شنبه 3 آذر 1403

چرا باید از شیوع سرخک در این بازه زمانی نگران بود؟/ پیشگیری؛ مهمترین راه جلوگیری از گسترش بیماری

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
چرا باید از شیوع سرخک در این بازه زمانی نگران بود؟/ پیشگیری؛ مهمترین راه جلوگیری از گسترش بیماری

متخصص بیماری های عفونی گفت: برای جلوگیری از ابتلا به سرخک باید پیشگیری کرد؛ چرا که همزمانی اومیکرون با سرخک که منشاء ابتلای هر دو بیماری تنفسی است و مشخصا کودکان و نوجوانان را درگیر می کند سبب نگرانی های بیشتر است که با رعایت الزامات بهداشتی میتوان از بروز مخاطرات بیشتر جلوگیری کرد.

دکتر علی مجید پور، متخصص بیماری های عفونی و استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ پیرامون دلائل بروز بیماری سرخک، گروه های سنی در معرض ابتلا و ملاحظاتی که خانواده های باید برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری انجام دهند توضیحاتی ارائه کرد و در مقدمه اظهاراتش گفت: متاسفانه در چند روز گذشته این خبر در میان همکاران شنیده شد که بیماری سرخک در برخی از شهرهای کشور در حال گسترش و فراگیری است.

وی اضافه کرد: صرف یادآوری عرض می کنم که واکسن سرخک واکسنی است به نام MMR (سرخک، اوریون، سرخجه) این واکسن در 2 نوبت مجزا برای برای کودکان تزریق می‌شود و از آنجایی که کودکان به مجرد تولد دفترچه بهداشت دریافت می کنند تا در صورت لزوم مشخصاتی از تزریق واکسن ها و اقدامات پیشگیرانه بهداشتی که در دفتر چه بهداشت ثبت می شود در دستری باشد؛ بنابراین خانواده‌ها با مراجعه به این دفترچه با به مراجعه به نزدیکترین پاایگاه بهداشت محله خود می توانند نسبت به تزریق واکسن سرخک اطمینان حاصل کنند.

مجیدپور در ادامه با تشریج برخی از عوارض گزارش شده بیماری سرخک گفت: این بیماری به صورت تب و سرخی و عوارض و بثوارت پوستی در کودکان و نوجوانان نمود پیدا می‌کند که والدین باید به مجرد مشاهده این عوارض و نشانه ها فورا فرزندان خود را به پزشک و مراکز درمانی منتقل کنند تا کادر درمان با اقدامات اولیه پزشکی و آزمایشگاهی نتایج معاینات و آزمایش ها را مشخص و در صورت ابتلای برخی از مراجعین پروسه درمان آنها را بی فوت وقت آغاز کند.

مدیر گروه بیماریهای عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی ایران در بخش دیگری از اظهاراتش تصریح کرد: متاسفانه شیوع بیماری سرخک در شرایطی که هنوز کرونا به عنوان یک بیماری تنفسی ریشه کن نشده دقت نظر بالایی را می طلبد به ویژه اینکه بیماری سرخک که منشاء تنفسی دارد درست در بازه ای زمانی در برخی از شهرها شیوع پیدا کرده که سویه غالب کرونا در کشور سویه اومیکرون است و همانطور که میدانید یکی از مهمترین ویژی های اومیکرون در گیری کودکان و نوجوانان است در حالیکه سرخک نیز مشخصا این گروه سنی را مورد هجمه و درگیری قرار می دهد لذا به خانواده ها توصیه می کنم که باید توجهی بیشتر از معمول متعارف به سلامتی کودکان خود معطوف کنند.

به گفته وی سرخک بسیار مسری است و از این جهت کودکان را بشدت در معرض خطر قرار می دهد. لذا به آن دسته از والدینی که نسبت به تزریق واکسن سرخک فرزندان خود که در شرایط سنی تزریق واکسن هستند اما هنوز در مورد تزریق واکسن اقدامی نکرده اند توصیه می کنم که در اسرع وقت نسبت به تزریق واکسن سرخک که در حال فراگیری است اقدام و در این زمینه تعجیل کنند.

وی در بخش دیگری از اظهاراتش افزود: گرچه وقتی می گوییم بیماری سرخک کودکان را تهدید می کند گروه سنی کودک صرفا مد نظر نیست؛ بلکه حتی نوجوناان هم در معرض ابتلا به سرخک قرار دارند. به ویژه اینکه در چند سال گذشته برخی از خانواده ها با اعتقاد اشتباهی که دوره سرخک به اتمام رسیده و با واکسیناسیون این بیماری در کشور ما ریشه کن شده، از تزریق برخی از واکسن ها مانند واکسن سرخک فرزندان خود امتناع کرده اند.

مجیدپور خطاب به این گروه از خانواده ها تصریح کرد: این خانواده های باید بدانند که فرزندان آنها بیشتر از هم سالان خود در معرض خطر ابتلا به سرخک قرار دارند. بنابراین این دسته از خانواده هایی که زمان مناسب تزریق واکسن سرخک را از دست داده اند، باید مراقبتی دوچندان از فرزندان خود به عمل بیاورند و حتی با اطلاع دادن به مدرسه و تشریح وضعیت فرزندان خود و اشاره با عدم تزریق واکسن سرخک اولیاأمدرسه را در جریان قرار دهند تا در زمانی که فرزندان آنها در مدرسه حضور دارند معلمان و مدیران و سایر مسئولان مدرسه مراقب آنها باشند و شرایط خاص تری برای آنها در نظر بگیرند.

این متخصص بیماری های عفونی در خاتمه متذکر شد: با این وجود بنده توصیه می کنم برای مراقبت و پیشگیری از بیماری بهتر است کل افراد جامعه رعایت فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک را فراموش نکنند به وِیژه کودکان و نوجوانان چرا که مهمترین راه پیشگیری از سرخک نیز مراقبت از راه های تنفسی است. البته آن دسته از خانواده هایی که واکسن سرخک کودکان خود را به موقع تزریق کرده اند نباید فراموش کنند که تزریق واکسن به معنی مصونیت کامل نیست و امکان دارد کودکان و نوجوانانی که واکسن سرخک را تزریق کرده اند هم در اثر بی مبالاتی به سرخک مبتلا شوند لذا بهتر است تا ریشه کن شدن سرخک و اطمینان کامل همگی از رعایت الزامات بهداشتی کوتاهی نکنیم.

انتهای پیام /

دکتر علی مجید پور، متخصص بیماری های عفونی و استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی

چرا باید از شیوع سرخک در این بازه زمانی نگران بود؟/ پیشگیری؛ مهمترین راه جلوگیری از گسترش بیماری 2
چرا باید از شیوع سرخک در این بازه زمانی نگران بود؟/ پیشگیری؛ مهمترین راه جلوگیری از گسترش بیماری 3
چرا باید از شیوع سرخک در این بازه زمانی نگران بود؟/ پیشگیری؛ مهمترین راه جلوگیری از گسترش بیماری 4
چرا باید از شیوع سرخک در این بازه زمانی نگران بود؟/ پیشگیری؛ مهمترین راه جلوگیری از گسترش بیماری 5