یک‌شنبه 30 دی 1403

پیش نشست «خانواده مقاوم» -1| علاسوند:«مصرف‌گرایی» بنیان تهاجم سرمایه‌داری به کانون خانواده است

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
پیش نشست «خانواده مقاوم» -1| علاسوند:«مصرف‌گرایی» بنیان تهاجم سرمایه‌داری به کانون خانواده است

نخستین پیش نشست همایش بین‌المللی «خانواده مقاوم» با حضور اندیشمندان ایرانی و لبنانی برگزار شد. علاسوند در این نشست گفت: «فردگرایی» حاکم بر غرب محل تفاوت سبک زندگی اسلامی و غربی است.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار حوزه زنان و خانواده خبرگزاری تسنیم، نخستین پیش نشست همایش بین‌المللی «خانواده مقاوم؛ چالش‌های اخلاقی در جهان متحول» در محل رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بیروت لبنان برگزار شد.

در این نشست که به همت پژوهشکده زن و خانواده و با همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لبنان برگزار شد، فریبا علاسوند، عضو هیأت علمی پژوهشکده زن و خانواده از ایران، و خانم‌ها سحر مصطفی و نوال خلیل و آقای طلال عطریسی از لبنان چهار استاد حاضر در این نشست بودند که به ارائه دیدگاه‌های خود درباره مسائل روز در عرصه زن و خانواده در جهان اسلام و غرب پرداختند.

علاسوند، عضو هیئت علمی پژوهشکده زن و خانواده سخنران نخست این نشست بود که در موضوع «ظرفیت‌ها و ارزش‌های محوری خانواده در مقابل تغییرات اساسی در حوزه جنسیت» به ایراد سخن پرداخت.

او در ابتدای این نشست ضمن قدردانی از رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لبنان برای برگزاری این نشست، خانواده و مقاومت خانواده را در عصر امروز، موضوعی حیاتی در جهان متحول خواند و افزود: در اکثر آثار و کتب دانشگاهی امروز در غرب چندان سخن از این موضوع مهم به میان نیامده است با این حال ما به عنوان مسلمان باید این مساله را مورد اهتمام و توجه خاص قرار دهیم.

عضو هیئت علمی پژوهشکده زن و خانواده تصریح کرد: در نگاهی به جریان‌های فرهنگی و سیاسی غالب در جهان امروز می‌توان مشاهده کرد که این جریان‌ها تخریب اسلام اصیل و ارزش‌های آن از جمله ارزش‌های خانواده را هدف قرار داده‌اند.

وی افزود: در اغلب اسناد و معاهدات بین‌المللی حرکت به سوی دهکده جهانی هدفگذاری شده است و در این اسناد، شهروندی کشوری خاص و تعلق به دینی خاص مورد توجه نیست؛ بلکه باید هر فردی برای پیوستن به این دهکده جهانی آن‌ها را کنار بگذارد. لذا بر ما واجب است که حافظ اجزای اساسی ارزش‌های اسلامی و فرهنگی خود باشیم.

«مصرف‌گرایی» بنیان تهاجم سرمایه‌داری به کانون خانواده است

علاسوند با اشاره به منویات مقام معظم رهبری در خصوص لزوم بنیان نهادن تمدن نوین اسلامی، به نقل از ایشان، تمدن را شامل دو بخش اساسی خواند که یک بخش از آن شامل ابزارهای تمدن‌ساز، نظیر اختراعات و فناوری است اما بخش مهم‌تر و حقیقی تمدن، شامل اخلاق و ارزش‌های اخلاقی و سبک زندگی اسلامی است که یکی از مهم‌ترین این ارزش‌ها، خانواده است و گفت: ما باید در برابر تهدیدات اخلاقی مقابل خانواده ایستادگی کنیم. کما اینکه ارزش‌های خانواده اصیل در همه ادیان سه گانه ابراهیمی یعنی یهودیت، مسیحیت و اسلام به رغم همه این تهدیدات به حیات خود ادامه داده است. امری که نشان از فطری و ذاتی بودن این ارزش‌ها در خلقت نوع بشر توسط خداوند دارد.

