کرونا، زنگ خطر کاهش سرانه مطالعه را به صدا درآورد / زخم کهنه پروژههای نیمهکاره بر تن پلدختر
با توجه به افزایش جمعیت و میزان علاقهمندی به مطالعه و کتابخوانی در پلدختر، احداث کتابخانهای جدید در این شهرستان ضرورت دارد اما پلدختر زخم خورده پروژههای نیمهکاره بوده که نیازمند عزمی جدی برای به سرانجام رساندن این دست پروژه هاست.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سفیرافلاک، توسعه و ترویج کتابخوانی در دهههای 1970 و 1980 موردتوجه یونسکو قرار گرفت و اکنون این مسئله به دغدغه مهمی برای کشورهای درحالتوسعه تبدیلشده است.
امروز افزایش میزان مطالعه در بین مردم خصوصا نسل جوان در راستای توسعه و پیشرفت کشور، یکی از پارامترهای توسعهای و مولد به شمار میرود.
اهمیت کتابخوانی به حدی است که در دوران کودکی باید به این مسئله توجه شود و درصورتیکه نسبت به آن کمتوجهی صورت گیرد ذهن جوان از ابتدا تهی خواهد بود و در ادامه سادگی وبی تجربگی آن باعث میشود که راه نفوذ بدیها به آن باز شود.
در روایات متعدی از ائمه معصومین (ع) نسبت به اهمیت مطالعه و توجه به علم احادیثی را فرمودهاند، امام صادق (ع) می فرمایند مطالعه بسیار و پیگیر در مسائل علمی، باعث شگفتی عقل و تقویت نیروی فکر و فهم است.
با توسعه وسایل الکترونیکی و افزایش مسائل و مشکلات زندگی وضعیت مطالعه مناسب نیست بهطوریکه براثر همین تکنولوژی کتابها بیشتر بهصورت الکترونیکی منتشر میشود و کتاب ازلحاظ مکتوب کمرنگتر میشود.
اما بایستی گفت مطالبی که در این شبکهها منتشر میشوند برخی از آنها سندیت لازم کتاب را ندارند و فرد در برخی مواقع با شبهات زیادی در مورد مطالب مواجه میشود.
نبود مکان فیزیکی مناسب برای مطالعه
اکبر عزیزی یکی از مراجعهکنندگان به کتابخانه علامه جزایری پلدختر در گفتوگو با خبرنگار سفیرافلاک با انتقاد از نبود مکان فیزیکی مناسب برای مطالعه، اظهار داشت: در زمان امتحانات یا برگزاری آزمون استخدامی جایی برای نشستن در کتابخانه علامه جزایری پیدا نمیکنید و شیوع بیماری کرونا نیز تأثیری منفی بر مطالعه وارد کرده است.
وی افزود: با توجه به شرایط قرمز کرونا در شهرستان و تعطیلی کتابخانه برای مطالعه، راهاندازی بستر انجام مطالعه در فضای مجازی لازم به نظر میرسد ولی متأسفانه سرعت کند اینترنت مانع دسترسی آسان همه به مطالعه در فضای مجازی میشود.
دولت سیزدهم پروژههای نیمهکاره را ساماندهی کند
حسین ایمانی یکی دیگر از مراجعهکنندگان به کتابخانه، اظهار داشت: پلدختر با 80 هزار نفر جمعیت فقط یک کتابخانه دارد و بیشتر دانش آموزان و علاقهمندان به مطالعه در قسمت کاوکالی و کوی بسیجیان از نعمت کتابخانه محروم هستند.
وی افزود: پروژه کتابخانه شماره دو پلدختر بیش از 10 سال همینطور رهاشده و این بیاعتنایی مسئولان دولت قبل را به کار فرهنگی در شهرستان میرساند که انتظار داریم دولت مردمی آیتالله رئیسی به این پروژههای نیمهکاره فرهنگی جهت تعیین تکلیف توجه جدی داشته باشد.
اسماعیل میخک بیرانوند رئیس اداره کتابخانههای عمومی و دبیر نهضت مطالعه مفید پلدختر در گفتوگو با خبرنگار سفیرافلاک با اشاره به سرانه فضای استاندارد کشوری که 8 مترمربع به ازای هر 100 نفر است، اظهار داشت: سرانه فضای مطالعه در شهرستان 2/1 مترمربع به ازای هر 100 نفر است که این فضا مناسب برای علاقهمندان به مطالعه نیست.
وی بابیان اینکه کتابخانه علامه جزایری پلدختر 1500 نفر عضو دارد، افزود: درواقع فضای فیزیکی موجود کتابخانه جوابگوی نیاز مطالعه افراد نیست و لازم است نسبت به احداث کتابخانه شماره دو تسریع صورت گیرد، این کتابخانه در سال 1373 در زمینی به مساحت یک هزار و 600 مترمربع با زیربنا 680 مترمربع احداثشده است.
میخک بیرانوند گفت: بالغبر 25 هزار نسخه کتاب درزمینه های کمکدرسی، نوجوانان، حکمت مطهر، دفاع مقدس، مذهبی و... در کتابخانه موجود است.
رئیس اداره کتابخانه عمومی پلدختر بابیان اینکه به ازای هر 25 هزار نفر یک کتابخانه باید وجود داشته باشد، بیان کرد: در این شهرستان به ازای همین جمعیت یک کتابخانه وجود دارد که با توجه به افزایش جمعیت شهرستان نیازمند تسریع احداث کتابخانه شماره دو هستیم.
وی گفت: با شیوع کرونا سرانه مطالعه در این شهرستان با توجه به تعطیلی مرکز کاهش پیداکرده است و این اداره در جهت دسترسی علاقهمندان به مطالعه امورات الکترونیکی در فضای مجازی توسعه داده است.
میخک بیرانوند بابیان اینکه عملیات اجرایی کتابخانه شماره دو پلدختر در سال 85 آغازشده است، خاطرنشان کرد: این پروژه در زمینی به مساحت یک هزار و 500 مترمربع و 800 مترمربع زیربنا احداث میشود.
رئیس اداره کتابخانه عمومی پلدختر بیان کرد: بر اساس قرارداد به مجریگری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان پلدختر قرار بوده این پروژه در سال 90 بهرهبرداری برسد.
وی گفت: با توجه به وضعیت منابع مالی محدود و مشکلات به وجود آمده اعتباری در موعد سال 94 قرار بر این شده که پروژه افتتاح شود که متأسفانه این امر به دلیل کمبود بودجه محقق نشده است.
به گزارش سفیرافلاک، سید هادی حسینی معاون حقوقی، امور مجلس و استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در 13 خردادماه 1396 از کتابخانه نیمهتمام شماره 2 شهر پلدختر بازدید کرد و بر حل مشکلات و تخصیص بودجه برای تکمیل پروژه قول مساعد داد ولی متأسفانه این بازدید و وعدهها به ایستگاه اجرایی نرسید.
با توجه به اهمیت مقوله فرهنگ و مطالعه در جامعه میطلبد متولیان فرهنگی در دولت آیتالله رئیسی بر تکمیل پروژههای نیمهتمام فرهنگی از قبیل کتابخانه شماره دو نظارت و اهتمام بیشتری داشته باشند.
انتهای پیام /