دوشنبه 5 آذر 1403

کاهش قیمت ارز و انس جهانی / اجرای قانون مالیات بر ارزش‌افزوده طلا؛ به سود خریدار و فروشنده

خبرگزاری میزان مشاهده در مرجع
کاهش قیمت ارز و انس جهانی / اجرای قانون مالیات بر ارزش‌افزوده طلا؛ به سود خریدار و فروشنده

نائب رئیس اتحادیه فروشندگان طلا و جواهر گفت: دو عامل اصلی شاخص قیمت‌ها یعنی قیمت ارز و قیمت انس جهانی در حال کاهش بوده و این موضوع باعث شد که قیمت‌ها به نسبت هفته قبل با کاهش همراه باشد.

محمد کشتی‌آرای در گفت‌وگو با میزان، درباره روند قیمت هفته گذشته طلا نسبت به امروز و همچنین حباب سکه و عواملی که در انس (واحد جرم - «ounce») جهانی سکه مؤثر بوده است، گفت: با شروع سال نو میلادی از روز دوشنبه هفته گذشته و بازگشایی بازارهای جهانی قیمت انس جهانی از هزارو 830 دلار شروع و طی چند روز گذشته هفته قبل قیمت انس جهانی حدود 32 دلار با کاهش قیمت همراه بوده است. وی افزود: علت کاهش قیمت انس جهانی، بهتر شدن شرایط اقتصادی و شاخص‌های اقتصادی آمریکا بود بنابراین دو عامل اصلی شاخص قیمت‌ها یعنی قیمت ارز و قیمت انس جهانی در حال کاهش بوده و این موضوع باعث شد که قیمت‌ها به نسبت هفته قبل با کاهش همراه باشد. نائب رئیس اتحادیه فروشندگان طلا و جواهر گفت: در آخرین معاملات که امروز بر اساس قیمت ارز و قیمت جهانی تا به این لحظه صورت گرفته است قیمت سکه طرح قدیم به‌طور متوسط با حدود 300 هزار تومان کاهش هفتگی به 12 میلیون و 450 هزار تومان رسیده و قیمت سکه طرح جدید با 380 هزار تومان کاهش هفتگی به 12 میلیون و 700 هزار تومان رسیده است.

کشتی آرای بیان کرد: نیم سکه با 100 هزار تومان کاهش یافت که 6 میلیون و 700 هزار تومان رسید و ربع‌سکه با 120 هزار تومان کاهش هفتگی به 6 میلیون و 700 هزار تومان رسیده است.

نائب رئیس اتحادیه فروشندگان طلا و جواهر گفت: سکه یک گرمی بانک مرکزی تغییری نکرده است و دو میلیون و 300 هزار تومان دادوستد می‌شود. وی در ادامه خاطرنشان کرد: امروز قیمت هر مثقال طلا 5 میلیون و 440 هزار تومان شده و هر گرم طلای 18 عیار نیز با 50 هزار تومان کاهش هفتگی به یک میلیون و 255 هزار تومان رسیده است. کشتی آرای اظهار کرد: با توجه به معاملاتی که صورت گرفته است حباب سکه در محدوده 380 هزار تومان بوده بنابراین حباب سکه کاهش پیدا نکرده، زیرا عرضه سکه به بازار صورت نگرفته و سکه همچنان دارای حباب است دادوستدها نیز روال عادی خود را دارد. وی در خصوص روند اجرای قانون مالیات بر ارزش‌افزوده طلا و جواهر گفت: قانون مالیات بر ارزش‌افزوده طلا و جواهر از روز 13 دی اجراشده است و این قانون به نفع فروشندگان و خریداران بوده بنابراین نفع دو طرف در آن بوده و لازم‌الاجراست.