یک‌شنبه 4 آذر 1403

پیش بینی صنعت غذایی بازار سرمایه / غذا پرتقاضا می‌شود؟

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
پیش بینی صنعت غذایی بازار سرمایه / غذا پرتقاضا می‌شود؟

صنعت غذایی یکی از قدیمی‌ترین صنایع ایران است این صنعت در بازار سرمایه پنج زیر شاخه مهم دارد.

صنعت غذایی یکی از قدیمی‌ترین صنایع ایران است این صنعت در بازار سرمایه پنج زیر شاخه مهم دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، صنعت غذایی یکی از قدیمی‌ترین صنایع ایران است این صنعت در بازار سرمایه پنج زیر شاخه مهم دارد. بر این اساس محصولات لبنی، کشاورزی، شیرینیجات، نوشیدنی وسایر محصولات غذایی در بازار سهام تقسیم بندی شده‌اند.

بخش عمده صنعت غذایی کشور در بورس مرتبط با محصولات کشاورزی با ارزش بازار 84 هزار میلیارد تومانی است.

پس آن صنعت شیرینیجات با ارزش بازار 30 هزار میلیاردتومان قرار دارد، سایر محصولات غذایی با مارکت 25 هزار میلیارد تومانی سپس صنعت لبنی با ارزش بازار 18 هزار میلیارد تومانی، درجایگاه های بعدی نیز صنعت نوشیدنی با مارکت 5 هزار میلیارد تومانی قرار گرفته است.

صنعت غذایی به عنوان صنعتی مهم و متوسط در بازار سرمایه با ارزش بازار حدود 182 هزار میلیارد تومان کمتر از 2 درصد از ارزش بازار سرمایه را تشکیل می‌دهد که شامل 58 شرکت فعال در بازار بورس و فرابورس است. همچنین نسبت شناوری صنعت به صورت میانگین حدود 20 درصد است، برسی‌ها نشان می‌دهد میانگین رشد شرکت‌ها از ابتدای آبان ماه سال گذشته 110 درصد ثبت شده است این در حالی است که بازدهی شاخص کل بورس حدود 80 درصد ثبت شده است.

برسی چند پارامتر مهم از صورت‌های مالی صنعت غذایی نشان می‌دهد طبق آخرین گزارش سال مالی سود انباشته صنعت به رقم 16 هزار و 400 میلیارد تومان رسیده است همچنین جمع کل درآمد شرکت فعال در بازار بورس و فرابورس به حدود 98 هزار 400 میلیارد تومان بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، رشد قابل توجه‌ای را نشان می‌دهد. در نهایت نسبت قیمت به فروش صنعت به صورت میانگین به عدد 1.85 واحدی رسیده است.

بررسی سود خالص صنعت غذایی طبق آخرین گزارشات مالی سود خالص حدود 14 هزار میلیارد تومانی را نشان می‌دهد که نسبت قیمت به سود صنعت به طور میانگین در محدوده 13 واحدی قرار دارد و میانگین حاشیه سود خالص صنعت نیز 15 درصد را نشان می‌دهد همچنین نسبت آینده نگر قیمت به سود صنعت غذایی برای سال جاری حدود 10 واحد پیش بینی می‌شود.

در نهایت با توجه افزایش نرخ‌ها و وضعیت فزاینده تورم مواد غذایی موجود در سطح جامعه به نظر می‌رسد صنعت غذایی در سال جاری با توجه به افزایش نرخ فروش محصولات شرکت‌ها در سال جاری مورد اقبال سرمایه گذران خواهند بود اما باید توجه داشت افزایش بی رویه نرخ محصولات شرکت‌ها قدرت خرید را نزولی خواهد کرد و موجب کاهش حاشیه سود شرکت‌ها خواهد شد که این موضوع می‌تواند چالش مهمی برای صنعت غذایی در آینده باشد.