چهارشنبه 3 بهمن 1403

کدام بازیگران معروف قید همکاری با صداوسیما را زدند؟

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
کدام بازیگران معروف قید همکاری با صداوسیما را زدند؟

در این مقاله به معرفی این بازیگرانی که با تلویزیون قهر کرده‌اند پرداخته‌ایم و درباره فعالیت‌های تلویزیونی آن‌ها و همچنین مسیر کاری‌شان بعد از خداحافظی با تلویزیون صحبت کرده‌ایم.

بسیاری از ستارگان این روزهای سینمای ایران، روزگاری کار خود را با تلویزیون شروع کرده‌اند و یا در این رسانه به شهرت رسیده‌اند، اما در سال‌های اخیر به دلیل سیاست‌های رسانه ملی یا توهین به مخاطبان در مقاطع مختلف، بارها علنی و غیرعلنی مخالفت خود را با نحوه تفکر در صدا و سیما یا جهت‌گیری‌های این رسانه اعلام کرده‌اند.

در این میان خیلی‌ها برای مدتی از تلویزیون دور بوده‌اند و بعد برگشته‌اند اما برخی از سینماگران مطرح، سال‌هاست در تلویزیون حضور نداشته‌اند و به عبارتی به بازیگرانی که با تلویزیون قهر کرده‌اند معروف شده‌اند.

در این مقاله به معرفی این بازیگرانی که با تلویزیون قهر کرده‌اند پرداخته‌ایم و درباره فعالیت‌های تلویزیونی آن‌ها و همچنین مسیر کاری‌شان بعد از خداحافظی با تلویزیون صحبت کرده‌ایم.

برخی از بازیگران سینما و تلویزیون در سال‌های اخیر به هر دلیلی با این رسانه خداحافظی کرده‌اند. در ادامه به معرفی این بازیگران می‌پردازیم.

پرویز پرستویی

سریال‌های تلویزیونی: امام علی (ع)، آوای فاخته، زیر چتر خورشید، خاک سرخ، زیر تیغ، آشپرباشی

آخرین سریال تلویزیونی: آشپزباشی (محصول سال 1388)

پرویز پرستویی از ستارگان سینما با تلویزیون قهر کردند، با تازه‌ترین سریال‌های خود «هم گناه» و «آن‌ها» قدرت خود را در بازیگری به رخ کشید.

او از سال 88 و پس از پخش سریال آشپزباشی نه تنها هیچ همکاری با تلویزیون نداشته، بلکه حتی در برنامه‌های تلویزیونی هم حاضر نشده است.

پرستویی در چندین مصاحبه و حتی در صفحه اینستاگرامی خود با انتقاد از عملکرد ضعیف، غیرحرفه‌ای و ناعادلانه صدا و سیما در مقاطع مختلف زمانی همواره به این رسانه معترض بوده است و با صراحت اعلام کرده که تا زمانی که تلویزیون رویه خود را تغییر ندهد یک ثانیه هم در جعبه جادویی حاضر نشود. او حتی وصیت کرده که در زمان مرگش هم تصویرش از تلویزیون پخش نشود!

خالق نقش‌های ماندگاری چون حاج کاظم و رضا مارمولک، در طول این سال‌ها که از تلویزیون دور بوده، در تعدادی از آثار مهم سینمایی حضور پیدا کرده است که پربحث‌ترین‌ها آن‌ها فیلم «بادیگارد» ابراهیم حاتمی‌کیا و پرفورش‌ترینشان هم «مطرب» بوده است.

این بازیگر در چند سال اخیر با حضور در آثار پرمخاطب و همراهی با مردم، دوباره به اوج محبوبیت برگشته است.

رضا عطاران

سریال‌های تلویزیونی: کوچه اقاقیا، خانه بدوش، متهم گریخت، ترش و شیرین، بزنگاه

آخرین سریال تلویزیونی: بزنگاه (محصول سال 1387)

رضا عطاران از جمله بازیگرانی که با تلویزیون قهر کرده‌اند است که سریال‌های مناسبتی‌اش از ماندگارترین سریال‌های تاریخ تلویزیون هستند. او نزدیک به سیزده سال است که از تلویزیون کوچ کرده و در این سیزده سال یک ثانیه هم در تلویزیون حضور پیدا نکرده است.

