کسری بودجه
کسری بودجه
عباس عبدی: مجازاتهای کلان مالی برای پوشش زنان نتیجه ندارد و این کار به نوعی پول درآوردن برای کسری بودجه است که نه قانونی است و نه اخلاقی. به جای آنکه تولید را تقویت کرد، دنبال کاستن از جیب مردم رفتهاند. میدانید چرا؟ چون نمیتوانید شلاق بزنید و زندان کنید، مردم برای نقض قواعد پوشش تعریف شده؛ چنین مجازاتهایی را ناپسند میدانند، لذا راه میانبر پول درآوردن از طریق جریمه نقدی برگزیده...
درآمدهای نفتی دولت پرکار و جهادی سیزدهم در حالی صرف تسویه بدهیها و هزینههای برجامانده از دولت تنبل و فرتوت برجامی و چاه عمیقی که برای درآمدهای نفتی امروز کنده است میشود که بخشی از این درآمدها هم برای خدمات زیربنایی بعضا بینظیر دولت فعلی هزینه شده است.
عباس عبدی در روزنامه اعتماد نوشت: جرم به عملی گفته میشود که بهطور معمول افراد از انجام آن شرمنده باشند و منکرش میشوند، نه عملی که با افتخار آن را انجام میدهند و تعداد مرتکبین آن به صدها هزار و میلیونها نفر میرسد.
یکی از نکات قابل تأملی که محمدباقر نوبخت به آن اشاره نمیکند، موضوع تشدید کسری بودجه است که وی در دو سال پایانی دولت روحانی در سازمان برنامه و بودجه زیر بار آن رفت.
عباس عبدی در روزنامه اعتماد نوشت: در لایحهای که درباره حجاب در دستور کار مجلس قرار گرفته است. دریغ از اندکی تحلیل و توصیف مساله حجاب و پوشش زنان که پیوست هر قانونگذاری باید باشد.
در حال حاضر باید عنوان کرد که بورس تهران به هیچ عنوان حال خوبی ندارد و خبرها و بعضا شایعاتی که در بدنه بازار منتشر میشود، اجازه نفس کشیدن به بورسیها را نداده است. در حال حاضر باید عنوان کرد که بورس تهران به هیچ عنوان حال خوبی ندارد و خبرها و بعضا شایعاتی که در بدنه بازار منتشر میشود، اجازه نفس کشیدن به بورسیها را نداده است.
اعتماد نوشت: شیما قوشه حقوقدان در واکنش به تصویب لایحه حجابوعفاف در مجلس نوشت: با تصویب لایحه جدید عفاف و حجاب همه بودجه عمومی کشور را باید صرف ساختن زندان زنان در ایران کرد. چرا که بسیاری از ایرانیان توانایی پرداخت این جرایم را نداشته و باید راهی زندان شوند.
دکتر علینقی مشایخی استاد مشهور اقتصاد در روزنامه دنیای اقتصاد لایحه برنامه هفتم توسعه را نقد کرد.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، عباس عبدی این سؤال آمیخته با مغالطه را مطرح کرده و نوشت: «این یادداشت درصدد طرح پرسشی اساسی از دولت محترم است. در این یادداشت میخواهم چند دوره انتقال دولت از هاشمی به خاتمی سپس به احمدینژاد و در ادامه به روحانی و در پایان رییسی را مقایسه کنم. فرض میکنیم که سال انتخاب فرد نیز به حساب نفر قبلی باشد. در دو سال پایانی آقای هاشمی متوسط تورم سالانه...
مالک شریعتی نیاسر عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجو, درباره ارتقا و افزایش درآمدهای نفتی در چندماه گذشته اظهارکرد: اواخر دولت گذشته عنوان می شد امکان فروش حتی یک قطره نفت و بازگرداندن درآمد فروش نفت به کشور را نداریم؛ درحالی که در دولت سیزدهم بدون اینکه توافقی صورت بگیرد, سطح درآمدهای ارزی حاصل از فروش نفت افزایش پیدا کرده است. وی با اشاره به کسری...
«چرا در دو دولت رئیسی و دولت احمدی نژاد بهرغم بهبود درآمدهای نفتی، وضع بدتر می شود ولی در دولت خاتمی و روحانی، بهرغم کاهش درآمدهای نفتی وضع بهتر میی شود؟»
اگر روند افزایشی تورم ماهانه با چهار سناریو افزایش یک درصدی، 2 درصدی، سه درصدی و چهار درصدی ادامه داشته باشد، این گزارش به ما میگوید تورم در پایان سال به ترتیب به 35.1 درصد، 39.3 درصد، 43.8 درصد و 48.5 درصد خواهد رسید.
اگر روند افزایشی تورم ماهانه با چهار سناریو افزایش یک درصدی، 2 درصدی، سه درصدی و چهار درصدی ادامه داشته باشد، این گزارش به ما میگوید تورم در پایان سال به ترتیب به 35.1 درصد، 39.3 درصد، 43.8 درصد و 48.5 درصد خواهد رسید.
استاد دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به گزارش های رسمی منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران، که اعلام کرده 89درصد شاغلان سابق و لاحق ایران، فقیرند، گفت: یعنی 89 درصد کل فقرای ایران، از شاغلان هستند. یعنی چون مناسباتی ایجاد شده که خلق ارزش از طریق بنیه تولیدی فناورانه اتفاق نمی افتد، نمی توانی جمعیتت را سیر کنی! وقتی جمعیتت را سیر نکردی، صدها پیامد فسادآمیز دارد.
متاسفانه ما در بخش سیاست گذاریهای پولی نیز، مشکلاتی جدی داریم. در این حوزه برای تامین کسری بودجه سیاستهای درستی را اتحاذ نکرده ایم. ما از بدترین محلها یعنی چاپ پول و استقراض از بانک مرکزی استفاده کرده ایم که هر دو تورم زا است و باعث رشد نقدینگی و افزایش پایه پولی بدون ایجاد ارزش افزوده شده است. نکته دیگر این که متاسفانه، دولت بزرگترین مصرف کننده است که نتوانسته کنترل درستی داشته...
در حالی برخی آغاز فروش اوراق از سوی دولت را به عنوان یک سیگنال منفی در نظر گرفتند که اثر فروش 185 همت اوراق در سال جاری با در نظر گرفتن تورم و رشد نقدینگی طی سه سال اخیر از اثر فروش 200 همت اوراق در سال 99 بسیار کمتر است.