چهارشنبه 17 بهمن 1403

کاربری‌های اراضی پادگان 04 بیرجند تعیین تکلیف می‌شود / آغاز کارهای اجرایی در آینده نزدیک

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
کاربری‌های اراضی پادگان 04 بیرجند تعیین تکلیف می‌شود / آغاز کارهای اجرایی در آینده نزدیک

پس از مطالبه زیاد مردم و پیگیری مسئولان استان و شهرستان بیرجند، نوع کاربری‌های اراضی پادگان 04 براساس مصوبات کمیسیون ماده 5، تعیین تکلیف شده و بازگشایی خیابان‌های عدل و معلم و برداشتن دیوار پادگان برای تعریض خیابان ارتش تخریب می‌شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خاورستان، اراضی پادگان بیرجند که سال‌هاست بین شهرداری، ارتش و مسکن و شهرسازی اختلاف ایجاد کرده و قرار است در آینده نزدیک روزهای روشن در انتظارش باشد و تکلیف کاربری آن مشخص شود.

حسین خسروی نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی در شورای اداری خراسان‌جنوبی که با حضور رئیس قوه قضائیه در 16 مهرماه 1399 برگزار شد، اظهار کرد: از دیگر درخواست‌های مردم بیرجند تعیین تکلیف زمین‌های پادگان است که سال‌ها بلاتکلیف مانده است.

وی در ادامه خواستار برگزاری جلسه کمیسیون ماده 5 در مرکز استان شد و افزود: مطالبه مردم این است که هر چه سریع‌تر تکلیف این اراضی مشخص شود.

به گزارش خاورستان، یک ماه پیش در جلسه‌ای که به میزبانی دادستان مرکز استان خراسان جنوبی در خصوص اراضی پادگان که 17 سال بلاتکیف رها شده و حاشیه‌های زیادی ایجاد کرده، برگزار شد؛ مقرر شد ظرف مدت دو هفته با تشکیل کمیسیون ماده 5 تکلیف اراضی پادگان روشن شود.

حجت‌الاسلام علی نسائی دادستان مرکز استان در جلسه بررسی وضعیت اراضی پادگان ارتش اظهار کرد: در سال‌های 1382 و 83 تصمیم گرفته شد که پادگان بیرجند به خارج از شهر منتقل شود که این اتفاق رخ داد اما مردم می‌گویند اگر پادگان از شهر خارج شده، چرا هنوز شاهد سیم خاردارها و دیوارهای اطراف پادگان هستیم.

وی با تأکید بر این‌که در زمینه زمین‌های پادگان 04 مردم، اعضای شورای شهر، شهرداری و ارتش توقعاتی دارند که باید مدنظر قرار گیرد گفت: برای حل مشکل اراضی پادگان باید با قید فوریت کمیسیون اصل پنج برگزار شود و هر چه تصمیم کمیسیون بود، همه تبعیت کنند.

وی با تأکید بر این‌که مشکل اراضی پادگان بیرجند باید در داخل استان حل شود و در این زمینه فصل‌الخطاب، قانون و مقررات است گفت: اگر امروز نسبت به حل مشکل اراضی پادگان بیرجند سهل‌انگاری کنیم آیندگان، ما را نسبت به یک ترک فعل قانونی مواخذه خواهند کرد.

به گزارش خاورستان، 11 بهمن‌ماه سال 1399، نشست بررسی اراضی پادگان قدیم 04 بیرجند، برگزار شد که حمید ملانوری استاندار خراسان جنوبی در این نشست گفت: "تقاضای تغییر کاربری اراضی پادگان قدیم 04 بیرجند با مالکیت ارتش به کمیسیون ماده پنج رفته تا طبق قوانین و مقررات موجود کشور، بررسی و براساس آن عمل شود."

اکنون پس از گذشت سه ماه از این موضوع، طبق دستور استاندار و براساس مصوبات کمیته فنی استان و طرح اداره کل راه و شهرسازی، اراضی پادگان تغییر کاربری داده شد.

براساس مصوبه کمیسیون ماده 5، سهم ارتش، اداره کل راه و شهرسازی خراسان جنوبی و شهرداری بیرجند از این اراضی برای تأمین سرانه‌ها مشخص و شهرداری مکلف شد طی 72 ساعت، دیوار ادامه خیابان معلم و معابر پادگان قدیم 04 بیرجند را بردارد.

به این ترتیب مشکل چندین ساله اراضی پادگان به عنوان یکی از مهم‌ترین مطالبات مردم بیرجند، تعیین تکلیف شد.

خیابان ارتش تعریض می‌شود

ابراهیم تقی‌زاده رئیس شورای شهر بیرجند در خصوص جزئیات این خبر در گفت‌وگو با خبرنگار خاورستان، اظهار کرد: کمیسیون ماده 5، 26 اردیبهشت‌ماه در خصوص بررسی و تصمیم‌گیری اراضی پادگان 04 بیرجند تشکیل شد که طی آن نسبت به تعیین تکلیف کاربری اراضی پادگان تصمیماتی اتخاذ و کارهای اجرایی نیز توسط راه و شهرسازی، شهرداری و ارتش از چند روز آینده شروع خواهد شد.