مهمان رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لبنان با تاکید بر لزوم حفظ این مفهوم از خانواده اصیل، نفس تشکیل خانواده از راه ازدواج مشروع را از نخستین اقدامات در راه حفظ ارزش خانواده دانست و افزود: روایاتی که ازدواج و تشکیل خانواده را باعث حفظ نیمی از دین فرد مسلمان ذکر می‌کند، نشان از اهمیت اقدام به ازدواج و تشکیل خانواده توسط مرد و زن دارد.

علاسوند در ادامهامر جنسی را محور اصلی بسیاری از صنعت‌ها و فعالیت‌های اقتصادی و هنری در غرب دانستکه حتی در تولید آثار هنری، عرصه رسانه و دیگر عرصه‌ها باعث محوریت یافتن توجه به غرائز جنسی در اکثر این فضاهای حقیقی و مجازی شده است.

وی افزود: تشکیل خانواده و ازدواج هر چند در ظاهر به نظر امری بدیهی می‌رسد اما اولین سد و مانع در راه ورود این نظام ارزشی غربی به فرهنگ و جوامع اسلامی است.

علاسوند اصل قناعت را از مهمترین اصول برای خانواده مقاوم دانست و افزود: فرد و خانواده قانع و اهل قناعت به مراتب بسیار بیشتر از فرد و خانواده «مصرف‌گرا» می‌تواند از ارزش‌های اخلاقی حول خانواده محافظت نماید و در برابر هجوم ارزش‌های لیبرالیستی ایستادگی کند.

نویسنده کتاب «زن در اسلام»، همچنین پیدایش و گسترش ارزش‌های لیبرالیستی را امری دانست که به مدد حرکت‌ها و جنبش‌های فمینیستی سرعت گرفت و یکی از عواملی که به این حرکت‌ها سرعت بخشید را تغییر مفهوم واژه جنسیت و تعمیم و توسعه آن در نظام ارزشی نوین و فمینیستی غرب خواند که در دهه‌های 60 و 70 میلادی با هدف کاهش فاصله میان جنس مذکر و مونث از لحاظ نفسی و جسمی گسترش یافت که منجر به رویدادی موسوم به «انقلاب جنسی» شد.

فردگرایی حاکم بر غرب محل تفاوت سبک زندگی اسلامی و غربی است

علاسوند ادامه این حرکت را توطئه‌ای علیه بشریت و انسانیت خواند و افزود: از نتایج این انقلاب جنسی این بود که طرفداران این نحله از اعتقاد به تکثر جنسی سخن گفتند و بعد از سال 2000 انحرافات اخلاقی و جنسی به امری شخصی و فردی تبدیل شد و حتی این انحرافات فکری به نحوی پیش رفت که از سال 2020 به این سو، با افزودن یک علامت بعلاوه در کنار عبارت اختصاری «LGBTQ» که نمادی برای حمایت از گرایشات جنسی متعدد است، حتی انحرافاتی چون میل جنسی به تجاوز به کودکان را هم توجیه‌پذیر ساختند. آن‌ها این امور را با این توجیه که برخاسته از ویژگی‌های جسمی فرد است مشروع و طبیعی برشمردند.

این پژوهشگر حوزه خانواده افزود: امروزه مسلمانان که در بیش از 57 کشور زندگی می‌کنند و ارزش‌های سنتی درباره خانواده دارند به رغم همه اختلافات داخلی‌شان و اختلافات با سایر ادیان ابراهیمی باید به این امر اذعان داشته باشند که در موضوع خانواده با قشر متدین این ادیان، مشابهت‌ها و اشتراکات فراوانی داریم.

وی با اشاره به تشابهات آرای علمای مسلمان و مسیحی در اصول مربوط به خلقت و ازدواج، به آرای علامه طباطبایی در تفسیر المیزان درباره اهداف خداوند از ازدواج و نیز آرای برخی علمای امروز مسیحیت و واتیکان اشاره کرد و فردگرایی حاکم بر سیاست، اقتصاد و سبک زندگی انسان و جامعه غربی را محل تفاوت سبک زندگی اسلامی با سبک زندگی نوین غربی دانست و با تاکید دوباره بر جایگاه امر ازدواج و تشکیل خانواده به عنوان یکی از ارکان اساسی تشکیل تمدن نوین اسلامی، حفظ ارزش‌های اسلامی حول خانواده را از ملزومات اصلی در راه شکل‌گیری این تمدن عنوان کرد.