"کرونا" فراموش شده اما تمام نشده است
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا با بیان اینکه کرونا فراموش شده اما هنوز وجود دارد و تمام نشده است، از روند رو به افزایش ابتلا به آنفلوآنزا در کشور خبر داد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، دکتر حمیدرضا جماعتی در حاشیه هشتاد و هفتمین جلسه کمیته علمی کشوری کرونا در گفتگو با خبرنگار وبدا، با بیان اینکه اولین جلسه این کمیته در فصل پاییز با حضور اکثریت اعضا تشکیل شد و با اشاره به ارائه گزارشی از آخرین وضعیت کرونا و سویههای در گردش آن در جهان و ایران و همچنین آنفلوآنزا، گفت: بر اساس گزارشها، میزان مرگ و میر ناشی از کرونا علیرغم افزایش آمار مبتلایان و بستری ها در اکثر کشورها رو به کاهش بوده است.
وی افزود: در کشورمان میزان ابتلا به آنفلوآنزا و نوع H1 و H3 در هفته های اخیر رو به افزایش بوده است که باعث ایجاد نگرانی هایی شده چراکه میزان بستری بیماران مبتلا به آنفلوآنزا نیز رو به افزایش و علائم آن، مشابه کروناست که باید پس از تشخیص قطعی آنفلوآنزا، کرونا و یا ویروس RSV درمان بیماران انجام شود.
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا تصریح کرد: در هفته های اخیر میزان ابتلا به آنفلوآنزا بر اساس گزارش های مختلف نسبت به کرونا در برخی مناطق کشور بیشتر بوده بنابراین باید افراد پرخطر، سالمندان، بیماران مبتلا به بیماری های زمینه ای مانند دیابت، کلیوی، قلبی مزمن، مبتلایان به سرطان و افراد دارای ضعف سیستم ایمنی تحت نظر پزشک معالج و همچنین کادر بهداشتی و درمانی نیز واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند.
دکتر جماعتی با اشاره آخرین زیرسویه های کرونا در جهان، گفت: در ماه های قبل، زیرسویه Eric یا EG.5 در اکثر کشورها در حال گردش بود که به تدریج در حال کاهش و جایگزین شدن زیرسویه BA.2.86 یا Pirola با آن است که سرایت زایی بالایی دارد اما از نظر میزان مرگ و میر تغییرات زیادی ندارد.
وی با بیان اینکه واکسن های تک ظرفیتی و چندظرفیتی خارجی بر اساس زیرسویه XBB ساخته شده بود، گفت: باتوجه به تنوع زیرسویههای جدید، بنظر نمیرسد که واکسنهایی که بر اساس زیرسویه XBB در دنیا ساخته شده، اثرات و کارایی بالایی داشته باشد.
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا تاکید کرد: در شرایط کنونی باید استفاده از داروی «پکسلووید» در دستور کار قرار گیرد البته نیاز است سازمان غذا و دارو، این دارو را وارد فهرست دارویی کشور کند تا بر اساس پروتکلهای کشوری به بیماران نیازمند ارائه شود چون میتواند تا 80 درصد از پیشرفت بیماری و مرگ و میر، جلوگیری کند.
وی با تاکید بر اینکه افرادی که سیستم ایمنی ضعیف، دیابت، بیماری های مزمن، قلبی، تنفسی و کلیوی دارند و 6 ماه از آخرین تاریخ تزریق واکسنشان گذشته بهتر است در اماکن و محافل شلوغ از ماسک، استفاده کنند، افزود: همچنین برای نیروهای حوزه درمان و بیمارستانها بهویژه کارکنان بخش های تنفسی و عفونی، لازم است حتما از ماسک استفاده شود. همچنین در صورت امکان بهتر است در بیمارستانهای دانشگاهی و بزرگ از تست های سریع برای کمک به تشخیص کرونا، استفاده شود.
وزیر بهداشت: همهگیری کرونا در کشور به پایان رسیده استجماعتی با اشاره به اختصاص چندین دستگاه NGS به کشورمان در دوران همهگیری کرونا، گفت: این دستگاهها برای رصد و ردیابی ویروس های تنفسی و زیرسویه های در حال گردش و جدید کرونا در کشورمان مورد استفاده قرار می گیرد که نیاز است لایسنس این دستگاهها اخذ شود که امیدواریم توسط وزارت بهداشت و معاونت بهداشت این وزارتخانه انجام شود تا در ردیابی ویروسها، مشکلی در سطح کشور نداشته باشیم.