کشتار جمعی گرسنگان غزه

سربازان اسرائیلی در حمله به مردم غزه که در انتظار دریافت نان و سایر کمکهای غذایی بودند، 115نفر را به شهادت رساندند. «برنامه جهانی غذا» اعلام کرد که «بحران گرسنگی در غزه به سطوح جدیدی رسیده است. مردم از نبود غذا میمیرند.» دکتر محمد ابوسلمیه، رئیس بیمارستان شفا در غزه میگوید: «گرسنگی نه تنها طاقت مردم، بلکه طاقت کادر درمان را «طاق» کرده است؛ بهگونهایکه حتی کادر درمان هم بهدلیل...
در تیراندازی نیروهای اسرائیلی به ساکنان غزه که در صف انتظار برای دریافت اندکی غذا به منظور زنده ماندن در گذرگاه زیکیم بودند 115 نفر به شهادت رسیده و بر اساس برخی گزارشها تا 150 نفر دیگر زخمی شدند. دیروز دوشنبه هم 27نفر دیگر هدف گلوله سربازان صهیونیست قرار گرفتند. «ابراهیم دحمان» در گزارش دیروز دوشنبه در سی ان ان نوشت، این یکی از بزرگترین نرخهای مرگومیر گزارش شده در ماههای اخیر است که در آن کسانی که در جستوجوی غذا بودند هدف گلوله قرار گرفتند. «برنامه جهانی غذا» ی سازمان ملل اعلام کرد که 25 کامیون کمکهای امدادی و غذا به مرز «زیکیم» ارسال کرد «اما به محض ورود به غزه، جمعیت گرسنه و خشمگین که منتظر بودند، به سوی کامیونها هجوم آوردند و همزمان زیر آتش تانکهای اسرائیلی و تکتیراندازها قرار گرفتند».
برنامه جهانی غذا اعلام کرد شرایط در غزه چنان خطرناک است که عملیات امدادی باید به سرعت هر چه تمامتر در این منطقه انجام گیرد. این نهاد سازمان ملل اعلام کرد که «بحران گرسنگی در غزه به سطوح جدیدی رسیده است. مردم از نبود غذا میمیرند». سوء تغذیه و گرسنگی تاکنون 90 هزار نفر را متاثر ساخته است.
الجزیره در گزارش دیروز دوشنبه نوشت، «رازق بطار» که زنده مانده بود میگوید: «افرادی را میدیدیم که همچون برگ روی زمین میافتادند. میخواستیم به آنها کمک کنیم اما هیچ چیز نبود. نه آمبولانس، نه غذا، نه زندگی و نه چیزی برای زنده ماندن». فرد دیگری به نام «اسامه معروف» میگوید: «من میخواستم به فردی که به دنبال یک مشت آرد بود کمک کنم اما نتوانستم.»
دکتر محمد ابوسلمیه، رئیس بیمارستان شفا در غزه، اعلام کرد که غیرنظامیانی که در صف غذا برای دریافت لقمهای نان بودند هدف گلوله قرار گرفتند. او شرایط در این مرکز درمانی را به دلیل حجم بالای شهدا، زخمیها و گرسنگانی که حتی جانی برای راه رفتن ندارند «فاجعهبار» خواند. او میگوید: «حجم زیادی از قتلعامها و زخمیها کسانی هستند که در انتظار اندکی غذا بودند. رفتوآمد آمبولانسها برای انتقال کشتهها و مجروحان متوقف نمیشود». دکتر ابوسلمیه میگوید، گرسنگی طاقت مردم و حتی پرستاران و کادر درمان را «طاق» کرده است به گونهای که «حتی کادر درمان هم به دلیل سوءتغذیه دیگر جانی در بدن ندارند تا کمکرسانی کنند و گاهی بیهوش میشوند».
«آرون باکسرمن» و «ارون کرشنر» هم در گزارشی برای نیویورکتایمز نوشتند، این اپیزود جدیدترین فصل در تحولات غزه است که طی آن تعداد زیادی انسان که از گرسنگی در انتظار دریافت غذا بودند مورد هدف قرار گرفتند. این اقدام در حالی است که ارتش اسرائیل «تضمین» داده بود که شرایط برای عملیات بشردوستانه مهیاست و «ارتش نه حاضر خواهد بود و نه در هیچ اقدامی در مسیر کاروان امدادی مداخله خواهد کرد».
آغاز حمله به دیرالبلح
مرگ به دلیل گرسنگی در غزه در حالی است که ارتش اسرائیل برای نخستین بار دستور تخلیه شهر «دیرالبلح» در غزه مرکزی را صادر کرد. «نضال المغربی» در گزارش دیروز دوشنبه برای رویترز نوشت، تانکهای اسرائیلی عملیات زمینی خود را در این منطقه شروع کردند. اینجا منطقهای است که در یک سال و نیم اخیر(بعد از آغاز جنگ غزه در 7 اکتبر)، ارتش اسرائیل عملیات چندانی را در آنجا آغاز نکرده بود. بسیاری از فلسطینیانی که بارها آواره شدند به این منطقه پناه برده بودند، زیرا در نبرد 21 ماهه تقریبا امن مانده بود. سیانان هم در گزارش دیروز دوشنبه نوشت، تیپ گولانی عملیات زمینی خود را در این منطقه شروع کرد و ممکن است تا چند هفته به طول انجامد.
«گیزم نیسا دمیر» هم در گزارشی برای آناتولی نوشت عملیات ارتش اسرائیل 5.6 کیلومتر در محلات دیرالبلح را شامل میشود که بهطور تقریبی باعث آوارگی 50 تا 80 هزار نفر خواهد شد از جمله 30 هزار نفر که در 57 مرکز پناهندگان، پناه گرفتهاند. با این دستور تخلیه، 87.8 درصد از غزه اکنون یا در معرض تخلیه یا منطقه نظامی است و این جمعیت 2.1 میلیون نفری را به 12 درصد از سرزمین غزه محدود کرده است. سازمان ملل میگوید، این دستور تخلیه باعث جدایی دیرالبلح از مدیترانه شده و غزه را کوچکتر کرده و «دسترسی به کمکهای بشردوستانه را در نطفه خفه میکند.»