سه‌شنبه 6 آذر 1403

چگونه فاکتورهای خود را به سامانه مودیان ارسال کنیم که جریمه نشویم؟

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
چگونه فاکتورهای خود را به سامانه مودیان ارسال کنیم که جریمه نشویم؟

نحوه ارسال اطلاعات و فاکتورهای لازم به سامانه مودیان موضوعی بوده که امروزه به یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های افراد حقوقی و صاحبین کسب‌وکارهای مختلف اعم از صنفی و غیرصنفی تبدیل شده است.

این سامانه که توسط سازمان امورمالیاتی ایجاد شده از فرارهای مالیاتی برخی افراد تا حد زیادی جلوگیری می‌کند. به همین دلیل نیز دولت تمرکز ویژه‌ای روی آن دارد. به‌گونه‌ای که هیچ شخص دارای کد مالیاتی نمی‌تواند بدون ارسال مدارک لازم به این سامانه به فعالیت خود ادامه دهد و در صورت عدم انجام این کار با جریمه‌های سنگین مواجه خواهد شد.

فرارهای مالیاتی برای برخی کاربران برای دیگر مودیان مشکلات بسیاری به‌وجود می‌آورد و همچین دولت را با کسری بودجه مواجه می‌کرد. بنابراین، ارسال مدارک توسط افراد مشمول مالیات به این سامانه ضروری شده است.

اگر شما نیز جزء افرادی هستید که باید به‌طور مرتب مدارک خود را به این سامانه ارسال کنید ما در ادامه آسان‌ترین راه را به شما معرفی می‌کنیم. البته پیش از هر کاری آشنایی با سامانه و دلیل به‌وجود آمدن آن نیز مهم است. برای آگاهی از این موارد تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

سامانه مودیان را بهتر بشناسیم

این سامانه با آدرس tax.gov.ir ایجاد شد تا صاحبین کسب‌وکارهای مختلف و افراد حقیقی مجبور شوند پس از ایجاد کارپوشه اختصاصی خود، به‌طور مرتب اطلاعات لازم در خصوص مالیات را به این کارپوشه ارسال کنند.

در بیانی دیگر باید گفت این سامانه آنلاین به‌دلیل سخت‌گیری در قوانین مالیاتی توسط سازمان امور مالیاتی به‌وجود آمد. این سامانه برای تمام مشمولان مالیات ایجاد شد تا این افراد تمام اظهارنامه‌ها و اطلاعات لازم را به آن ارسال کرده و همچنین بتوانند مستندات و اطلاعات مورد نیاز را از طریق کارپوشه خود دریافت کنند.

تمام افراد حقوقی در سال جاری باید به ارسال اطلاعات و اظهارنامه‌های مالیاتی خود به این سامانه بپردازند. در غیر این صورت با آنها مانند مودیانی که برای فرار مالیاتی تلاش می‌کنند رفتار می‌شود و جریمه‌های سنگینی برای این افراد در نظر گرفته خواهد شد.

مهم‌ترین اهداف این سامانه را می‌توان سرعت بخشیدن به محاسبه امور مالیاتی و ساده‌تر کردن این فرآیند دانست. افراد حقیقی با ارسال مرتب مدارک و اطلاعات خود می‌توانند به‌راحتی مالیات را پرداخت کنند. این سامانه علاوه‌بر سهولت، ایمنی فرآیند پرداخت را نیز افزایش می‌دهد.

برای اینکه در سامانه مودیان ثبت‌نام کنید باید وارد وب‌سایت آن شوید. برای ایجاد کارپوشه و قابلیت ارسال مدارک نیز لازم است درگاه پرداخت بانک ملی را انتخاب کنید.

چگونه در سامانه مودیان ثبت‌نام کنیم؟

به‌طور کلی باید گفت مودیانی که ثبت‌نام در این سامانه برای آنها لازم است باید مراحل زیرا را طی کنند:

  • گام اول تشکیل پرونده و ثبت‌نام در نظام مالیاتی

  • گام دوم اخذ گواهی امضای الکترونیک

  • گام سوم اخذ شناسه یا کد یکتای حافظه مالیاتی

  • گام چهارم اخذ شناسه خدمات و کالاها

چه افرادی باید در سامانه مودیان ثبت‌نام کنند؟

یکی از مهم‌ترین سوال‌هایی که برای کاربران به‌وجود می‌آید این است که چه افرادی باید در این سامانه ثبت‌نام کنند؟ درواقع باید گفت افراد حقیقی و حقوقی مشمول مالیات باید در این سامانه برای خود کارپوشه‌ای به‌وجود بیاورند.

افراد حقیقی به تمام صاحبین کسب‌وکارها گفته می‌شود که درحال انجام فعالیت‌های تجاری هستند. افراد حقوقی نیز شامل سازمان‌ها، شرکت‌ها و موسسات است. برای درک بیشتر این موارد در ادامه چند مثال برای شما شرح می‌دهیم.

