کردستان نیازمند توسعه ای پایدار و جهشی بزرگ است
کردستان و شهرهای آن نیازمند توسعه ای پایدار و جهشی بزرگ است و با پروژه های کوچک و خاک خورده نمی توان چرخ های گیر کرده اقتصاد کردستان را به حرکت در آورد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کردتودی، استان کردستان با جایگاهی خاص در سطح ملی و حتی فراملی نیاز به توجه بیشتری از سوی دولت سیزدهم دارد. این استان از منابع و سرمایه انسانی مناسب و متخصص برخوردار است. وجود تنوع اقلیمی و طبیعت بکر و زیبا، برخورداری از منابع سرشار آب با چشمه ها و رودخانههای فراوان، پوشش گیاهی متنوع، منابع طبیعی غنی و اراضی حاصلخیز و وجود ظرفیتهای بالا برای توسعه فعالیتهای متنوع کشاورزی، دامی و شیلات، وجود ذخایر ارزشمند و متنوع مواد معدنی و جاذبههای متنوع و گسترده گردشگری و وجود بسترهای مناسب بازرگانی و ترانزیت کالا مناسبترین قابلیتها و توانمندیها را در اختیار این استان قرار داده است. برنامهریزی صحیح و مدیریت مناسب برای شکوفا نمودن این پتانسیلها می تواند بستر توسعه اقتصادی و افزایش رفاه اجتماعی مردم استان را فراهم نماید.
قولهای مختلف در چند سال گذشته از جمله قول رئیس جمهور تدبیر و امید در سنندج که کردستانی آباد را برای کردها اندیشیده بود مبنی بر تشکیل کارگروه ویژه برای افزایش اعتبارات کردستان، قول رئیس مجلس برای تشکیل کارگروهی در مجلس شورای اسلامی برای اصلاح قوانین و اعمال معافیتها در جهت حمایت از سرمایهگذاری در کردستان و نیز پیش بینی ملزومات توسعه کردستان، قول معاون اول ریاست جمهوری در برنامههای مختلف سفر به سنندج برای اجرای برنامههای توسعه کردستان و حمایت از بخش خصوصی و قول تشکیل کارگروه توسعه کردستان برای جبران عقب افتادگیهای کردستان توسط وزیر کشور همه و همه بدلیل بی عملی مدیران استان، نتیجه اش وضعیت اسفبار فعلی استان که شاهد تنزل بیشتر شرایط مردم از منظر رفاه، معیشت، آرامش و اشتغال هستیم، شده است. سئوال مهم این است که چرا استان کردستان با داشتن این همه پتانسیل طبیعی و انسانی و توجه و همراهی مسئولین ملی با چنین وضعیت غیر قابل قبولی مواجه است؟ چرا براساس آمارهای رسمی در شاخصهایی چون اشتغال، درآمد و توسعه یافتگی کردستان وضعیت بسیار نا مناسبی دارد؟ آیا کردستان شایسته و مستحق این آمار بالای بیکاری وعدم توسعه است؟ آیا جایز است که نیروهای بومی و متخصص این استان برای یافتن کار مجبور به ترک شهر و خانواده خود شوند؟ و سوالات فراوان دیگری که در اذهان مردم، جوانان و نخبگان کردستانی بدون جواب باقی مانده است.
واقعیت این است که در کنار مشکلات برنامهریزی و نداشتن استراتژی مشخص، عملکردهای باندی و جناحی، کنار گذاشتن نیروهای نخبه، دلسوز و کارآمد و عدم بکارگیری مدیران جهادی و انقلابی و عدم حاکمیت نخبگان و شایستگان در سطوح مختلف مدیریتی استان از عوامل موثر در ادامه روند عقب افتادگی استان در دولت یازدهم و دوازدهم می باشد و گواه آن مشکلات بسیاری است که امروز برای شهروندان کردستان کاملا ملموس بوده و از زبان مردم، فرهیختگان و نیز افراد دلسوز و صادق بیان می شود. به عبارت دیگر موفقیت برنامهریزی خوب مستلزم اجرای خوب توسط مجریان توانمند است. متاسفانه مجریان دولت یازدهم و دوازدهم در کردستان به گونهای ضعیف و بسته عمل نمودهاند که علاوه بر انتقاد گروههای سیاسی، صاحب نظران و نمایندگان مردم از عملکرد آنها، صدای اعتراض اکثر گروههای اصلاح طلب استان که با دولت همسو هستند نیز درآمده است.
