چرا کیروش آمد و چرا اسکوچیچ رفت؟ / تاج در نشست مطبوعاتی: ارباب؟ برای این سوال متاسفم
مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال اولین صحبتهای خود در مقابل خبرنگاران را انجام داد.
به گزارش "ورزش سه"، مهدی تاج رییس جدید فدراسیون فوتبال ایران در اولین نشست مطبوعاتی خود حضور یافت و در حالی که خبرنگاران و میکروفنهای پرتعدادی را در مقابل خود میدید، اظهاراتی را انجام داد و به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
* چهل سال کار مدیریتی کردم بنده حدود چهل است کار مدیریتی میکنم و در بخشهای مختلفی کار کردم و به جز زمانی که توفیق داشتم به عنوان سرباز در میدان جنگ خدمت کردم، در باشگاههای سپاهان، ذوبآهن و پرسپولیس عضو هیئت مدیره و مدیرعامل بودم و در فدراسیون فوتبال به عنوان نایب رییس دوم، اول و رییس فدراسیون فعالیت داشتم و از سال 1368 تاکنون در فدراسیون فوتبال با عناوین مختلفی فعالیت داشتم. کار مدیریتی کار امر و نهی کردن در تصمیمگیری است و شرایطی دارد که یک مدیر باید در معرض تصمیمگیری جدی باشد و چون اخیرا پروندههای قضایی را که همه می گویند را خودم مایلم در این باره صحبت کنم.
* سه پرونده قضایی برای ما تشکیل دادند من سه پرونده دارم که هر سه فوتبالی هستند و فکر میکنم برای یک مدیر با این سابقه قابل قبول باشد؛ البته به طور کلی بر اساس اساسنامه فدراسیون فوتبال که ما به فیفا و ای اف سی دادیم، قرار بوده که منازعات، تخلفات و گزارشهای فوتبالی را در ارکان قضایی فوتبال بررسی کنیم منتها به هر جهت بعضی دوستان این تعریف که ما از فدراسیون و سازمان لیگ داریم را ندارند. به همین دلیل پروندهای که تشکیل دادند را به ارکان قضایی سپردند. یکی از پروندهها مربوط به بهکارگیری دو بازنشسته است و ما متهمیم قانون را رعایت نکردیم و یکی مربوط به آقای ساکت و دیگری بهاروند است. در این پرونده اصلا مربوط به سو استفاده مالی نیست و حرف این است که چرا بازنشستگان را به کار گرفتیم؟ البته ما دلایل متقن داشتیم و قاضی بدوی منع تعقیب داده و سازمان بازرسی اعتراض کرده و این پرونده در شعب تجدیدنظر در حال رسیدگی است.
* گفتند چرا به تبلیغات محیطی تخفیف دادی؟ موضوع دوم پروندهای مربوط به همکاران بنده و همکارانم در سازمان لیگ و فدراسیون است که 14 متهم دارد؛ بنده و آقای کفاشیان، عابدینی، امیر حسنپور، بهاروند، حاج جعفری (قبلا عضو هیئت رئیسه سازمان لیگ بود و فوت شد) و تعدادی دیگر. این هم رفته در کمیته بازپرسی و قاضی منع تعقیب داده و شرایط را عادی دانسته. بازرسی اعتراض کرده و دوباره برگشته و ما در آن متهمیم به اعمال نفوذ و اینکه منافع کشور را ندیدیم، تخفیف غیرعادی دادیم. مثلا در حوزه تخفیف آنها گفتند حیف و میل شده، چون ما تخفیف دادیم به کسی که تبلیغات محیطی را در اختیار داشته. استدلال ما برای کمیته بازپرسی که پذیرفته و منع تعقیب داده، این بود که لیگ ما 18 تیمی بود و به یکباره شانزده تیمی کردیم و شش بازی حذف شده و سه دور تبلیغات در ورزشگاه