پیگیری استرداد دیپلمات ایرانی به مثابه یک اولویت راهبردی
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، تیر ماه 1397 و همزمان با سفر رئیس جمهور وقت کشورمان به اروپا، رسانههای غربی خبر بازداشت پنج فرد ایرانی به اتهام طراحی توطئه تروریستی علیه نشست سالیانه منافقین در پاریس را اعلام کردند. انتشار این خبر که با هدایت سرویس اطلاعات رژیم صهیونیستی انجام شد موجبات شروع فصل جدیدی از ایران هراسی در اروپا را فراهم کرد؛ همزمان با این فضا سازی رسانهای دولت...
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، تیر ماه 1397 و همزمان با سفر رئیس جمهور وقت کشورمان به اروپا، رسانههای غربی خبر بازداشت پنج فرد ایرانی به اتهام طراحی توطئه تروریستی علیه نشست سالیانه منافقین در پاریس را اعلام کردند.
انتشار این خبر که با هدایت سرویس اطلاعات رژیم صهیونیستی انجام شد موجبات شروع فصل جدیدی از ایران هراسی در اروپا را فراهم کرد؛ همزمان با این فضا سازی رسانهای دولت بلژیک نیز اعلام کرد که یک دیپلمات ایرانی و به همراه یک زوج ایرانی الاصل توسط نهادهای امنیتی اروپا بازداشت شدهاند، از سوی دیگر برخی منابع رسانهای اعلام کردند که در یکی از ایالاتهای آلمان فردی تحت عنوان «اسدالله اسدی»، دبیر سوم سفارت ایران در کشور اتریش بازداشت شده است.
در آن ایام اعلام شد که اسدی در دادگاهی در آلمان حاضر شود. دادستانی آلمان نیزدر گفتگو با رسانهها اعلام کرد که این دیپلمات ایرانی به زوج ایرانی الاصل بازداشت شده یک وسیله انفجاری حاوی 500 گرم ماده انفجاری داده است و این زوج قصد اقدام علیه نشست منافقین در پاریس را داشتهاند.
از آن روزها تا کنون قریب به چهار سال میگذرد و اسدالله اسدی دیپلمات باسابقه کشورمان هماکنون به صورت غیرقانونی در زندانهای بلژیک نگهداری میشود، اما با توجه به غیر قانونی بودن این اقدام دولت بلژیک و تحت فشار بودن آنها به دلیل فقدان استنادات قانونی، اخیراً گمانه زنی در رابطه با احتمال استرداد این دیپلمات کشورمان مطرح شده است.
البته برخی رسانههای بلژیکی از جمله «هِت لَتسته نیوز» و «دِ مورخِن» مدعی شدهاند که دولت آمریکا درصدد مداخله در فرایند استرداد احتمالی اسدی است تا از این طریق امکان فشار بر کشورمان کسب نماید. در این رابطه یک نماینده ایرانیتبار پارلمان بلژیک در گفتگو با رسانههای این کشور اعلام کرده است که دولت آمریکا به دنبال استرداد اسدی به آمریکا و جلوگیری از تبادل زندانی بین ایران و بلژیک است به همین دلیل نیز دولت آمریکا در مقابل هرگونه توافق بر سر تبادل زندانیان بین این دو کشور موضعگیری کرده است.
البته در حال حاضر سیاستگذاران بلژیکی امیدوارند که انجام تبادل زندانیان و استرداد اسدی به کشورمان بتواند زمینه آزادی دو شهروند بلژیکی و سوئدی بازداشت شده در ایران را فراهم کند.
از این رو با وجود افزایش فشارهای دولت آمریکا بر بلژیک ضروری است که دستگاه سیاست خارجی با قدرت هر چه بیشتر به دنبال نهایی شدن توافق استرداد با طرف اروپایی باشد و از این فرصت برای نمایش اقتدار و عزت جمهوری اسلامی ایران در مقابل قدرتهای پوشالی غرب بهره ببرد.