چهارشنبه 3 بهمن 1403

کشف حجاب در انظار و معابر عمومی، جرم‌انگاری شده است / صاحبان خودرو‌های جریمه شده مجاز به شکایت هستند؟

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
کشف حجاب در انظار و معابر عمومی، جرم‌انگاری شده است / صاحبان خودرو‌های جریمه شده مجاز به شکایت هستند؟

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو؛ اخیرا موضوع حد و حدود کشف حجاب و منع قانونی آن از موضوعات قابل بحث بین افراد جامعه بوده است. پیش از هرچیز باید این را در نظر داشت که تعریف حقوقی و قانونی کشف حجاب به این معناست که خانمی در اماکن و انظار عمومی حجاب شرعی خود را رعایت نکرده باشد؛ به این معنا که مو‌های سر و نیز بدن وی از پوشش مناسب و کاملی برخوردار نباشد. اما سوالی که برای برخی از...

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو؛ اخیرا موضوع حد و حدود کشف حجاب و منع قانونی آن از موضوعات قابل بحث بین افراد جامعه بوده است. پیش از هرچیز باید این را در نظر داشت که تعریف حقوقی و قانونی کشف حجاب به این معناست که خانمی در اماکن و انظار عمومی حجاب شرعی خود را رعایت نکرده باشد؛ به این معنا که مو‌های سر و نیز بدن وی از پوشش مناسب و کاملی برخوردار نباشد.

اما سوالی که برای برخی از شهروندان پیش آمده این است که «آیا توقیف خودرو به دلیل کشف حجاب قانونی است؟» پاسخ حقوقی:

اولاً، در تبصره ماده 638 قانون مجازات اسلامی، کشف حجاب در انظار و معابر عمومی، جرم‌انگاری شده است. ثانیاً، وفق تبصره ماده 5 قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر، فضای داخل خودرو، حریم شخصی محسوب نمی‌شود و فضایی در مَرئی و منظر عموم مردم است. ثالثاً، در ماده 45 قانون آیین دادرسی کیفری، جرم مشهود تعریف و تبیین شده و وظایف و اختیارات ظابطان مقرر گردیده است. کشف حجاب، جرم مشهود است و ضابطان موظف به ورود مستقیم در جهت مقابله با مجرم و اسباب جرم می‌باشند. رابعاً، کشف حجاب رفتاری است که با هنجار‌های جامعه در تضاد می‌باشد و به نوعی بر هم زدن نظم عمومی محسوب می‌شود؛ در ماده 618 قانون مجازات اسلامی، اخلال در نظم عمومی تعریف و تبیین شده است؛ در اینجا نیز ضابطان و مجریان قانون موظفند علاوه بر معرفی فرد اخلال‌کننده به مراجع ذی‌صلاح قضایی، به اتخاذ تدابیری برای جلوگیری از استمرار اخلال در نظم عمومی مبادرت ورزند.

کشف حجاب در انظار و معابر عمومی، جرم‌انگاری شده است / صاحبان خودرو‌های جریمه شده مجاز به شکایت هستند؟ 2