جمعه 10 فروردین 1403

کاهش حقوق، عامل اصلی کتمان بیماری کرونا است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
کاهش حقوق، عامل اصلی کتمان بیماری کرونا است

همدان - ایرنا - رییس دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همدان گفت: به دنبال مبتلا شدن به کرونا و استفاده از استعلاجی، میزان حقوق دارندگان بیمه، یک سوم کاهش می‌یابد و این امر عاملی برای کتمان بیماری و حضور افراد در سرکار شده است.

رشید حیدری مقدم روز شنبه در ستاد استانی مقابله با کرونا اظهار داشت: یکی از اتفاق های بد در سیستم اداری پنهان کردن ابتلا به کرونا است بیشتر افرادی که تست کرونای آنها مثبت می شود به علت کاهش حقوق این موضوع را کتمان می کنند.

وی اظهار داشت: یکی از ضرورت ها برای بیماران کرونایی قرنطینه خانگی است اما پایین آمدن حقوق به خاطر استفاده از استعلاجی و حضور نیافتن در سرکار به ویژه برای افراد دارای قسط و قرض سبب کتمان بیماری شده است.

وی اضافه کرد: این موضوع تنها مختص همدان نبوده بلکه یک مساله ملی است و برای رفع آن سازمان تامین اجتماعی یا دیگر نهادهای مسوول باید فکر چاره باشند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همدان بیان کرد: از ابتدای اپیدمی کرونا تا ظهر جمعه 16 هزار و 307 مورد بیمار بستری و سرپایی کرونا داشته ایم.

حیدری مقدم گفت: روز گذشته 114 مورد مثبت بیمار بستری و 228 بیمار سرپایی کرونایی داشته ایم که این امر موید مناسب نبودن وضعیت همدان از نظر ابتلا به کرونا است.

وی ادامه داد: پنج هزار تن از بیماران بستری در بیمارستان ها بهبود یافتند اما 866 تن جان باختند و در 24 ساعت گذشته 15 مرگ مثبت و سه مورد مرگ مشکوک کرونا داشته ایم.

رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: با توجه به سیر صعودی بیماری، در 24 ساعت گذشته سه بخش به بیمارستان‌ها اضافه شد که شامل سه بخش در بیمارستان بعثت و یک بخش در بیمارستان قلب است و به زودی یک بخش هم در بیمارستان شهید قدوسی نهاوند راه‌اندازی می‌شود.

حیدری مقدم با بیان اینکه سیر بیماری رو به جلو و پیش رونده است افزود: کمبود فضای فیزیکی و نیروی انسانی کافی عمده مشکل علوم پزشکی است و در صورت تداوم افزایش مبتلایان به کرونا دچار بحران در این 2 حوزه می شویم.

وی گفت: یک هزار و 660 تن پرسنل و کادر سلامت از ابتدای اپیدمی کرونا تاکنون به این ویروس مبتلا و همچنین 2 تن از فوق تخصص های بخش «آی. سی. یو» به همراه همه اعضای خانواده به این بیماری مبتلا شدند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: از ابتدا همه‌گیری کرونا تاکنون 70 درصد جمعیت آلوده و مرگ ناشی از کرونا مربوط به جوامع شهری و کمتر از 30 درصد مناطق روستایی بوده است که این موید تاثیر تراکم جمعیت در شیوع این بیماری است.

حیدری مقدم بیان کرد: در پیک نخست اپیدمی کرونا حداکثر بیمار بستری به 400 تن و در پیک دوم به 612 رسید و در پیک سوم از 960 بیمار عبور کردیم که امید می رود این عدد نزولی شود.

وی اظهار داشت: 52 درصد از بیماران بستری در بیمارستان ها و بیماران سرپایی آلوده به کرونا سابقه شرکت در مهمانی، عروسی و ختم داشتند همچنین سهم تماس های درون خانواده در بروز کرونا 37 درصد و مسافرت ها 4.3 درصد بوده است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: میزان مبتلایان کادر اداری به کرونا به شدت رو به افزایش است که باید به آن توجه داشت و در 2 هفته گذشته 16 طغیان بیماری به ویژه در شهرها داشته ایم.

حیدری مقدم یادآوری کرد: شاخص سرایت پذیری در همدان به زیر یک کاهش یافته بود که به دنبال شیوع بیماری این شاخص در استان همدان به 1.25 رسیده است.

وی با بیان اینکه آمار مرگ و میر رو به افزایش است توضیح داد: میزان مرگ و میر ناشی از بیماری کرونا در پیک نخست چهار نفر در روز و پیک دوم هشت نفر در روز بود که در پیک سوم به 12 مورد مرگ در روز رسیده است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه 13.4 درصد مرگ های استان ناشی از کرونا است ادامه داد: 45 درصد مشاغل و جمعیت همدان به شیوه نامه های بهداشتی توجهی ندارند

حیدری مقدم پیشنهاد داد: نظارت مستمر به تجمع های بیش از 10 نفر به ویژه در مراسم تدفین، ادامه فعالیت رستوران ها و اغذیه فروشی ها تنها به صورت بیرون بر، تعطیلی پارک‌های عمومی، توقف نکردن خودروها در حاشیه این پارک‌ها، تداوم دورکاری و کاهش میزان کارمندان، الزام به کار گیری رابط فاصله گذاری در ساختمان پزشکان، کلینیک ها و پاساژها و استفاده از ظرفیت ستاد مردمی و استفاده از فضای دیجیتال برای انجام فعالیت ها مورد توجه قرار گیرد.

مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری همدان نیز گفت: از 14 روز استعلاجی پیش بینی شده برای بیماران کرونایی سه روز حقوق از سوی دستگاه مربوطه و 11 روز حقوق از سوی سازمان تامین اجتماعی به بیمار پرداخت می شود.

مهرداد نادری‌فر افزود: تامین اجتماعی بابت 11 روز حقوق پرداختی به بیمار حق بیمه را نیز کسر می کند و این اقدام حتی در صورت بیمار نشدن فرد، توسط دستگاه مربوطه صورت می‌گیرد.

وی اضافه کرد: افراد تصور می کنند که حقوق آنها کم می شود در حالیکه به میزان حق بیمه از حقوق 11 روز باقی مانده کسر کرده و مابقی را به بیمار پرداخت می کند و در صورتی که فرد در نوبت دوم به کرونا مبتلا شود تامین اجتماعی به جای 11 روز حقوق 14 روز را پرداخت می‌کند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان در پاسخ به توضیحات ارائه شده توسط مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری اظهار داشت: مهم دریافتی حقوق افراد است، وقتی این رقم یک سوم به هر عنوان کاهش می‌یابد در پنهان کاری تاثیر می‌گذارد.

*س_برچسب‌ها_س*