کرونا مانعی برای روزه گرفتن نیست / مواسات، جایگزین افطارهای دسته جمعی
کارشناسان معتقدند ماه مبارک رمضان امسال هم با حال و هوای کرونایی و مثل سال های گذشته انجام می شود و هیچ منعی برای گرفتن روزه وجود ندارد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از سفیرافلاک، با شیوع بیماری کرونا در کشور و برای جلوگیری از قطع زنجیره ای این ویروس و سلامتی مردم، تمامی زیارتگاهها، نماز جماعت، مکانها و مراسمات مذهبی تعطیل شدند.
روزه گرفتن از آداب مذهبی و مناسب ترین راه برای پاک کردن گناهان است و ماه رمضان ششم اردیبهشت ماه شروع می شود و امسال این ماه نسبت به سال های دیگر متفاوت است با این تفاوت که ویروس کرونا مهمان ناخوانده مردم جهان و بخصوص کشور ماه شده است.
شایعه ای مبنی بر اینکه روزه گرفتن امسال با شیوع ویروس کرونا، خطر افزایش و مبتلا شدن به این ویروس را در پی دارد، که در این رابطه تمامی پزشکان و علما این شایعه را رد و توصیه کردند که این ماه رمضان با ماه های دیگر فرقی ندارد و مثل سالیان گذشته فقط افرادی که بیماری خاصی در هر زمینه ای دارد که برای آن مضر است، می توانند با نظر پزشک روزه نگیرند.
*س_ روزه تعطیل شدنی نیست_س*حجت الاسلام احمد رضا غلامی در گفت وگو با سفیرافلاک با تبریک فرا رسیدن ماه مبارک رمضان می گوید: خداوند هیچگاه بندگان مومنش را از روزه گرفتن منع نکند و امیدواریم که درطول عمرمان هیچ وقت از روزه گرفتن محروم نشویم و لذا همانطوری که دین مبین اسلام تاکید دارند بر وجوه روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان، تعطیل نشدن آن تکلیف و حکم الهی است.
معاون فرهنگی، پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی استان لرستان اظهار می دارد: انشاالله امسال هم به استقبال ماه مبارک رمضان خواهیم رفت روزه داری حکم الهی است و تعطیل شدنی نیست و ماه مبارک رمضان ماه بندگی، خودسازی و تزکیه نفس است، همان طوری که مقام معظم رهبری در پیامی به بهرهگیری هرچه بیشتر از فروضات، گوشهگیری، عبادت، تضرع و استفاده لحظه به لحظه در زمان روزه داری کرده اند لذا از ماه مبارک رمضان نهایت بهره را ببریم.
*س_ مواسات جایگزین افطارهای دسته جمعی_س*وی می افزاید: فرق ماه مبارک رمضان امسال با سال های دیگر شاید حضور دسته جمعی افراد و دادن برخی افطاری ها باشد که قبلا این کار انجام می شد اما امسال با توجه به بیماری کرونا و شعار ماندن در خانه این افطاری های دسته جمعی حذف شده است و افطاری های امسال در ماه مبارک رمضان با تدبیر مقام معظم رهبری تبدیل به مواسات یعنی تقسیم کردن دارایی هر همسایه با همسایه دیگری باشد.
حجت الاسلام غلامی با اشاره به اینکه روزه داری هست، روزه گرفتن هم هست و هیچ مانعی برای روزه نگرفتن نیست، می گوید: افرادی که بیماریهای خاصی یا افرادی که مشکوک به کرونا هستند با نظر پزشک مانعی نیست و میتوانند روزه نگیرند ولی در سلامتی باید قضای آن را بجا آورند.
وی با اشاره به نظر آیت الله سیستانی که می فرمایند روزه باید در این ماه گرفته شود مگر کسی واقعا متوجه بیماری خود شود و عذر شرعی داشته باشد، مانعی نیست و میتواند روزه را نگیرد، پس مانعی برای روزه گرفتن وجود ندارد
معاون فرهنگی، پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی استان لرستان ویژگی ماه مبارک رمضان امسال را بحث مواسات، توجه ویژه به روزه داری می داند و اشاره می کند: همانطوری که بیماری کرونا باعث تعطیل شدن نمازجمعه ها شده ولی هر خانه به یک مسجد تبدیل شدند و قطعا در ماه مبارک رمضان روزه داری به قوت خود باقی و نماز جماعت هم در خانه ها برپاست.
حجت الاسلام غلامی ابراز می کند: انشالله با سیر نزولی بیماری کرونا در سطح کشور همه مردم بدون هیچ مشکلی بتوانند از ماه مبارک رمضان استفاده کافی را ببرند و بیماری کرونا مانعی برای روزه گرفتن نیست.
وی خاطرنشان می کند: دین اسلام تاکید بسیاری بر نظافت داشته و مردم هم با رعایت نکات بهداشتی نه تنها برای بیماری کرونا باید در همه شرایط آن را انجام دهند تا انشالله بتوانیم کرونا را شکست دهیم.
مهناز مردانی در گفت وگو با سفیرافلاک با اشاره به وضعیت روزه گرفتن افراد در دوران کرونا، می گوید: اگر شخصی در سلامت کامل به سر می برد و هیچ گونه بیماری زمینه ای خاصی اعم از دیابتی، فشار خون بالا، بیماری های قلبی و عروقی را نداشته باشد، از نظر پزشکی یک فرد سالم محسوب میشود و هیچ مشکلی برای روزه گرفتن ندارد.
