چهارشنبه 3 بهمن 1403

کرونا در بازار زابل جا خوش کرد / زنجیره انتقال "کووید19" در سیستان فعالتر از قبل

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
کرونا در بازار زابل جا خوش کرد / زنجیره انتقال "کووید19" در سیستان فعالتر از قبل

مشاهده فعالیت برخی از افراد در بازار زابل بسیار ترسناک‌تر از آن چیزی است که فکرش را می‌کنیم. دست فروشانی که پول نقد دریافت می‌کنند و با همان دست های آلوده مشغول به فروش اجناس خود از جمله میوه و سبزی هستند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون؛ نام ویروس کرونا این روزها بیشتر در سیستان و بلوچستان شنیده می شود، گویا ترسناک بودن این ویروس تنها در چند هفته اول مردم را مجاب کرد تا نکات بهداشتی را جدی بگیرند و در خانه بمانند. استان سیستان و بلوچستان که به واسطه جمعیت پراکنده در ابتدای شیوع ویروس کرونا در کشور یکی از استان هایی با آمار پایین بود اما در این روزها به دلیل عدم رعایت شهروندان ساکن شهرها و روستاها شیوع ویروس سرعت بیشتری گرفته است. به نظر می رسد که ساکنین استان شعاری که ماه هاست وزارت بهداشت بر آن تاکید دارد را از یاد برده اند و بیرون آمدن از منزل و مواجه شدن با خطرات کرونا را در خانه ماندن ترجیح می دهند. این در حالی است که در شهرستانی همچون زابل علاوه بر شلوغی بازارها، پارک ها نیز بازگشایی شده اند تا خانواده ها در هوای مناسب این روزهای منطقه سیستان به این مکان ها مراجعه کنند. علاوه بر این می توان گفت که عدم استفاده از ماسک توسط بسیاری از افراد بیان گر آن است که نه تنها شهروندان نکات بهداشتی را جدی نگرفته اند بلکه ویروس کرونا را تمام شده می دانند.

عبور سانتی متری از کنار یکدیگر در همین رابطه یکی از شهروندان که در بازار سرپوش زابل شاغل است، گفت: بازار ها در هنگام عصر و ابتدای صبح که هوا بهتر است، آنقدر شلوغ می شود که افراد برای تردد باید از چند سانتی متری همدیگر عبور کنند. وی افزود: اگر در این میان یکی از افراد دچار بیماری باشد، می تواند آن را به سایر بازاریان نیز انتقال دهد. علی حیدری ادامه داد: همه بازاریان از عواقب ابتلا به کرونا آگاه هستند و حتی در بسیاری از مواقع با ماسک حضور می یابند اما تعطیلی بیش از این و در خانه ماندن باعث آسیب اقتصادی بزرگی به خانواده ها می شود. وی تصریح کرد: بازار زابل یکی از مراکز بزرگ تجمع است، و به نظر می رسد که ابتلا به کرونا در آن بالا باشد لذا توصیه بازاریان به مردم این است که با ماسک تردد کنند. وی خاطرنشان کرد: بسیاری از همسایگان ما در همین بازار زابل مبتلا به کرونا شده اند و اکنون به اجبار در خانه مانده اند و درب مغازه آنها بسته است، لذا اگر نکات بهداشتی را رعایت می کردند این اتفاق برای آنها رخ نمی داد. مشاهده فعالیت برخی از افراد در بازار زابل بسیار ترسناک تر از آن چیزی است که فکرش را می کنیم، دست فروشانی که پول نقد دریافت می کنند و با همان دست های آلوده مشغول به فروش اجناس خود از جمله میوه و سبزی هستند. همچنین بسیاری از اغذیه فروشی ها و رستوران هایی که از بهداشت کمتری برخوردار هستند هنوز پول نقد را به استفاده از دستگاه کارت خوان ترجیح می دهند.

