کرونا موجب کاهش 40 درصدی تولید مرغ گوشتی در یزد شد
یزد - ایرنا - مدیرکل دامپزشکی استان یزد گفت: شیوع ویروس کرونا در چند ماهه گذشته صنعت مرغداری کشور و به تبع آن استان را تحت تاثیر قرار داد به طوریکه موجب کاهش 40 درصدی تولید مرغ گوشتی در استان شد.
به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان یزد؛ علی فاتحی نیا در دیدار با امام جمعه اردکان افزود: پیش از این ماهانه چهار میلیون قطعه جوجه ریزی در استان صورت می گرفت که اکنون این رقم به 2 میلیون 200 هزار رسیده است.
وی تعطیلی رستورانها، تالارها و غیره به علت کرونا را از دلایل کاهش مصرف مرغ در استان نام برد و گفت: این امر باعث شد مرغداران فعالیت جوجه ریزی خود را محدود کنند.
فاتحی نیا خاطر نشان کرد: در مجموع شرایط استان در زمینه تولید گوشت مرغ مطلوب است و در شهرستانها هم واحدها فعال هستند که امیدواریم شاهد رونق روز به روز این صنعت در استان باشیم.
وی تعداد واحدهای مرغداری در شهرستان اردکان را 233 واحد بیان کرد و افزود: بیشترین واحد تولید مرغ گوشتی استان در این شهرستان وجود دارد به طوریکه در این منطقه چهار تا پنج برابر دیگر شهرستانهای استان گوشت مرغ تولید می شود.
وی خاطر نشان کرد: از مجموع واحدهای یاد شده 124 واحد آن در حال حاضر فعال هستند و سالانه نسبت به چهار میلیون قطعه جوجه ریزی اقدام می کنند و همچنین در شهرستان اردکان نزدیک به 6 هزار دام سنگین وجود دارد که نیمی از آنها شتر هستند و این شهرستان در زمینه پرورش اسب نیز از ظرفیت قابل توجهی برخوردار است و نزدیک به 350 سر اسب در این شهرستان وجود دارد که دارای ارزش اقتصادی بالایی می باشند.
فاتحی نیا تصریح کرد: همچنین گام اساسی برای جهش تولید دام سبک پر بازده در اردکان برداشته شده است که ظرف چندماهه گذشته نزدیک به 2 هزار راس بز مورسیا به این شهرستان برای تکثیر دام های سبک پر تولید منتقل شد که یکی از نژادهای معروف اسپانیاست، علاوه بر اینکه از مقاومت بسیار بالایی در آب و هوای گرم و خشک برخوردار است، تولید شیر مناسبی هم دارد.
مدیرکل دامپزشکی استان یزد رسالت اصلی دامپزشکی را کنترل و پیشگیری از بروز بیماریهای دامی و مشترک بین انسان و دام عنوان کرد و گفت: نزدیک به 800 نوع بیماری مشترک بین انسان و دام وجود دارد و مهمترین اقدام برای جلوگیری از شیوع بیماریها دامی، واکسینیه کردن دامها است که در این راستا اداره کل دامپزشکی اقدامات موثری را انجا م داده است.
وی اضافه کرد: وقتی جمعیت دامی سالمی را داشته باشیم قطعا می توان فرآوردهای خام دامی بهداشتی و سالمی را به جامعه عرضه کرد و سلامتی افراد را تضمین کرد.
مدیرکل دامپزشکی استان یزد با بیان اینکه تامین ایمنی غذا از مزرعه تا سر سفره خانوار ها هدف ما محسوب می شود و برای تحقق این مهم تلاش می کنیم تصریح کرد: پیشگیری و مبارزه با بیماری های مشترک و واگیر دامی نقش اساسی در تأمین بهداشت عمومی جامعه و حفظ سرمایه ملی کشور دارد.
وی گفت: تحقق شعار دامپزشکی مبنی بر دام سالم، غذای سالم و انسان سالم با هدف ایمنی غذا از مزرعه تا سفره تلاش می کن و لذا به شهروندان توصیه می شود گوشت مورد نیاز خود را حتما از مراکز تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنند و قصابیهایی که گوشتهای آنان دارای مهر و لیبل بهداشتی دامپزشکی است مورد تأیید هستند ضمن اینکه همکاران ما بر فرآیند تولید تا عرضه گوشت نظارت بهداشتی کامل دارند.
وی با بیان اینکه بیماری تب خونریزی دهنده کنگو بسیار کشنده و بین انسان و دام مشترک است، اظهار داشت: کنه" هیالوما " ویروس
بیماری را به انسان و دام منتقل میکند و راههای مبارزه با این بیماری سمپاشی و کنترل انگل های خارجی دام است.
مدیرکل دامپزشکی استان یزد تاکید کرد: شهروندان برای پیشگیری از ابتلا به بیماری "تب کریمه" یا CCHF از خرید و مصرف گوشتهای خارج از چرخه نظارتی سازمان دامپزشکی خودداری کنند.
وی خاطرنشان کرد: گوشت قرمزی که از کشتارگاه واردچرخه مصرف قرار میگیرد روند پیش سردگذاری را در سردخانه طی کرده و مشکلی برای مصرف ندارد.
مدیرکل دامپزشکی استان یزد با اشاره به کشتار غیر مجاز و غیر بهداشتی در برخی مکانها گفت: تولید و عرضه گوشت در شرایط غیر بهداشتی تهدید علیه بهداشت عمومی و باعث شیوع انواع بیماری ها است و عواقب خطرناکی به همراه دارد. در مراکز یاد شده، دام ها بدون هیچگونه نظارت و بازرسی کشتار و عرضه می شوند که در این بین مخاطره عرضه دام های بیمار و آلوده به عوامل عفونی و انگلی وجود دارد.
*س_برچسبها_س*