چهره ماندگار علمی و هنری اصفهان بر اثر ابتلا به بیماری کووید -19 درگذشت
اصفهان - ایرنا - دکتر حسین یقینی چهره ماندگار علمی و هنری اصفهان، شامگاه چهارشنبه بر اثر ابتلا به بیماری کووید - 19 درگذشت.
به گزارش ایرنا، حسین یقینی که دکترای داروسازی و کارشناسی تاریخ و ادبیات فارسی و سابقه تدریس رشته های هنر و معماری را در دانشگاه ها داشت، شب گذشته در 78 سالگی درگذشت.
وی با بیش از 50 سال سابقه تدریس از مقطع دبستان تا دانشگاه دارای آثار علمی و هنری ماندگار فراوانی از جمله دیوارنگاره های مهمانسرای عباسی، سالن دانشکده داروسازی و تعداد زیادی از مکان های خصوصی در اصفهان است.
او در عرصه نگارگری و نقاشی نیز آثاری از جمله پوستر شیخ الرییس ابوعلی سینا، زکریای رازی و دکتر محمد قریب را در کارنامه هنری خود دارد.
همچنین در بخش تالیفات علمی، مهمترین اثر وی دانشنامه پنج جلدی "داروسازی و داروخانه داری در اصفهان" است که به عنوان کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در سال 1395 انتخاب شد.
فرزند حسینی یقینی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این چهره ماندگار علمی و هنری پس از ابتلا به بیماری کووید -19، شامگاه چهارشنبه بیست و دوم اردیبهشت جاری در بیمارستان الزهرا (س) اصفهان درگذشت.
امید یقینی با بیان اینکه پدرم بعنوان پژوهشگر علمی و اصفهان شناس دارای آثار و فعالیت های بسیاری در زمینه های مختلف مانند تالیف کتاب، هنر، موسیقی، معماری و آیینه کاری بود، افزود: مراسم تشییع پیکر او روز شنبه ساعت 9 صبح از درب دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار خواهد شد.
حسین یقینی اول اردیبهشت 1322 در محله چهارسو مقصود اصفهان به دنیا آمد و دوران دبستان و متوسطه را در دبیرستان صارمیه گذارند.
از جمله آثار هنری او در عرصه گرافیک می توان به طراحی آرمهای دانشگاه اصفهان، سازمان نظام پزشکی و شرکت تعاونی درمانگران اصفهان اشاره کرد.
او همچنین در زمینه هنر چوب و آیینه بری تعداد زیادی اثر از قبیل اسلیمی، گره های توخالی و توپر و آیینه بری را در کارنامه خود دارد.
مجموعه عکس های آثار تاریخی اصفهان، عشایر مرتبط با این دیار و مشاغل از یاد رفته اصفهان نیز از دیگر آثار برجامانده از این چهره ماندگار علمی و هنری است.
از این پژوهشگر اصفهان شناس در اسفند سال 95 در مراسمی با حضور رییس جمهور در اختتامیه بیست و چهارمین دوره جایزه جهانی کتاب سال برای تالیف کتاب"دانش نامه داروسازی و داروخانه داری در اصفهان" تجلیل شد.
این کتاب که با 6 سال زحمت حسین یقینی نوشته شده حاوی اسناد، مدارک و عکس های نفیس و گرانبهایی درباره تاریخ طب و داروسازی اصفهان است.
از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون حدود یکصد هزار بیمار دارای علائم کرونا در بیمارستان های استان اصفهان بستری شده که حدود 10 هزار نفر از آنها جان خود را از دست داده اند.
*س_برچسبها_س*