و تسهیل ارتباط ستاد با دوستداران اهلبیت در اولویت کاری امسال قرار دارد.
وی با بیان اینکه ستاد توسعه و بازسازی عتبات، تشکلی مردم نهاد و برآمده از اعتقادات پاک دینی است، گفت: ما امانتدار نذر خیران و نماینده دوستداران اهلبیت علیهمالسلام در عمران و آبادانی حرمهای مطهر هستیم.
جلالمآب با تأکید بر گسترش فعالیتهای فرهنگی، اطلاعرسانی و تبلیغی در راستای معرفی دستاوردها، اقدامات و طرحهای دردست اجرای ستاد توسعه و بازسازی عتبات، اظهار کرد: از ستادهای استانی در سراسر کشور انتظار داریم تا نتایج اقدامات و گزارش پیشرفت طرحها را به صاحبان اصلی این امانت یعنی مردم به صورت شفاف گزارش کنند.
براساس این گزارش، علاقهمندان به مشارکت در فیض توسعه عتبات میتوانند به درگاه پرداخت آنلاین نذر به نشانی https://atabat.org/fa/onlinepayment/form مراجعه کنند.