وی افزود: بر این اساس باغ مفاخر به عنوان کاربری فضای سبز، قسمتی از اراضی جلوی باغ مفاخر به عنوان فضای سبز و قسمت دیگری از این اراضی برای اتصال به میدان اجتماعات، مصوب شد.

دیوار پادگان فرو می‌ریزد

رئیس شورای شهر بیرجند گفت: یکی از مصوبات دیگر هم در نظرگرفتن قسمتی از اراضی تحت مالکیت ارتش برای تعریض خیابان ارتش بود که بر این اساس، عرض این خیابان از 36 متر به 46 متر افزایش پیدا خواهد کرد.

تقی‌زاده ادامه داد: همچنین مقرر شد تا دیوارهای پادگان برداشته و در آینده نسبت به بازگشایی خیابان‌های عدل و معلم اقدام شود.

وی با بیان این‌که معابر داخل اراضی ارتش هم تعیین تکلیف شده و قرار شده هرگونه ساخت و سازی در اراضی، بر اساس قوانین شهرسازی باشد، اظهار کرد: بر این اساس مسیری فراهم شد تا چشم‌انداز بهتری ایجاد و ضوابط شهرسازی هم رعایت شود.

اختلافات بر سر ضوابط بوده نه مالکیت‌ها

رئیس شورای شهر بیرجند با اشاره به این‌که مالکیت ارتش و راه و شهرسازی در این اراضی سرجای خود است، گفت: اختلافات همیشه راجع به نوع کاربری‌ها بوده است نه‌مالکیت‌ها. در این خصوص آن‌چه که مورد درخواست و تلاش شورای شهر، شهرداری و مردم بوده این بوده است که این اراضی بر اساس ضوابط شهری تعیین تکلیف شود و نوع کاربری‌ها و فضای سبز در مرکز شهر به گونه‌ای باشد که چهره شهر مخدوش نباشد.

تقی‌زاده در پاسخ به این سوال که آیا با تصمیمات این کمیسیون، پرونده مشکلات اراضی پادگان بسته شده است، تصریح کرد: اکنون حداقل کاری که انجام شده این است که نوع کاربری‌ها تعیین تکلیف شده و بازگشایی خیابان‌های عدل و معلم و برداشتن دیوار پادگان که در مرکز شهر چشم‌انداز خوبی نداشت، به عنوان مطالبه عمومی، پاسخ داده شده است.

اماکن و تأسیسات ارتش سرجای خود باقی می‌ماند

محمد فرهادی معاون عمرانی استانداری خراسان جنوبی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار خاورستان، اظهار کرد: در یک تعامل چند سویه بین شهرداری، شورای شهر، ارتش و راه و شهرسازی، مشکل پادگان بیرجند حل شد و کلیات طرح و کاربری‌های مدنظر به تایید و تصویب کمیسیون ماده 5 رسید.

وی افزود: بر اساس صورتجلسه و توافقات انجام شده با حضور مسئولان استانی، شهری و کشوری در سال 1385، مقرر شد تا ساختمان‌ها و تأسیسات موجود از جمله بیمارستان یا ساختمان‌های مسکونی که مورد نیاز ارتش است، به قوت خود باقی بماند و بر همین اساس تخریب این اماکن در دستور کار نیست.

معاون عمرانی استانداری خراسان جنوبی با تأکید بر این‌که جایگاه کمیسیون ماده 5 تعیین یا تثبیت مالکیت نیست، گفت: این کمیسیون تشکیل می‌شود تا در چهارچوب ضوابط و مقررات حاکم بر طرح‌های توسعه شهری، نسبت به تعیین یا تغییر کاربری اراضی در محدوده و حریم شهر اقدام کند.

تعیین کاربری برای تمام اراضی پادگان

فرهادی گفت: بر اساس تصمیمات کمیسیون ماده 5 هم مقرر شد تا عملیات بازگشایی خیابان‌های معلم و عدل بیرجند در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام شود. همچنین مصوب شد تا ارتش نیز نسبت به اخذ پروانه ساختمانی برای واحدهای مسکونی سازمانی جدیدی که قرار است بسازد، اقدام کند.

وی ادامه داد: در این کمیسیون برای تمام 38 هکتار اراضی پادگان کاربری‌های متعدد فضای سبز، اداری، نظامی، مسکونی، خدماتی، آموزشی، ورزشی و... تعیین شده است که انجام خواهد شد.

معاون عمرانی استانداری خراسان جنوبی بیان کرد: همچنین قرار شد تا دیوار پادگان در کوتاه‌ترین زمان ممکن برداشته شود که بهتر است این کار زودتر انجام شود تا مردم ثمره آن را ببینند.

فرهادی در خصوص زمان تعریض خیابان ارتش تأکید کرد: تعریض خیابان یک کار اختیاری یا دل‌بخواهی نیست که به راحتی انجام شود، بلکه این طرح در پوسته طرح جامع شهری، شرایط و ضوابط خودش را دارد. ولی تعریض 10 متری خیابان، در آینده پیش بینی شده است، البته به نحوی که تأسیسات موجود دچار مشکل نشود.

انتهای پیام /