کسری بودجه
کسری بودجه
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: پیش بینی که ما می کنیم این است که عددی تقریبا نزدیک به کسری بودجه ما فرار مالیاتی در کشور داریم. یعنی به همان میزانی که مالیات اخذ می کنیم به همان میزان هم فرار مالیاتی داریم.
در برنامه هفتم آمده که دولت میتواند بدهی به صندوق توسعه ملی را با دادن میادین به صندوق توسعه صاف کند. ما یکسری میادین جدید به صندوق بدهیم که چه؟ اصلا منطقش چیست؟ دولت باید همانطور انضباط مالی در خود ایجاد کند با اوراق، با صرفهجویی در مصارف ارزی، با هر چیزی کمکم بدهی صندوق را بپردازد، چه ربطی دارد که میادین بدهد؟ این باعث میشود دولتها برای صندوق توسعه ملی بدهی ایجاد کنند. دوران...
عبدالله معتمدی، رئیس دانشگاه علامه طباطبایی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص وضعیت بودجه این دانشگاه گفت: نگرانی از بابت تامین بودجه دانشگاه نداریم چرا که با مصوبهای که دولت دارد، برای کمبود بودجه اموال و داراییهای دانشگاه را تبدیل به احسنت کرده و از ظرفیتهای قانونی که دولت به آن اجازه داده میتوانیم استفاده کنیم و با استفاده از تهاتر و از محل فروش و واگذاری آنها...
براساس برآوردها در صورتی که پیشنهاد وزارت اقتصاد در خصوص تغییر فرمول محاسبه نرخ خوراک پتروشیمیها که منجر به کاهش این نرخ میشود به تصویب هیئت وزیران برسد، شاهد کسری حدود 80 هزار میلیارد تومانی در تبصره 14 خواهیم بود.
مطالعات تاریخی نشان میدهد وقتی رژیمهای سیاسی، اقتصاد را با هدف بقاء خود به گروگان میگیرند، اقتصاد نابود خواهد شد.
سیاست بودجهای حول محور ناترازی بودجه همچنان تکرار میشود، سیاستهای پولی با محوریت چاپ اسکناس و پوشش ناترازی بودجه است که پیامدی جز تورم ندارد. سیاستهای ارزی شامل سرکوب نرخ ارز و یاشناورسازی آن و تلاش ناموفق در تک نرخی کردن ارز است. سیاستهای یارانهای کوپنی و اینک کالابرگ الکترونیکی را نیز شاهدیم که همگی، مثالهایی از روندهای ناموفقی هستند که از سوی دولتها اتخاذ شده اند
در 40 سال گذشته نبود اهداف درست و عدم ترسیم برنامه برنامههای عملیاتی و راهبردی کارشناسی و علمی باعث شده که کشور روز به روز به حالت رکود و عدم توسعه پیش برود و از این رو جایگاه خود را در جهان و خاورمیانه ازدست داده است. متاسفانه روند اجرایی و مدیریت راهبردی کشور به دلیل نبود برنامه باعث شده دولتها با دید و نظر سلیقهای و جناحی و باندی برنامههای مقطعی خودشان را تدوین و به اجرا برسانند.
کارشناس اقتصادی گفت: با توجه به آنکه قیمت گذاری دستوری راهکار حمایت از تولیدکننده و مصرف کننده نیست، تقاضا داریم که زمین بازی عوض و رقابت میان تولیدکنندگان ایجاد شود.
اقتصاد در ایران اولویت شماره یک نیست؛ این را پیمان مولوی، اقتصاددان میگوید و معتقد است وقتی اقتصاد اولویت باشد، تمام سوگیریهای سیاسی، بینالمللی و هر اتفاقی که میافتد، باید مبتنی بر رشد اقتصادی باشد.
تحقیقات روزنامه انگلیسی تلگراف نشان می دهد که باشگاه رئال مادرید از بیان جزئیاتی در مورد هزینه 122 میلیون یورویی در سال مالی 22-2021 خودداری کرده است.
یک اقتصاددان معتقد است: در اقتصاد ذینفعانه نمیتوانیم رشد اقتصادی ممتد داشته باشیم. تنها در این حالت میتوان رشد اقتصادی ممتد داشت که مذاکرات انجام شود، یک میلیون بشکه نفت اضافه فروش برود و پولهای بلوکه شده آزاد شود.
روز گذشته مهدی طغیانی در یک برنامه تلویزیونی درباره وضعیت مالیاتستانی کشور به گفتگو پرداخت. وی در این برنامه بر لزوم افزایش دو برابری سهم مالیات در بودجه و همچنین کاهش هزینههای دولت به منظور کاهش کسری بودجه اشاره کرد و در ادامه به موضوع مالیات سود سپردههای بانکی پرداخت. سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس در این باره گفت: بسیاری از اشخاص حقوقی دارایی خود را به صورت بلندمدت در بانکها نگهداری...
علیرغم آن که افول دلار در سطح متوسط است و انتظار میرود موقعیت دلار به عنوان ارز ذخیره غالب جهانی به دلیل عدم وجود جایگزین مناسب ادامه پیدا کند نگرانیها در مورد عوامل اقتصادی و تنشهای ژئوپولیتیکی منجر به بحثهایی درباره ارزهای جایگزین و دور شدن از قراردادهای دلاری در بخشهای خاص شده است. این وضعیت هم چنان پیچیده و تابع تحولات جاری در اقتصاد جهانی و چشمانداز ژئوپولیتیکی است.
محسن هاشمی رئیس سابق شورای شهر تهران گفت:، دولتها قبلا تلاش میکردند با حل مشکل، راه را برای توسعه باز کنند، اما در این دولت ما چنین اقداماتی نمیبینیم و دولت خود بر آتش اختلافات و تنشها با نظام بین الملل میافزایند؛ و این باعث شده است که کوچکترین تنشی در روابط بین الملل به بحران تبدیل شود من معتقدم برای حل مشکل این رویه را باید متوقف کرد.
محسن هاشمی رئیس سابق شورای شهر تهران گفت: دولتها قبلا تلاش میکردند با حل مشکل، راه را برای توسعه باز کنند، اما در این دولت ما چنین اقداماتی نمیبینیم و دولت خود بر آتش اختلافات و تنشها با نظام بین الملل میافزایند.
جماران نوشت: محسن هاشمی رئیس سابق شورای شهر تهران به جماران گفت: در واقع از اواخر 89 و 90 که هفت قطعنامه تحریمی آمده بود و همان فردی که میگفت تحریمها کاغذ پاره است هم فهمید این طور نیست.