آزادی بوده که به دو دور تبدیل شد و به علاوه اینکه دربی را قرار بود ما زمانی بگذاریم که تاریک باشد و LEDها پیدا باشند اما شورای تامین تشخیص داده بازیها باید ساعت سه باشد که ترافیک را کنترل کند. لذا این باعث مجموعه شده و این حرفها که بیشتر جنبه مدیریتی دارد. این پرونده را هم باتوجه به اینکه منع تعقیب خورده، بازرسی اعتراض کرده و در حال رسیدگی است. اگر برائت داد مثل قبلی، که هیچ و اگر نداد در شعب تجدیدنظر قابل رسیدگی است. * یک برنامه تلویزیونی 1000 بار به پرونده ویلموتس پرداخت هرجا اسم ویلموتس میآید، میگویند «فساد ویلموتس» و کسی نمیگوید «پرونده ویلموتس» و کاملا عجین شده با کلمه فساد. همه ارکان و حتی شما که ورزشی هستید اطلاع دارید و از قوانین باخبرید و میدانید اگر دو ماه قرارداد یک سرمربی را ندهند، میتواند بلافاصله فسخ قرارداد کند و از این قاعده کسانی مثل برانکو، استراماچونی و... استفاده کردند. همین هفته پنجم لیگ انگلیس است مربی چلسی را اخراج کردند و پولش را دادند و کسی هم دنبال این است که بگوید فساد. من ریشه این ماجرا را میدانم و شما هم میدانید و در یک برنامه تلویزیونی 1000 بار به این موضوع پرداختند و در ذهن مردم رفته که یک فساد پشتش بوده. دو میلیون یورو پول از شرکت شستا به مجوز معاون اول رییس جمهور و شورای امنیت کشور گرفته شده و این پول دیر پرداخت شده و او توانست از فسخ یک طرفه استفاده کند و تمام مربیانی که از فسخ قرارداد استفاده کردند، پولشان را گرفتند و تنها حکمی که شکسته شد، برای ویلموتس بود. به یک سوم تقلیل پیدا کرد؛ شش میلیون یورو جریمه شدیم و حدو سه میلیون یورو هم جریمه شد و چون شکسته شد، جریمهها هم رفتند. زمانی که از شستا پول گرفتیم، یورو 12 هزار تومان بود و میشد 24 میلیارد تومان. ما همان موقع 25 میلیارد به شستا پول دادیم که یک میلیارد هم بیشتر بود. منتها چون قبل از این تاریخ اعتراض کرد و فدراسیون تجدیدنظرخواهی نکرد، رای قطعی شد و تمام دو ساختمان در اختیار شستا است. اما همه میدانند و ما هم به قوه قضاییه نامه زدیم که این پول پرداخت شده و امیدواریم با تجدیدنظرخواهی جدید، ما این دو ساختمان را در اختیار بگیریم.
* بازنشسته فولاد مبارکه بودم و حقوق گرفتم یک بحثی درباره فولاد مبارکه مطرح شده که من دیدم یک نماینده محترمی گفتند رد پای 91 هزار میلیارد دلاری فولاد مبارکه. در کل آن پرونده من چون بازنشسته فولادمبارکه بودم و حتی زمانی که این قانون آمد با تصمیم وزیر ورزش و صمت، من اعاده به کار شدم تا در فدراسیون بمانم و آن زمان هم یک دوره مثل الان بود که جام جهانی بود و بعد جام ملتها. من اعاده به کار شدم و سه سال حقوق بازنشستگیام قطع شد و از فولادمبارکه بابت سه سال 900 میلیون تومان گرفتم که میشود ماهیانه 20 میلیون تومان. منتها در بعضی از نقلهایی که از یکی دو نماینده که انتظار هم داشتم این را بگویند، این سه پرونده و یکی فولاد مبارکه بود؛ اگر هر پرونده دیگری از من دارند، بیایند منتشر کنند. ادامه دارد...