چه چیز باعث نرسیدن وعده ابرار به روستاها شد؟
طرح ملی ابرار طرحی بود که از ابتدای امسال برنامهریزی شده بود و قرار بود در قالب آن 2000 کیلومتر راه روستایی آسفالت شود اما مشکلاتی از سیل تا بارندگیهای بیش از حد و کرونا سبب شدند تا به گفته معاون سازمان راهداری این وعده در سال گذشته به میزان کمی پیشرفت داشته باشد.
به گزارش ایسنا، طرح ابرار (آسفالت شدن 2000 کیلومتر راه روستایی) وعدهایی بود که وزیر راه و شهرسازی و سازمان راهداری داده بودند که سال گذشته اجرایی شود اما عوامل متعددی از سیل فروردین تا سیلهای بهمن و اسفند و عوامل دیگری مانند بارندگی و کرونا جلوی سرعت پیشرفت این پروژه را بگیرند. البته به گفته رضا اکبری معاون راهداری سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای سال مالی تعریف شده برای پروژههای عمرانی خردادماه بوده و تا خرداد امسال وعده آسفالت شدن 2000 کیلومتر راه روستایی محقق میشود.
این مقام مسئول در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: مقدمات این طرح از ابتدای اردیبهشتماه سال 1398 شروع شد و پروژهها را شناسایی و مجوزهای لازم را از طریق دولت و رئیس جمهور دریافت کردیم اما عملا طرح ابرار از مردادماه پارسال به صورت اجرایی آغاز شد.
وی افزود: 2000 کیلومتر راه روستایی که هدفگذاری کردیم تاکنون 500 کیلومتر آن آسفالت شده و آن را تحویل دادهایم اما از آنجا که خردادماه هر سال به عنوان سال مالی در پروژههای عمرانی تعریف شده است وعده کرده بودیم که تا خردادماه امسال به 2000 کیلومتر برسیم.
اکبری ادامه داد: قرار بود براساس برنامهریزی صورت گرفته تا پایان اسفندماه سال گذشته 1000 کیلومتر از طرح ابرار را انجام دهیم اما این اتفاق نیفتاد و هم اکنون نیز همه پروژهها تعریف شده و پس از تعطیلات عید به صورت اجرایی میشوند و مسلما تا پایان خردادماه امسال 2000 کیلومتر راه روستایی را آسفالت خواهیم کرد.
معاون راهداری سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای همچنین درباره دلایل تأخیر در اجرای این طرح گفت: در برخی استانها مانند سیستان و بلوچستان، جنوب کرمان وهرمزگان سیل سبب شد تا ماشینآلات و تجهیزاتی که روی طرح ابرار تمرکز کرده بودند تغییر آرایش دهند و پروژههایشان را موقتا و تا بازگشایی راههای سیل زده متوقف کنند از سوی دیگر نیز بارندگیها سبب شد تا در آسفالت کردن این راهها قدری تأخیر داشته باشیم.
وی اعلام کرد: گرچه در ابتدا هدفمان این بود که در دهه فجر 1000 کیلومتر راه روستایی را آسفالت کرده و تحویل دهیم و تا شب عید 500 کیلومتر دیگر از این طرح را اجرایی کنیم که برای فروردین تا خردادماه 500 کیلومتر از این طرح باقی بماند اما این مسئله و البته کرونا باعث شد تا برخی از پروژهها به تأخیر بیفتد.
اکبری گفت: خارج از این طرح نیز قبلا پروژههایی توسط پیمانکاران در این زمینه آغاز شده بود که عملیات زیرسازی و خاکی آن را سازمان راهداری انجام داد و عملیات آسفالت کردن آن به صورت پیمانکاری در استانها انجام میشد. در این قالب تا پایان سال گذشته حدود 1200 کیلومتر راه روستایی آسفالت شده بود و امیدواریم طرح ابرار نیز تا خردادماه سال جاری انجام شود. البته شب گذشته محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی در برنامه زنده تلویزیونی در شبکه خبر درباره طرح ابرار این گونه توضیح داد که یکی از وعدههای ما آسفالت کردن 2000 کیلومتر راه روستایی بود که تا یک ماه گذشته 1550 کیلومتر را تحویل دادیم اما با توجه به شرایط بارندگیها اجازه آسفالت بقیه پروژه را نیافتیم و هم اکنون به تدریج آسفالت کردن باقی مانده این طرح در حال انجام است.
انتهای پیام