سه‌شنبه 6 آذر 1403

کسب‌وکار مرگ!

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
کسب‌وکار مرگ!

تعداد قربانیان کرونا برای دومین روز متوالی سه رقمی ماند تا شاهد موج جدیدی از مرگ‌ومیر ناشی از «کووید -19» در کشور باشیم.

تعداد قربانیان کرونا برای دومین روز متوالی سه رقمی ماند تا شاهد موج جدیدی از مرگ‌ومیر ناشی از «کووید -19» در کشور باشیم.

به گزارش خبرگزاری مهر، وطن امروز نوشت: آخرین باری که تعداد قربانیان روزانه کرونا سه رقمی شد فروردین‌ماه بود اما از اردیبهشت‌ماه تعداد فوتی‌ها دو رقمی شد تا روز یکشنبه نیز این روند ادامه یافت. به همین علت حتی با وجود افزایش شدید آمار مبتلایان، تعداد نسبتا کم فوتی‌ها مانع نگرانی مردم می‌شد اما از 25 خردادماه اوضاع فرق کرد و بار دیگر تعداد قربانیان کرونا سه رقمی شد. این روند روز گذشته هم ادامه یافت و آمار 113 مورد فوتی ناشی از ویروس «کووید -19» نشان داد باید بیش از پیش این مسأله جدی گرفته شود.

دولت با وجود هشدار شدید نظام پزشکی، بر بازگشایی کسب‌وکارها و مشاغل اصرار کرد و بتدریج از اواخر فروردین اکثر کسب‌وکارها شروع به فعالیت کردند. این اتفاق در حالی رخ داد که وزارت بهداشت بشدت نسبت به بی‌توجهی به پروتکل‌های بهداشتی هشدار داد. اقدام دولت در بازگشایی‌ها موجب شد مردم نیز بسیاری از پروتکل‌های بهداشتی را فراموش کنند و رعایت این پروتکل‌ها به کمترین میزان ممکن برسد تا جایی که فرمانده مقابله با کرونا در تهران اعلام کرده 89 درصد پایتخت‌نشینان و 80 درصد میانگین کشوری پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند. رفتار دولت موجب شد ملت نیز کمتر خطر کرونا را جدی بگیرند و حتی آن را خطر تلقی نکنند. در چنین شرایطی تعداد مبتلایان و فوتی‌های کرونا به بیشترین حد 2 ماه اخیر رسیده و مشخص نیست ایجاد موج جدید کرونا آمار مبتلایان و قربانیان را تا چه حد افزایش می‌دهد.

عملا دولت با برداشتن فاصله‌گذاری‌ها به شیوع کرونا دامن زده است. در جدیدترین تصمیم، دولت خواهان بازگشایی قهوه‌خانه‌ها و مهدکودک‌ها شده است تا عملا اثبات شود دولت دیگر خطر کرونا را جدی نمی‌گیرد. شاید با توجه به وضعیت اقتصادی بتوان بازگشایی کسب‌وکارهای کم‌ریسک یا با ریسک متوسط را پذیرفت اما بازگشایی مشاغلی چون قهوه‌خانه‌ها و مهدهای‌کودک را اصلا نمی‌توان درک کرد. بدین ترتیب باید گفت دولت خود به فاصله‌گذاری اجتماعی اعتقاد ندارد و نمی‌تواند از مردم نیز انتظار داشته باشد که خطر کرونا را جدی بگیرند.

سیماسادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت درباره آخرین آمار کرونا گفت: از ظهر یکشنبه تا ظهر دوشنبه و بر اساس گزارش آزمایشگاه‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی 2 هزار و 449 بیمار جدید مبتلا به «کووید -19» در کشور شناسایی شدند. از بین مبتلایان جدید 842 نفر موارد بستری و 1607 نفر موارد سرپایی یا در تماس با مبتلایان بودند که شناسایی شدند. با در نظر گرفتن موارد جدید، مجموع بیماران مبتلا به «کووید -19» در کشور به 189 هزار و 876 نفر رسید.

وی ادامه داد: در طول 24 ساعت گذشته 113 بیمار دیگر مبتلا به «کووید -19» در کشور جان باختند و از زمان شیوع این بیماری در کشور تاکنون 8950 نفر جان خود را از دست داده‌اند.

لاری بیان کرد: بر اساس این گزارش‌ها تاکنون 150 هزار و 590 نفر از بیماران مبتلا به «کووید -19» در کشور بهبودیافته و از بیمارستان ترخیص شده‌اند. 2765 نفر از این بیماران نیز در وضعیت شدید این بیماری و به نوعی بحرانی تحت مراقبت در بخش‌های آی‌سی‌یو قرار دارند که امیدواریم شفا پیدا کنند.

وی گفت: تاکنون یک میلیون و 269 هزار و 194 آزمایش تشخیص «کووید -19» در کشور انجام شده است.

لاری افزود: استان‌های خوزستان، آذربایجان غربی، هرمزگان، کردستان و سیستان‌وبلوچستان در وضعیت قرمز قرار دارند. در تهران، خراسان رضوی و بوشهر نیز موارد بستری در حال افزایش است.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: با توجه به افزایش نسبی آمار مبتلایان و فوتی‌های کرونا، اکیدا از مردم می‌خواهیم فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت کنند و در هر سن و هر شرایطی هستند به محض خروج از منزل ماسک بزنند؛ استفاده از ماسک‌های خانگی هم مؤثر است.