*س_ هیچ منعی برای روزهگرفتن نیست_س*متخصص تغذیه و رژیم درمانی بیان می کند: اگر شخصی سیستم ایمنی بدن آن ضعیف است یا بیماری مزمن، فشار خون بالایی دارد یا بیماری خاصی که با نظر پزشک باشد یا افرادی که مشکوک به کرونا هستند، توصیه نمی شود که روزه را بگیرند.
وی با اشاره به شایعه ای مبنی بر اینکه افزایش خطر مبتلایان به کرونا در ماه مبارک رمضان وجود دارد در افراد سالم که بیماری خاصی ندارد، اظهار می کند: هیچ منعی برای روزهگرفتن نیست و شخص به راحتی میتواند در این ماه مبارک روزه خود را مثل سالهای گذشته بگیرد و همانطوری که قبلا اشاره کردم فقط برای افرادی که زمینه بیماریهای خاص یا مشکوک به کرونا روزه گرفتن برای آنها توصیه نمیشود.
مردانی با اشاره به اینکه خشکی دهان در طول روز در ماه مبارک رمضان که آیا خطر مبتلا شدن را دارد یا نه؟ می افزاید: افراد جامعه در این دوران کرونایی، نگران این هستند که در این ماه مبارک رمضان با گرفتن روزه مقداری از آب بدن کم شود و در طول روز خشکی حلق و دهان باعث مبتلا شدن به کرونا شود.
وی می افزاید: به مردم عزیز توصیه می شود در این زمینه آب دهن خود را قورت ندهند و آن را در دهان بچرخانند و حالت مرطوب کردن محیط دندان را حفظ نمایند و آن را بیرون بیندازند و قورت ندهند تا اتفاقی برای روزه گرفتن از لحاظ شرعی رخ ندهد و خشکی دهان هم در این شرایط ایجاد نمیشود و مردم میتوانند به این طریق نگرانی خود را برطرف نمایند و هیچ خطری در این زمینه افراد را به مبتلا کردن کرونا تهدید نمی کند.
*س_ راهکارهای تقویت سیستم ایمنی بدن در ایام روزه داری_س*متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به راهکارهای تقویت سیستم ایمنی بدن در ایام روزه داری، می گوید: همان طوری که قبل از ماه مبارک رمضان به افراد مختلف توصیه می شود که در هر گروه سنی و جنسی که قرار دارند از یک برنامه غذایی متنوع و متعادل برخوردار باشند و از همه گروه اصلی مواد غذایی، گروه نان و غلات، گروه مواد پروتئینی، گروه سبزیجات و شیر و لبنیات در وعده های صبحانه، نهار، شام و میان وعده ها به اندازه و نیاز خود را تامین کنند.
مردانی اظهار می کند: در ماه مبارک رمضان هم به جای وعده های صبحانه، نهار و شام زمان مصرف تغییر خواهد کرد و افطاری، شام، میان وعده قبل از خواب و سحری اگر در همه این وعده ها و در همه گروه های مواد غذایی به تناسب نیاز بدن استفاده شود، خصوصا در انواع میوه ها و سبزیجات مثل کاهو، خیار، گوجه که آب میان بافتی قابل توجهی دارند و میتوانند در وعده شام و سحری استفاده کنند که آب مورد نیاز بدن را در طول روز تامین و کمتر احساس عطش و تشنگی خواهند کرد.
وی به افراد توصیه می کند: در وعده سحری از غذاهای پرچرب، غذاهای سرخ کرده، کباب ها و کله پاچه ها و... که باعث ایجاد عتش، خشکی دهان و احساس کسالت در طول روز خواهد شد، پرهیز کنند و حتی الامکان از غذاهای آب پز شده یا بخارپز شده بهره بگیرند و حتما از سبزیجات در کنار وعدههای خود استفاده کنند.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی بیان می کند: برای اینکه افراد در طول روز احساس تشنگی کمتری کنند در وعده سحری چای کمتری مصرف چرا که چای بیش از حد خاصیت ادرار آوری دارد و آب بدن را سریع دفع می کند و در نتیجه فرد روزه دار در طول روز دچار تشنگی شدید می شود.
مردانی بیان داشت: نکته مهم در روزه گرفتن در دوران کرونا استفاده از مواد پروتئینی، انواع سبزیجات و میوه جات می باشد که مورد تقویت سیستم ایمنی بدن در ماه مبارک رمضان میشوند و توصیه می گردد که در وعده های شام و سحری از این نوع غافل نشوند و نکات بهداشتی درباره شستشوی آنها را هم به خوبی رعایت کنند.
همانطوری که رهبر انقلاب درباره روزه ماه مبارک رمضان در شرایط کرونا فرمودند، روزه از ضروریات دین و ارکان شریعت اسلام است و ترک روزه ماه مبارک رمضان جایز نیست مگر آنکه فرد، گمان عقلایی پیدا کند که روزه گرفتن موجب ایجاد بیماری، تشدید بیماری، افزایش طول بیماری و تأخیر در سلامتی میشود، بتوانیم بدون هیچ دغدغه ای از این ماه فضیلت بهره کافی راببریم.
انتهای پیام /