این بازیگر از معدود بازیگران مطرحی است که نه ممنوع التصویر بوده و نه درباره تلویزیون اظهارنظری کرده است اما به علت بی‌مهری‌ها و فشارهایی که سر ساخت سریال «بزنگاه» به او و گروهش وارد شد و خط کلی داستان هم تغییر پیدا کرد، عطای کار در رسانه ملی را به لقایش بخشیده است.

رضا عطاران پس از خداحافظی با تلویزیون در یک دهه اخیر به یکی از ستارگان تاثیرگذار سینمای ایران تبدیل شد.

او علاوه بر اینکه جوایز متعددی را برای بازی‌های درخشانش کسب کرده است، در سال‌های اخیر به تضمین‌کننده گیشه هم تبدیل شده و امکان ندارد فیلمی با حضور عطاران فروشی پایینی داشته باشد.

باران کوثری

سریال‌های تلویزیونی: بگذار آفتاب برآید، صاحبدلان، کلاه قرمزی

آخرین سریال تلویزیونی: برنامه کلاه قرمزی 93 (محصول نوروز سال 1393)

باران کوثری اساسا از ابتدا نیز خیلی اهل تلویزیون نبوده است و تنها سریال دوران اوجش، سریال ماندگار «صاحبدلان» به کارگردانی محمدحسین لطیفی بوده است.

او بعد از «صاحبدلان» فقط در چند قسمت مجموعه‌های کلاه قرمزی سال 88 حاضر شد و به دلیل واکنش به نتایج انتخابات سال 88 چندین سال ممنوع‌التصویر بود.

کوثری پنج سال بعد از «کلاه قرمزی 88»، بالاخره در سال 93 با یک قسمت «کلاه قرمزی 93» به تلویزیون بازگشت، اما همین حضور تاکنون آخرین حضور او در سیما بوده است و بعید است با طرز نگاه و جهت‌گیری رسانه ملی درباره مسائل مختلف به این رسانه بازگردد.

کوثری در طول مدتی که در تلویزیون حضور نداشت، دو سال ممنوع‌الکار بود اما پس از برگشت با فیلم‌هایی چون «عصبانی نیستم»، «جامه‌دران»، «کوچه بی‌نام»، «هفت ماهگی»، «خانه دختر»، «عرق سرد» و «جان‌دار» توانست خود را به عنوان بازیگری موفق و شش‌دانگ دوباره به او قله‌ی موفقیت و محبوبیت برساند. او در یک دهه اخیر یکی از رکوردداران برنده شدن جوایز سینمایی در ایران بوده است.

لیلا حاتمی

سریال‌های تلویزیونی: هزاردستان، زیر گنبد کبود، کیف انگلیسی، پریدخت

آخرین سریال تلویزیونی: پریدخت (محصول سال 1386)

لیلا حاتمی به جز دو سریال اولش که در سنین کودکی به واسطه کارگردانی پدرش در آن‌ها حضور داشته، در طول دوران فعالیت حرفه‌ای خود تنها دو بار در سریال‌های تلویزیونی بازی کرده است.

این دو سریال تاریخی «کیف انگلیسی» و «پریدخت» هستند که در هر دو اثر همسر لیلا حاتمی یعنی علی مصفا او را همراهی کرده است. حاتمی در طول این سال‌ها موضع‌گیری خاصی در قبال تلویزیون نداشته و ترجیح داده تمرکز خود را بری روی آثار سینمای بگذارد.

او در یک دهه اخیر برای بازی در فیلم‌هایی چون «جدایی نادر از سیمین»، «من»، «رگ خواب» و «بمب؛ یک عاشقانه» هم تحسین منتقدان را برانگیخته، هم جوایز را دشت کرده و هم در میان مردم و مخاطبان سینمایی به محبوبیتی بسیار دست پیدا کرده است.

