دوشنبه 5 آذر 1403

چه کار کنیم سنگ کلیه نگیریم؟

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
چه کار کنیم سنگ کلیه نگیریم؟

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری فارس، ناصر سیم فروش متخصص اورولوژی و استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: ما در کشوری زندگی می کنیم که روی خط سنگ کلیه قرار گرفته ایم.

وی ادامه داد: در واقع این کشورها به عنوان کشورهای گرم و خشک به شمار می‌روند که شرایط محیطی و اقلیمی این کشوها سبب می‌شود، افراد بیشتر دچار مشکلات سنگ کلیه شوند.

این استاد ارولوژی با اشاره به آیه «وَ جَعلنا مِن الماءِ کُلِ شَیء حَی» گفت: آب مایه حیات است و برای جلوگیری از مشکلات کلیه بهترین کارمصرف و نوشیدن مداوم آب است.

سیم فروش افزود: این در حالی است که برخی افراد نوشیدنی‌های دیگر مانند آب میوه‌ها و چای را جایگزین آب می کنند که این موضوع اشتباه است، زیرا مصرف برخی از نوشیدنی‌ها خودش سنگ ساز است.

سیم فروش با تاکید بر اینکه حدودا 5 درصد افراد در جامعه دچار مشکلات سنگ کلیه می‌شوند، خاطر نشان کرد: مصرف آب تا حدود زیادی می‌تواند مشکلات کلیه را برطرف کند اما باید در مصرف آب نیز تعادل داشتِ؛ زیرا مصرف زیاد آب نیز می‌تواند مشکل ساز شود.

وی معتقد است: افرادی که فعالیت بدنی زیاد دارند یا اینکه با مشاغلی مانند معدن سرو کار دارند، کشاورزان، افرادی که در کنار کوره کار می کنند یا در مناطقی کار می کنند که تعرق زیادی دارند باید مصرف آب در آنها بیش از دیگران باشد.

این ارولوژیست با اشاره به اینکه مصرف کم آب در بدن اصولا با علایمی همراه است تاکید کرد: یکی از علائم آشکار مصرف کم آب پر رنگ شدن رنگ ادرار است. در چنین مواقعی با توجه به شرایط اقلیمی و محیطی فرد، هسته اولیه تشکیل سنگ در فرد ایجاد شده و کم کم به سنگ کلیه مبتلا می‌شود.

سیم فروش تصریح کرد: بنابر این توصیه اکید این است که در زمانی که فرد فعالیت بالای بدنی و تعرق بالا دارد حتما مصرف آب نیز افزایش پیدا کند.

این متخصص کلیه خاطرنشان کرد: در واقع باید گفت رنگ ادرار زنگ خطر را برای بیمار به صدا در می‌آورد. اگر رنگ ادرار روشن باشد این نشان می‌دهد میزان مصرف آب متعادل است اما وقتی رنگ آن به سمت زرد شدن می‌رود یعنی بدن دچار کم آبی است و ممکن است املاح در مجاری کلیه گرفتار شوند وهسته اولیه سنگ تشکیل و کم کم سنگ بزرگ تشکیل شود.

وی متذکر شد: یا همان سنگ ریز دفع شود که باید گفت درد آن بسیار شدید و در حد یک زایمان است. در واقع سنگ‌های کوچک زودتر اما با درد شدید و فراوانی دفع می‌شوند.

سیم فروش با تاکید بر آنکه در فصول مختلف میزان مصرف آب متفاوت است تصریح کرد: برای مشاغل مختلف در فصول متفاوت میزان مصرف آب فرق دارد.

این ارولوژیست خاطرنشان کرد: در فصول گرم باید مصرف آب بیشتر باشد و در فصل های سرد می توان مصرف آب را کاهش داد.

وی یادآور شد: اما افرادی که سنگ ساز هستند در تابستان‌ها باید هر دو ساعت یکبار یک لیوان آب مصرف کنند و در زمستان‌ها هر سه ساعت یکبار باید آب بنوشند.

این ارولوژیست افزود: آب آشامیدنی که در حال حاضر در دسترس قرار دارد برای پیشگیری از بیماری‌های کلیه مناسب است

وی ادامه داد: املاح آب خیلی مهم نیست بلکه میزان مصرف آب است که در جلوگیری از شیوع سنگ‌های کلیه موثر است.

سیم فروش با تاکید بر اینکه در مردان ابتلا به سنگ کلیه بیشتر از زنان است تصریح کرد: شاید علت این ماجرا این باشد که تعرق و فعالیت بدنی مردان به واسطه مشاغل آنها بالاتر از زنان است و کمتر نسبت به زنان آب می‌نوشند.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید سنگ کلیه بدن آب این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است