زنجیره انتقال کرونا در سیستان فعال است جواد اکبری زاده معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زابل در گفت و گو با پایگاه خبری اوشیدا گفت: زنجیره انتقال کرونا ویروس کماکان در منطقه سیستان فعال می باشد. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زابل از مردم منطقه سیستان درخواست کرد جهت قطع زنجیره انتقال کرونا ویروس کماکان اصول حفاظت شخصی را رعایت کرده و حتی الامکان از حضور در مراکز تجمعی جدا اجتناب کنند. وی با بیان اینکه تمام خدمات مراحل تشخیص و درمان بیماری کووید 19 رایگان است خاطرنشان کرد: کسانی که دارای علائم بیماری هستند و یا با بیمار مبتلا به کرونا در ارتباط می باشند جهت بررسی به مراکز تشخیص و درمان کرونا ویروس مراجعه کنند. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زابل افزود: شهروندان باید هنگام خروج از منزل حتما از ماسک استفاده کنند. وی افزود: بهترین راه پیشگیری از عدم ابتلا به ویروس کرونا در خانه ماندن است اما بسیاری از شهروندان برای انجام کار های روزمره مجبور به خروج از منزل هستند که باید نکات بهداشتی را جدی بگیرند. اکبری زاده بیان داشت: شست و شوی دست ها با آب و صابون در طول روز بسیار برای عدم ابتلا به ویورس کرونا مورد تاکید است. وی گفت: همچنین رعایت فاصله از افراد در اجتماعات مهم است، مثلا اگر برای استفاده از خودپرداز قرار است در صف بایستیم باید فاصله ای یک متری را حفظ کنیم. اکبری زاده همچنین ابراز داشت: رعایت فاصله یک متری را همچنین باید در سایر مکان های دارای اجتماع همانند فروشگاه ها و... حفظ کنیم تا خطرات ابتلا به کرونا را کاهش دهیم. معاون بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی زابل تصریح کرد: گرچه استفاده از دستکش مورد تاکید نیست اما برای سوخت گیری خودرو حتما استفاده شود و بلافاصله در سطل زباله قرار داده شود. وضعیت تغذیه با ایمنی و مقاومت در برابر عفونت مرتبط است وی به تغذیه افراد در ایام کرونا اشاره کرد و گفت:: همچنین رعایت دو اصل تعادل و تنوع در مصرف مواد غذایی بر تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از ابتلاء به بیماری های تنفسی و COVID -19 نقش موثری دارد. اکبری زاده ادامه داد: عملکرد سیستم ایمنی بدن به عواملی مختلفی نظیر ژنتیک، محیط زندگی، سبک زندگی، تغذیه سالم و همچنین تعامل بین این عوامل بستگی دارد، تغذیه به عنوان یک عامل قابل تغییر و اصلاح نقش مهمی بر تقویت و بهبود عملکرد سیستم ایمنی دارد. وی بیان داشت: سیستم ایمنی، مانند دیگر سیستم های بدن، برای عملکرد صحیح، به مواد مغذی کافی نیاز دارد، امروزه اثبات شده وضعیت تغذیه ای افراد با ایمنی و مقاومت افراد در برابر عفونت کاملا مرتبط است. وی افزود: باید در برنامه غذایی روزانه دو اصل تعادل و تنوع رعایت گردد، تعادل به معنی مصرف مقادیر کافی از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن است و تنوع یعنی مصرف انواع مختلف مواد غذایی که در 6 گروه اصلی غذایی (نان و غلات، سبزی ها، میوه ها، شیر و فرآورده های آن، گوشت و تخم مرغ و حبوبات و مغز دانه ها) قرار دارند. بر اساس اعلام کمیته اطلاع رسانی و آموزش ستاد بحران کرونا آمار مبتلایان به ویروس کرونا در شمال سیستان و بلوچستان به 360 نفر افزایش یافته است. انتهای پیام /

کرونا در بازار زابل جا خوش کرد / زنجیره انتقال "کووید19" در سیستان فعالتر از قبل 2
کرونا در بازار زابل جا خوش کرد / زنجیره انتقال "کووید19" در سیستان فعالتر از قبل 3