وی افزود: اکیدا از مردم می‌خواهیم از برگزاری مراسم عروسی و عزاداری خودداری کنند، زیرا یکی از علل مهم افزایش مجدد آمار کرونا برگزاری این نوع تجمعات در برخی شهرهاست، از جمله اینکه در یک عروسی 120 نفر از میهمانان به ویروس کرونا مبتلا شدند.

سخنگوی دولت: موج جدید کرونا را شاهد هستیم

با آنکه آمارها و گزارش‌ها از شیوع دوباره کرونا در کشور خبر می‌دهد اما سخنگوی دولت اعتقاد دارد موج جدید کرونا را شاهد نیستیم و فقط در چند استان این اتفاق افتاده است.

علی ربیعی دیروز در نشست خبری گفت: در مبارزه با کرونا چالش‌های جدیدی داشتیم اما توانستیم از این مراحل با موفقیت نسبی عبور کنیم. گزارشات ما نشان داده در برخی اماکن متبرکه مراعات خوبی صورت گرفته اما در برخی اماکن هم رعایت نشده است و مراعات ضعیف بوده است؛ همچنین در وسایل انتقال مسافر و اتوبوس مراعات صورت نگرفته و فاصله‌گذاری‌ها در مترو بدرستی رعایت نشده است. در چند استان به مرحله پیک رسیده‌ایم و این به معنای پیک جدید نیست، استان‌هایی که وارد پیک کرونا نشده بودند امروز وارد این وضعیت شده‌اند، نباید اشتباه کنیم که فرضا وارد پیک جدیدی شده‌ایم. علی ربیعی در ادامه گفت: مبارزات ضدکرونایی دولت و نظام سلامت وارد مرحله جدیدی می‌شود و هر چه جلوتر می‌رویم تجربیات جدیدی کسب می‌کنیم، البته به دوران پساکرونا نرسیده‌ایم و نمی‌توانیم بگوییم کرونا تمام شده است.

وی با بیان اینکه تعطیلات عید فطر آثار خود را امروز در برخی استان‌ها نشان می‌دهد، خاطرنشان کرد: بالا بودن آمار ابتلاء به کرونا به دلیل افزایش تست‌هاست؛ امروز از 2 هزار تست به 25 هزار تست روزانه رسیده‌ایم و این تست‌ها قطعا آمار ابتلاء را افزایش داده است.

ربیعی با بیان اینکه موضوع کرونا کماکان مهم‌ترین مسأله دولت است، گفت: این موضوع در جلسات اقتصادی و اجتماعی ما و همین طور ستاد ملی کرونا که به طور ویژه به این امر می‌پردازد جزو موضوعات مهم و همیشگی است. اگر بتوانیم 3 اصل فاصله‌گذاری، ماسک زدن و رعایت مسائل بهداشتی را به حد کافی رعایت کنیم قطعا هم در سلامت فردی و حفظ جان انسان‌ها و هم پویایی اقتصاد موفق‌تر عمل خواهیم کرد. کادر درمانی و جامعه در این مرحله یعنی مرحله مهار، تجربه بزرگ را کسب کرده است. دستاوردهای این دوره می‌تواند حتی پس از تمام شدن کرونا هم در عرصه‌های جدید به کار گرفته شود. در فرآیند مبارزه ضدکرونایی آموختیم که باید یک روح جدید در حکمرانی و در سیاست دمیده شود که خوشبختانه امروز این امر رخ داده است.

وزیر بهداشت استعفا نداده است اما فشارها علیه نمکی ادامه دارد

اختلافات بدنه دولت و وزارت بهداشت و حضور کمرنگ وزیر بهداشت در جلسات هیأت دولت موجب شد شایعه استعفای وزیر بهداشت قوت بگیرد اما سعید نمکی دیروز این خبر را تکذیب کرد. اختلاف سعید نمکی با مجموعه دولت علنی شده و وزیر بهداشت با توجه به کاهش اختیارات در ستاد ملی مقابله با کرونا کمتر تمایل به حضور در جلسات هیأت وزیران دارد. بعد از انتشار شایعه استعفای وزیر، سعید نمکی اعلام کرد: موضوع استعفای بنده صحت ندارد و من استعفایی تقدیم هیأت دولت نکرده‌ام. وی در پاسخ به پرسشی درباره دلیل کمرنگ شدن حضورش در جلسات هیأت دولت هم گفت: طی روزهای گذشته بیشتر وقت بنده صرف رسیدگی به مشکلات استانی شده است و بیشترین وقت خود را صرف برنامه‌ریزی برای کاهش موارد ابتلاء و پیشگیری از شیوع مجدد کرونا در این استان‌ها کرده‌ام. گفته می‌شود اخیرا بسیاری از اختیارات درباره مدیریت بیماری کرونا از مجموعه وزارت بهداشت و شخص وزیر سلب شده و در نتیجه‌، تصمیمات و اقدامات غیرکارشناسی و آسیب‌زای متعددی از سوی برخی مقامات ارشد دولت اتخاذ و اجرا شده است و این در حالی است که کماکان وزیر بهداشت به عنوان مسؤول این تصمیمات و اقدامات در افکار عمومی معرفی می‌شود. به نظر می‌رسد انتشار شایعه فوق نیز در جهت تحت فشار قراردادن وزیر بهداشت برای پذیرش رویکرد مقامات ارشد دولت و عدم اعتراض به آن بوده است.

کسب‌وکار مرگ! 2
کسب‌وکار مرگ! 3