چهارشنبه 7 آذر 1403

کدام کشورها برنج ایرانی می خرند؟

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
کدام کشورها برنج ایرانی می خرند؟

دبیر کمیسیون واردکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج از آغاز صادرات برنج ایرانی به کشورهای عربی، آمریکایی و روسیه خبر داد و گفت: ورود به بازار صادراتی برنج مقدماتی نیاز دارد که با ایجاد پایانه صادراتی برنج در مازندران قدم‌های اولیه برداشته شد. مسیح کشاورز اظهار کرد: باتوجه به میزان برنج تولیدی کشور، بخشی از نیاز بازار باید از محل واردات تامین شود و البته مباحث اقتصادی و توان خرید مصرف‌کننده...

دبیر کمیسیون واردکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج از آغاز صادرات برنج ایرانی به کشورهای عربی، آمریکایی و روسیه خبر داد و گفت: ورود به بازار صادراتی برنج مقدماتی نیاز دارد که با ایجاد پایانه صادراتی برنج در مازندران قدم‌های اولیه برداشته شد.

مسیح کشاورز اظهار کرد: باتوجه به میزان برنج تولیدی کشور، بخشی از نیاز بازار باید از محل واردات تامین شود و البته مباحث اقتصادی و توان خرید مصرف‌کننده نیز در این مقوله اثرگذار است، چرا که فاصله قیمتی میان برنج ایرانی و وارداتی زیاد است و خرید برنج ایرانی را دور از دسترس برخی از اقشار جامعه قرار داده است.

وی افزود: از ابتدای سال تاکنون یک میلیون و 200 هزار تن برنج وارد کشور شده است که 950 هزار تن آن سهم بخش خصوصی بوده است و 400 هزار تن دیگر نیز باید وارد شود.

دبیر کمیسیون واردکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج مجمع عالی واردات اظهار کرد: به دلیل برهم خوردن تراز تجاری میان دو کشور ایران و هند، فعلا واردات برنج از این کشور متوقف شده است و برنج مورد نیاز کشور از دیگر مبادی مانند پاکستان وارد می‌شود.

وی با ابراز امیدواری نسبت به این موضوع که تجار کشور دوست و مسلمان پاکستان با نگاه بلند مدت از این فرصت برای توسعه مناسبات تجاری استفاده کرد.

کشاورز با تأکید براین مهم که حمایت از برنج ایرانی در اشکال مختلف وظیفه همه فعالان در صنعت برنج است، افزود: دو سال پیش زمانی که دلار 27هزار تومان بود، قیمت هر کیلو برنج کیفی ایرانی نیز 27 هزار تومان بود، اما سال 1400 به‌رغم هشدارهایی که در خصوص کمبود برنج و دامن زدن به گرانی در کشور دادیم، متاسفانه دولت ممنوعیت واردات را اعمال کرد.

وی گفت: در آن مقطع برنج در اختیار کشاورزان نبود و دلالان قیمت را تا سه برابر افزایش دادند امسال کشاورزان با نگاهی به تجربه گذشته برنج را در اختیار دلالان نگذاشته‌اند با این تفکر که خودشان منتفع شوند.

دبیر کمیسیون واردکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج مجمع عالی واردات اظهار کرد: در شرایطی که بازار برنج ایرانی با رکود همراه است و باید به سمت رونق گرفتن حرکت کند، مواردی را باید مد نظر داشته باشند، اول آنکه یک میلیون و 200 هزارتن برنج وارد شده که بر بازار برنج ایرانی بی‌تاثیر نیست.

وی ادامه داد: مورد دیگر اینکه امسال 700 هزارتن برنج در گیلان، یک میلیون تن در مازندران، 240 هزار تن در گلستان و مجموعا 400 هزار تن در استان‌های مرکزی و جنوبی برنج تولید شده است و از این رو امسال برنج تولید داخلی کیفی و پرمحصول به میزان بالایی موجود است و قیمت‌گذاری باید بر مبنای میزان تولید و عرضه انجام گیرد و نمی‌توان به بهانه کمبود قیمت را افزایش داد.

کشاورز با بیان اینکه با توجه به تورم حاکم بر اقتصاد کشور و رکودی که گریبانگر بازار برنج داخلی شده است، کشاورزان می توانند با تعیین قیمت و سود منطقی شرایطی را فراهم آورند که رونق به این بازار بازگردد، تصریح کرد: امروز هر کیلوگرم برنج طارم حدود 120 هزار تومان، فجر 80 تا 85 هزار تومان، شیرودی 55 تا 60 هزار تومان، ندا 50 تا 55، و ندا 50 تا 55 هزار تومان به دست مصرف کننده می رسد و در مقایسه با قیمت برنج خارجی 2 تا 3 برابر است اما باید قیمت برنج ایرانی نیز به سمتی هدایت شود که با توان جامعه مصرف‌کننده مطاقبت داشته باشد.

وی با بیان اینکه سال آینده شاهد اتفاقات خوبی در بازار برنج ایرانی خواهیم بود، گفت: کارخانه‌های بزرگی با ظرفیت 100 هزار تنی ایجاد شده است که می تواند روی بازار برنج ایرانی تاثیرگذار باشد.

دبیر کمیسیون واردکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج مجمع عالی واردات افزود: باید قیمت نهاده‌ها با قیمت ارزان در اختیار شالیکار قرارگیرد و با مکانیزه شدن کشت قیمت‌ها کاهش یابد و از طرفی در کارخانه‌های مدرن شالی با حداقل ضایعات استحصال شود و با تجمیع این شرایط قیمت تمام شده برنج ایرانی کاهش یافته و رقابتی شود.

منبع: تسنیم هم اکنون دیگران می خوانند 7 دی 1401 - 14:56

بیشتر بخوانید

کدام کشورها برنج ایرانی می خرند؟ 2