  • شرکت‌های حقوقی مختلف، شرکت‌های سهامی خاص و سهامی عام، شرکت‌های مسئولیت محدود و شرکت‌های تجاری

  • بنیادها، موسسه‌های خیریه و به‌طور کلی موسسات غیرانتفاعی

  • افراد حقیقی دارای مشاغل خانگی، آنلاین‌شاپ و سایر شغل‌های خودکار

  • برخی فعالان اقتصادی که حجم معامله‌های سالیانه آنها بیشتر از چیزی است هیأت وزرا پیشنهاد می‌دهد.

  • تمام افراد حقیقی و حقوقی که از طریق حقوق، دستمزد، اجاره‌خانه و فروش کالا درآمد کسب می‌کنند.

مزایای راه‌اندازی سامانه مودیان

اگر بخواهیم دلیل کلی هدف راه‌اندازی این سامانه را متوجه شویم باید مزایای آن را بررسی کنیم. در حقیقت باید گفت این نوع سامانه در کشورهای مختلف ایجاد شده و به‌عنوان یک فناوری نوین برای ایجاد ارتباط بین دولت و شهروندان از آن نام برده می‌شود.

  • کم کردن هزینه‌ها: بررسی امور مالیاتی، ارسال مکاتبات، حضور در دفاتر مالیاتی و بسیاری از امور دیگر از این فرآیند حذف می‌شوند در نتیجه هزینه‌ها تا حد زیادی کاهش می‌یابد.

  • شفاف‌سازی: تمام افراد حقیقی و حقوقی باید از با استفاده از اطلاعات شخصی و مالی خود در این سامانه ثبت‌نام کنند؛ دولت نیز با دسترسی به این اطلاعات می‌تواند به‌صورت کاملا شفاف به‌بررسی امور مالیاتی بپردازد.

  • پیش‌گیری از فرار مالیاتی: با توجه به اینکه تمام اطلاعات مالیاتی به‌صورت آنلاین برای دولت و سازمان امور مالیاتی ارسال می‌شوند افراد دیگر نمی‌توانند در این مسیر تقلب کنند.

  • بالابردن سرعت و دقت: نحوه ارسال اطلاعات مالیاتی در سامانه مودیان به‌صورت آنلاین است. پس با بالاترین سرعت انجام می‌شود. این موضوع همچنین باعث افزایش دقت نیز خواهد شد.

  • آسان شدن فرآیند پرداخت مالیات: افراد حقیقی و حقوقی علاوه‌بر اینکه دردسرهای گذشته را در ارسال اطلاعات مالیاتی ندارند بلکه می‌توانند مالیات خود را در هر زمان که خواستند، به‌صورت آنلاین پرداخت کنند.

نحوه ارسال مدارک مالیاتی به سامانه مودیان چگونه است؟

برخی افراد و سازمان‌ها برای ارسال مدارک مالیاتی خود از شرکت‌های مختلف کمک می‌گیرند. این شیوه شاید بسیار دقیق باشد اما هزینه بالایی به‌وجود می‌آورد که قطعا مورد پسند هیچ سازمان یا شخصی نخواهد بود.

راه‌کار دیگری نیز وجود دارد که با هزینه‌ای کمتر بتوان با دقت و سرعت بالا اطلاعات را به سامانه ارسال کرد. این راه‌حل کاربردی و بسیار محبوب، استفاده از نرم‌افزارهای حسابداری است که قابلیت متصل‌شدن به این سامانه را دارند.

در بین نرم‌افزارهای حسابداری که درحال‌حاضر از این قابلیت پشتیبانی می‌کنند می‌توان به نرم افزار حسابداری پارسیان اشاره کرد. قدرت بالا و ارسال دقیق اطلاعات به‌صورت آنی از مهم‌ترین ویژگی‌های این برنامه پرکاربرد به‌حساب می‌آید.

درحال‌حاضر بیش از 5750 کاربر از این نرم‌افزار برای ارسال آنلاین اطلاعات مالیاتی به کارپوشه خود در سامانه مودیان استفاده می‌کنند و این خود نشان‌دهنده سرعت و دقت بالای نرم‌افزار است.

جمع‌بندی

سامانه مودیان توسط دولت و سازمان امور مالیاتی به‌وجود آمد و تمام افراد حقیقی و حقوقی موظفند در این سامانه ثبت‌نام کنند تا یک کارپوشه اختصاصی برای آنها ایجاد شود.

تمام اطلاعات و اظهارنامه‌های مالیاتی باید به‌صورت آنلاین به این سامانه ارسال شوند. در غیر این صورت فرد حقیقی یا حقوقی مشمول جرائم مالیاتی خواهد شد. برای این کار می‌توانید از نرم‌افزار حسابداری پارسیان استفاده کنید.

--> اخبار مرتبط

تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.

چگونه فاکتورهای خود را به سامانه مودیان ارسال کنیم که جریمه نشویم؟ 2