یکی از موارد قابل نقد در عملکرد سیاسی دولت فعلی را می توان در انتصاب برخی از مدیران ناکارآمد سطوح بالا و میانی دانست. مدیرانی که برخی از آنها متناسب با پاره ای از مصلحت سنجی های سیاسی و برخی از آنها صرفا براساس روابط و لابی های پشت پرده به مناصب بالا رسیدند و بدون این که در پیشینهی عملکردی شان کمترین نشانی از تجربه و موفقیت باشد، در جایگاه هایی مهم نشستند و متاسفانه قرار گرفتنشان در چنین جایگاه هایی، فرصت های فراوانی را از مردم استان گرفت. بدلیل اهمیت نحوه انتصاب مدیران، امیرالمؤمنین علی علیهالسلام در بکارگیری کارگزاران حکومت برگزینش افراد دیندار و امین توصیه میکند و میفرماید مدیران بایستی از راه امتحان و نگاه به سابقه و عملکرد آنان، بکارگیری شوند نه به خاطر دوستی و رابطه. امروز ما به این گونهمدیران مؤمن و تلاشگر سخت محتاجیم. از نظر نگارنده این فرصت آخرین فرصتی است که کارگزاران جمهوری اسلامی بویژه انقلابیون دارند تا صداقت و خدمتگزاری خود را به مردم باثبات برسانند و اعتماد و سرمایه اجتماعی از دست رفته را دوباره بر گردانند. اگر مدیران دولت سیزدهم نتوانند نظر مردم را جلب کنند خدا می داند فردای کشور به کدامین سو خواهد رفت.
کردستان و شهرهای آن نیازمند توسعه ای پایدار و جهشی بزرگ است و با پروژه های کوچک و خاک خورده نمی توان چرخ های گیر کرده اقتصاد کردستان را به حرکت در آورد. پس بر همه دلسوزان استان است که بدور از حب و بغضهای شخصی، مصلحت اندیشیهای بی مورد و دنبال کردن پست و مقام برای خود و نزدیکان و صرفا از روی نیت خالصانه برای روی کار آمدن مدیران پاکدست، خدوم و تلاشگر کوشش نمایند، چرا که بر اساس فرمایش پیامبر عظیم الشان اسلام هر کس از میان گروهی، مردی را به کار گمارد و در میان آن گروه، شخص خدا پسندتر از او وجود داشته باشد، به خدا، پیامبر و به مؤمنان خیانت کرده است. و نیز مولا علی (ع) می فرماید هرکس خود را در جامعه بر دیگران مقدم بدارد، درحالی که بداند افراد لایقتر از او هستند، قطعا او به خدا، پیامبر و مؤمنان خیانت کرده است.
لذا دولت سیزدهم باید، با انتصاب استانداری مقتدر، آشنا به درد مردم کردستان، تلاشگر و انقلابی و حمایت همه جانبه مادی و معنوی از ایشان زمینه بکارگیری نیروهای شایسته، ارزشی و کارآمد در سطوح مختلف مدیریتی استان و شهرستان و نیز انجام پروژه های مهم توسعه کردستان را فراهم نماید و همچنین نباید اجازه دهد نیروهای متملق و سواستفادهچی که همواره به دنبال منافع شخصی خود و خویشان بودهاند با رنگ عوض کردن به دولت مردمی سیزدهم بپیوندند چرا که در اینصورت ناکامیهای دولت سیزدهم بیشتر از دولتهای یازدهم و دوازدهم خواهد شد.
یادداشت از یوسف رستمی