شیلا خداداد

سریال‌های تلویزیونی: مسافری از هند، پیامک از دیار باقی، بیمار استاندارد

آخرین سریال تلویزیونی: بیمار استاندارد (محصول سال 1394)

شیلا خداداد از بازیگرانی که از تلویزیون به سینما رفتند، بازیگری را با حضور در نقش خاطره‌انگیز سیتا در سریال «مسافری از هند» آغاز کرد.

او بعد از آن در دو سریال هم حضور پیدا کرد اما مدت‌هاست سمت تلویزیون نیامده و سال گذشته با پیوستن به کمپینی اعلام کرد فعلا قصد حضور در تلویزیون را ندارد.

خداداد در طول سال‌هایی که در تلویزیون حضور نداشته، فعالیت سینمایی آنچنانی هم نداشت و فقط در نقش‌های کوتاه ایفای نقش کرد.

این بازیگر در یکی دو سال اخیر با حضور در دو سریال نمایش خانگی «گلشیفته» و «هیولا» دوباره با قدرت به عرصه بازیگری برگشت و باید دید ادامه کارش در این حوزه چگونه خواهد بود.

علاوه بر بازیگری، شیلا خداداد بخشی از وقت خود در چند سال اخیر را به ترجمه و نویسندگی برای کودکان و انتشار کتاب‌های مخصوص کودک اختصاص داده است.

پولاد کیمیایی

سریال‌های تلویزیونی: خون بها، مرگ تدریجی یک رویا، ششمین نفر، ماتادور

آخرین سریال تلویزیونی: ماتادور (محصول سال 1392)

پولاد کیمیایی هم از آن دسته بازیگران سینماست که مدتی است در اعتراض به سیاست‌های غلط تلویزیون از سال 92 در قاب رسانه ملی ظاهر نشده است.

این بازیگر فرزند مسعود کیمیایی کارگردان نامدار سینمای ایران با اینکه بازیگری را با حضور در فیلم‌های پدرش تجربه کرد اما در سریال‌های تلویزیونی متفاوتی هم ایفای نقش کرده بود که آخرین آن‌ها سریال پلیسی معمایی ماتادور بود.

کیمیایی در طول این سال‌ها که در تلویزیون حضور نداشته به پیشرفت خود در بازیگری و کارگردانی ادامه داد و علاوه بر بازی در آثار مهم، اولین فیلم خود به نام «معکوس» را هم کارگردانی کرد.

محسن تنابنده

سریال‌های تلوزیونی: مامور بدرقه، سری پایتخت، علی‌البدل

آخرین سریال تلوزیونی: پایتخت 6

یکی دیگر از افراد این لیست محسن تنابنده است. محسن تنابنده که اولین حضور او را به عنوان بازیگر در تلوزیون با سریال مامور بدرقه بود پیشرفت چشمگیری در صدا و سیمای ایران داشت.

او مفهوم طنز را به خوبی می‌فهمد و هوشمندانه بازی و بازیگردانی می‌کند. نقشی که محسن تنابنده را تا ابد در ذهن مخاطبان ماندگار کرد «نقی معمولی» در «سریال پایتخت» بود.

نقی با ساده‌ترین روش ممکن پا به خانه‌های ایرانیان گذاشت و به دل مخاطب نشست، به طوری که اکنون از معروف‌ترین شخصیت‌های تلوزیونی محسوب می‌شود.

اما مثل اینکه آقای تنابنده قصد ندارد دیگر با تلوزیون همکاری داشته باشد و اعلام کرد پس از پایتخت 6 دیگر در تلوزیون حاضر نخواهد شد. البته و هنوز چیزی قطعی نیست و ممکن است این رویه تغییر کند.

محسن تنابنده در سال 1401 توانست موفق به کسب عنوان بهترین بازیگر مرد بخش افق‌های جشنواره‌ی فیلم ونیز برای بازی در «فیلم جنگ جهانی سوم» شود. او در فیلم‌هایی همچون «استشهادی برای خدا»، «سن پطرزبورگ» و «عنکبوت» ایفای نقش داشت.

منبع: وقت صبح هم اکنون دیگران می خوانند 7 آبان 1401 - 10:00

بیشتر بخوانید

کدام بازیگران معروف قید همکاری با صداوسیما را زدند؟ 2