کارکردهای مختلف وقف در نمایشگاه دستاوردهای این نهاد
رئیس اداره ترویج فرهنگ وقف از نمایشگاه دستاوردهای وقف به عنوان فرصتی مناسب یاد کرد که از طریق آن به معرفی کارکردهای این نهاد در حوزههای مختلف پرداخته اند.
محمد مهرابی، رئیس اداره ترویج فرهنگ وقف درمورد نمایشگاه دستاوردهای سازمان اوقاف اظهار کرد: سابقه این نمایشگاه با عنوان دستاوردهای نهاد وقف به حدود 4 سال پیش برمیگردد که توفیق داشتم در نخستین دوره نمایشگاه با مسئولیت معاونت فرهنگی اجتماعی در قالب ستاد هفته وقف خدمت دوستان باشم و معاونت فرهنگی، این نمایشگاه را برگزار کرد که دو بخش کلی میراث وقف و دستاوردهای نهاد وقف را داشت و در جریان آن، از گذشته و تاریخچه وقف به آینده وقف و دورنما و چشم انداز وقف پلی زده بودیم که در سیاست گذاریهای جدید سازمان برای نهاد وقف ترسیم شده بود. از اینرو، با استقبالی که از آن نمایشگاه صورت گرفت و تغییر رویکردی که در فرم برگزاری نمایشگاه رخ داده بود ریاست سازمان و هیئت مربوطه ابراز علاقه کردند که این نمایشگاه در فواصل زمانی مشخص تکرار شود. چون نشانگر برکات و دستاوردهایی بود که برای دوستان جذاب بود.
مهرابی تصریح کرد: دومین دوره نمایشگاه، تقریباً دو سال پیش در حیاط سازمان اوقاف و همزمان با افتتاح ساختمان نوآوری اوقاف و امور خیریه برگزار شد که در آنجا، مجموعهای از شرکتها و نهادهای دانش بنیانی که از سرمایه و حمایت نهادهای وقف بهرهبردار بودند دور هم جمع شدند و دستاوردهای اداری و ستادی در حوزههای مختلف حفظ و صیانت از موقوفات، توسعهی بهره بری موقوفات و فعالیتهای فرهنگی اجتماعی و دستاوردهای شرکتهای دانش بنیان ارائه شد که تجربه بسیار موفقی بود و مورد استقبال قرار گرفت و شخصیتهای زیادی از مجلس، دولت و دستگاههای اجرایی آمدند و دیدند و فرصت خوبی بود تا اقشار مختلف مردم با دستاوردهای نهاد وقف آشنا شوند.
او ادامه داد: اساساً رویکرد سازمان در چند سال گذشته مخصوصاً ما در معاونت فرهنگی و اجتماعی برای تبیین و بیان جایگاه وقف این بود که مردم با اثرات فرهنگی اجتماعی اقتصادی و کارکردهای وقف در حوزههای مختلف آشنا شوند و این رویکرد جدیدی بود که مسئولیت داشتیم تا آن را تبیین کنیم؛ چه در قالب نمایشگاه و چه در قالب انواع برنامهها و فعالیت ها.
مهرابی ادامه داد: تجربه آن نمایشگاه سازمان وقف را بر آن داشت تا یک بار دیگر، این نمایشگاه را تکرار کند و اگر این سیر حتی به صورت دو سالانه هم باشد ولی میتواند خوب باشد و امسال، شاهد سومین دورهاش هستیم که این بار، با مسئولیت دوستان روابط عمومی و همکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی، همکار آنها هستیم.
رئیس اداره ترویج فرهنگ وقف افزود: نمایشگاه امسال در حوزه دستاوردها و برکات نهاد وقف برگزار شده است و برای جامعه تبیین میشود و اقشار مختلفی حضور پیدا میکنند و خیلی از آنها ذوق زده میشوند و حتی تعجب میکنند و میگویند که نمیدانستند وقف به انجام چنین کارهایی میپردازد و در حوزه دانش بنیان نیز، سرمایه گذاری میکند و منجر به شکل گیری اشتغالزایی و حمایت از علم و فناوری و اختراع و اکتشاف میشود و این نمایشگاه فرصتی ایجاد میکند و اصحاب رسانه و مسئولان و اقشار مختلف حضور پیدا میکنند و در محیطی چند روزه به صورت تجمیعی شاهد چکیدهای از بخشی از فعالیتهای وقف هستند.
او گفت: در این نمایشگاه دو مسئولیت داشته ایم. یکی، همراهی با ستاد برگزاری در بخش مدعوین و مهمانان و اجرا بوده و دلیلش هم، تجربیاتی است که در برگزاری این نمایشگاه داشته ایم و بخش دیگر نیز، ارائه فعالیتهای حوزه فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه است.
مهرابی اظهار کرد: اگر حفظ عین و ارتقاء بهرهوری را دو ضلع بدانیم. یکی از اضلاع آن، اجرای نیت است و اگر امامزادهها را به عنوان یکی از اولویتهای محوری سازمان اوقاف کنار وقف بیاوریم فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی در حوزه اجرایی نیت واقفین و توسعه مدیریت بقاع متبرکه بخش مهم و اولویت دار فعالیتهای سازمان وقف میشوند.
او یادآور شد: در بخش معاونت فرهنگی و اجتماعی مکلف و موظف هستیم و تلاش میکنیم بخشی از این دستاوردها و فعالیتها را در معرض دید مخاطبان بگذاریم و مهمترین بخشی که در این نمایشگاه ارائه شده اجرای نیت و فعالیتها و کار ویژههایی که در این حوزه در حال انجام هستند و از آن جمله میتوان به بخش توسعه مدیریت بقاع متبرکه و فعالیتهایی که در حوزه مدیریت آن در حال انجام است و فعالیتهای سازمان و رویدادهای پژوهشی اشاره کرد تا بازدیدکنندگان در جریان نمایشگاه مشاهده کنند. مثلاً امامزاده به عنوان یک مکان مذهبی میتواند بستری برای اشتغالزایی باشد و کارگاههای خودکفایی و بازارچههای خیریه و تولید و عرضه محصولات که میتوانند مفید باشند.
باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت