کشاورزی میتواند موتور توسعه خوزستان را گرمتر کند
اهواز - ایرنا - رییس سازمان جهادکشاورزی خوزستان با تببین ظرفیتهای استفاده نشده بخش کشاورزی خوزستان گفت: مجموعه بخش کشاورزی (زراعت، دام، شیلات وباغداری) در کنار صنایع تبدیلی و فرآوری میتواند موتور توسعه خوزستان را گرمتر کند.
به گزارش ایرنا خدارحم امیری زاده به مناسبت هفته دولت با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز خوزستان با بیان اینکه بسیاری خوزستان را قطب نفت، انرژی و پتروشیمی تصور میکنند و از ظرفیتهای بخش کشاورزی استان غافل هستند افزود: استان بیش 2.2 میلیون هکتار زمین قابل کشت دارد که تاکنون تنها اندکی بیش از 1.2میلیون هکتار زیرکشت آبی و دیم رفته است ضمن آنکه گام دوم طرح 550هزار هکتاری رهبر معظم انقلاب هنوز اجرایی نشده است. وی با بیان اینکه در صورت اجرای کامل طرح 550هزار هکتاری، 9 میلیون تن به مجموع تولید17.2میلیون تنی کشاوری خوزستان افزوده میشود بیان کرد: دراین طرح تنها زمینهای سنتی و کم بازده خوزستان تجهیز و نوسازی میشود و افزایش سطح زمینهای زیرکشت مدنظر نیست. وی با بیان اینکه خوزستان بزرگترین جلگه و دشت حاصلخیز کشور با پنج رودخانه دایمی محسوب میشود افزود: این ظرفیت بینظیر شرایط بسیار مناسبی برای افزایش سطح راندمان تولید محصولات کشاورزی با استفاده از مکانیزاسیون و روشهای نوین آبیاری فراهم کرده است. امیری زاده ادامه داد: خوزستان هم اکنون گندم مورد نیاز 11.5 میلیون نفر، شکر 31میلیون نفر و برنج 13میلیون نفر را تامین میکند و با اندک سرمایه گذاری و توجه به این بخش، خوزستان میتواند نیاز غذایی 50 میلیون نفر را تامین کند. وی تولید 950هزار تن شلتوک به ارزش 50هزار میلیارد ریال در سال زراعی گذشته را نشانه وجود ظرفیت عظیم کشاورزی خوزستان برشمرد و افزود: خوزستان با سه بار کشت در سال، دارای استعدادهای زیادی در کشت ذرت دانهای و علوفهای، چغندرقند، نخیلات، مرکبات، گندم، جو، سبزی و صیفی دارد و به راحتی میتواند جهش قابل توجهی در تولید این محصولات با اندک سرمایهگذاری ایجاد کند. امیری زاده با بیان اینکه خوزستان در تولید 12محصول راهبردی و اساسی مقام نخست کشوری را دارد ادامه داد: خوزستان دارای 550هزار هکتار زمین کشاورزی پیشرفته و دارای سامانههای زهکشی و آبیاری است که در کشور بینظیر است.
کشاورزی کمترین تاثیرپذیری را از کرونا و تحریمها دارد رییس سازمان جهادکشاورزی خوزستان به پیامدهای منفی کرونا و تحریمها در بخشهای اقتصادی به ویژه صنعت و خدمات اشاره کرد و افزود: بخش کشاورزی خوزستان کمترین تاثیرپذیری را از کرونا و تحریمها داشته است به گونهای که با وجود این مشکلات در خرید 1.2میلیون تن گندم به نرخ تضمینی برای هشتمین سال متوالی مقام نخست کشور را کسب کرده و در تولید سایر محصولات همچون چغندرقند و ذرت نیز شاهد افزایش تولید این محصولات در سال جهش تولید هستیم. امیری زاده با اشاره به اینکه مسیر توسعه کشاورزی خوزستان و افزایش سطح اشتغال در این بخش سنگلاخی نیست چون بخش مهمی از زیرساختها همچون شبکه های آبیاری و زهشکی در استان موجود است گفت: سرمایهگذاری در بخش کشاورزی خوزستان سودآور و اقتصادی است بنابراین از مسیر کشاورزی میتوان به توسعه پایدار در استان امید بست. وی به ظرفیت کشت گلخانهای و تولید آبزیان در شرایط متراکم که در بسیاری از کشورها رواج یافته و در کشور ما در ابتدای راه هستیم افزود: بهرهگیری از روشهای کشت گلخانهای و کشت مترکم آبزیان در خوزستان سودآوراست چون منابع آب استان غنی است.
دستیابی به تولید 30میلیون تن در افق 1410 رییس سازمان جهادکشاورزی خوزستان گفت: در افق سال 1410 تولیدات بخش کشاورزی خوزستان از 17.2میلیون تن در سال به 30میلیون تن خواهد رسید. وی توسعه مکانیزاسیون، توسعه کشت گلخانهای، بهزراعی، ارتقای آموزش به بهره برداران، آبیاری نوین، باغداری در زمینهای شیب دار، حمایت از تشکلهای کشاورزی، ایجاد صنایع تبدیلی و فرآوری، تامین نهادههای کشاورزی، بهره برداری کامل از طرح ملی 550هزار هکتاری، هدایت نقدینگی به بخش کشاورزی را از راهکارهای مهم رسیدن به چشمانداز کشاورزی در افق 1410 بیان کرد. امیری زاده افزود: در افق یاد شده سطح زمینهای زیرکشت چغندر قند از 13هزار هکتار فعلی به 65هزار هکتار و تولید آن از یک میلیون تن فعلی به 6.5میلیون تن خواهد رسید که ضرورت دارد دست کم 10کارخانه قند جدید در خوزستان احداث شود در حالی که هم اکنون تنها کارخانه قند شوش میتواند 200هزار تن چغندر قند جذب کند. وی با اشاره به تنوع تولیدات کشاورزی خوزستان که به 138 نوع محصول می رسد ادامه داد: تولید اقتصادی زغفران، مرکبات اورگانیک، زیتون، پسته، خاویار، انار و گونههای باارزش خرما از ظرفیت های بخش کشاورزی است که در استان به بار نشسته است. امیری زاده توسعه آموزشهای کاربردی و ترویجی ومهارت آموزی، الگوی کشت، خرید تضمینی و کشت قراردادی را از راههای موثر برای افزایش تولیدات و دستیابی به چشمانداز بخش کشاوری خوزستان بیان کرد.
ضرورت توسعه صنایع تبدیلی در خوزستان رییس سازمان جهادکشاورزی خوزستان توسعه صنایع تبدیلی و فرآوری را از ضرورتهای بخش کشاورزی استان بیان کرد و افزود: هم اکنون بیش از 80درصد چغندر قند تولیدی خوزستان به سایر استان ها حمل میشود و هزینه زیادی را بر دوش کشاورزان تحمیل میکند. به گفته وی امسال کل 78هزار تولید دانه روغنی کلزای خوزستان برای روغن کشی به خارج از استان انتقال یافت و بخش مهمی از ذرت تولیدی خوزستان به صورت خام از استان خارج میشود که در صورت فرآوری این محصول، ارزش افزوده مناسبی نصیب کشاورزان میشود. به گزارش ایرنا ارزش فعلی تولیدات سالانه بخش کشاورزی خوزستان 290هزار میلیارد ریال است.
*س_برچسبها_س*