کاهش سرمایهگذاری بخش خصوصی، چالش جدی کشاورزی کشور است
گرگان - ایرنا - معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی گفت: کاهش سرمایهگذاری بخش خصوصی، توان اقتصادی کم بهرهبرداران، نبود تشکلهای قوی و فقدان نظام جامع روستایی و کشاورزی از جمله مهمترین چالشهای بخش کشاورزی در کشور است.
به گزارش ایرنا، سیدمجتبی خیامنکویی روز پنجشنبه در همایش ملی فرهنگ و مدیریت جهادی - امنیت غذایی در گرگان اظهار داشت: بر اساس چشم انداز ترسیم شده برای سال 2050، جمعیت ایران در این افق 103 میلیون نفر پیشبینی شده که برای این جمعیت به تولید حدود 180 میلیون تن محصول کشاورزی نیاز داریم.
وی بیان کرد: در حال حاضر بیش از 20 میلیون نفر از جمعیت ایران به صورت مستقیم و غیرمستقیم در بخش کشاورزی مشغول فعالیت هستند که از این تعداد بیش از چهار میلیون و 300 هزار نفر به صورت مستقیم به کشاورزی می پردارند.
رییس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی ادامه داد: یکی از بخش های مورد توجه در مسیر خوداتکایی تولید کشاورزی، افزایش بهره وری منابع به ویژه آب برای بیشترشدن ضریب خوداتکایی با محوریت حفاظت از منابع پایه و طبیعی است.
خیامنکویی گفت: در حال حاضر ایران در تولید 22 محصول رتبه خوبی در دنیا دارد و از ظرفیت بالایی برای افزایش تولید این بخش ها برخوردار است که توجه بیشتر به آن می تواند منجر به رونق صادرات این تولیدات و افزایش ارزآوری برای کشور شود.
توسعه روستایی و کشاورزی پایدار با فرهنگ و مدیریت جهادی، آسیب شناسی و راهکارهای تحقق انسجام مدیریتی در امنیت غذایی، نقش فرهنگ و مدیریت جهادی در اصلاح الگوی مصرف و سلامت غذا، توزیع شایسته و دسترسی عادلانه محصولات کشاورزی با فرهنگ و مدیریت جهادی، نقش فرهنگ و مدیریت جهادی در حفاظت از منابع پایه مرتبط با امنیت غذایی و نقش فرهنگ و مدیریت جهادی در رفع موانع تولید کشاورزی از محورهای این همایش است.
استان گلستان در سال زراعی گذشته پنج میلیون و 403 هزار تن انواع محصول به ارزش 250 هزار میلیارد ریال تولید کرد که از این مقدار تولید چهار میلیون و 100 هزار تن تولیدات زراعی، حدود 700 هزار تن تولیدات دامی، 340 هزارتن تولیدات باغی، 240 هزار تن تولیدات جنگل و مرتع و بقیه در حوزه صید و ماهیان پرورشی بود.
بهره برداران کشاورزی گلستان در تولید 15 محصول راهبردی شامل تولید دانه های روغنی کلزا، سویا و آفتابگردان، هلو، توتون و گوشت مرغ رتبه اول، گندم، چغندرقند و خرمالو مقام دوم، شلتوک (برنج) پیله تر ابریشم، میگو و پنبه رتبه سوم، ماهیان پرورشی و خاویاری رتبه چهارم و جو و زیتون رتبه پنجم کشوری را در اختیار دارند.
استان گلستان افزون بر 220 هزار بهره بردار کشاورزی دارد که حدود 150 هزار آنها در حوزه زراعی و باغی فعالیت داشته و بیش از 90 درصد آنها خرده مالک با مدیریت حداکثر چهار هکتار زمین هستند.
اقتصاد اصلی ساکنان گلستان با جمعیت یک میلیون و 869 هزار نفر برپایه کشاورزی استوار است.
همایش ملی 2 روزه فرهنگ و مدیریت جهادی - امنیت غذایی در گرگان از روز گذشته با حضور جمعی از مسوولان وزارت جهادکشاورزی و محققان در گرگان آغاز شد.
امروز و در مراسم پایانی این همایش با حضور نماینده ولی فقیه در وزارت جهادکشاورزی و جمعی از مسوولان گلستان از مولفان 16 مقاله برتر این همایش تجلیل می شود.
محققان کشاورزی 20 استان 140 مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال کرده بودند.