پنج‌شنبه 4 بهمن 1403

کتاب «یک روایت معتبر درباره قیام 29 بهمن تبریز» چاپ شد

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
کتاب «یک روایت معتبر درباره قیام 29 بهمن تبریز» چاپ شد

کتاب «یک روایت معتبر درباره قیام 29 بهمن تبریز» نوشته علی موسوی همزمان با سالگرد قیام 29 بهمن، توسط انتشارات به‌نشر منتشر و راهی بازار نشر شد.

کتاب «یک روایت معتبر درباره قیام 29 بهمن تبریز» نوشته علی موسوی همزمان با سالگرد قیام 29 بهمن، توسط انتشارات به‌نشر منتشر و راهی بازار نشر شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «یک روایت معتبر درباره قیام 29 بهمن تبریز» نوشته علی موسوی در قالب «یک روایت معتبر» به‌تازگی توسط انتشارات به‌نشر منتشر و راهی بازار نشر شده است.

قیام مردم تبریز مقدمه‌ای برای روشن‌شدن زمینه‌های قیام در بسیاری از شهرهای بزرگ و کوچک ایران شد و در تاریخ انقلاب به‌عنوان یکی از مهم‌ترین عوامل شتاب‌دهنده به انقلاب اسلامی محسوب می‌شود. پس از ماجرای 29 بهمن در تبریز، رژیم پهلوی تلاش زیادی برای آرام‌کردن اوضاع کرد. در مجلس سنا و شورای ملی هم نمایندگان همسو با محمدرضا پهلوی تمام تلاش خود را برای پاک نشان دادن چهره رژیم انجام دادند تا اینکه در 8 اسفند، امام خمینی (ره) اعلامیه‌ای صادر کرد و تمام تلاش رژیم پهلوی را برای سرکوب قیام مردم بی‌نتیجه کرد.

کتاب «یک روایت معتبر درباره قیام 29 بهمن تبریز» با بررسی سابقه و نحوه شکل‌گیری این قیام، به بازخوانی برگی دیگر از تاریخ انقلاب اسلامی می‌پردازد. شهادت آقا سیدمصطفی خمینی، یکی از این‌اتفاقات و مکمل مرگ دکتر علی شریعتی در ایجاد یک خیز بلند برای انقلابی‌ها بود. اگرچه به‌خاطر ناآشنایی مردم عادی تبریز با دکتر شریعتی، اقدام دانشجویان در دانشگاه ها تاثیر چندانی در فضای شهر نداشت؛ در مقابل شهادت حاج آقا مصطفی خمینی در 30 مهر، شک عجیبی بر عموم مردم مذهبی و انقلابی تبریز وارد کرده و می‌شد از دو فرصت به دست آمده؛ برای آگاهی مردم کوچه و خیابان تبریز استفاده کرد و آرام آرام آتش انقلاب را در تبریز دوباره شعله‌ور کرد.

در این‌کتاب همچنین حوادث قیام 19 دی مردم قم و برگزاری چهلم شهادت طلاب حوزه علمیه قم به‌عنوان عامل تاثیرگذار قیام 29 بهمن مردم تبریز مطرح شده است. رژیم پهلوی از پیوستگی و به هم تنیدگی بافت انقلاب و مردم انقلابی سراسر کشور با خبر بود و می‌دانست خیلی زود دیگر شهرها نسبت به کشتاری که در قم انجام شده، عکس‌العمل نشان می‌دهند. تبریز یکی از مهم‌ترین و حساس‌ترین شهرها بود و رژیم به‌شدت از گرم‌شدن دیگ سنگی تبریز هراسان بود. دانشجویان و انقلابی‌های تبریز که نتوانسته بودند بعد از شهادت آقا مصطفی خمینی، مجلس ختم مناسبی برای او بگیرند، دنبال بهانه‌ای برای شعله‌ور کردن دوباره انقلاب در تبریز بودند.

«یک روایت معتبر درباره قیام 29 بهمن تبریز»، با تصاویری از تبریز دهه 50، راهپیمایی پزشکان و کارکنان بیمارستان امام خمینی و دانشجویان دانشگاه‌های این‌شهر در اعتراض به حمله مسلحانه به آن بیمارستان، تصاویر شهدای قیام خونین 29 بهمن تبریز، تظاهرات 29 بهمن و... همراه است. کتاب مذکور با اشاره به برگزاری مراسم چهلمین روز حادثه خونین و شهادت عده‌ای از فضلا و طلاب حوزه علمیه قم در روز 29 بهمن سال 56 و سخنرانی حضرت امام (ره) در روز 29 بهمن در مسجد شیخ انصاری نجف اشرف به مناسبت چهلم شهدای قم، نحوه شکل گیری حوادث و قیام 29 بهمن در تبریز را روایت می‌کند.

این‌کتاب با 81 صفحه و شمارگان هزار نسخه منتشر شده است.