سه‌شنبه 6 آذر 1403

کشف طلسم‌های جادویی و گنجینه‌های طلایی در گورستان مصر باستان

وب‌گاه فرارو مشاهده در مرجع
کشف طلسم‌های جادویی و گنجینه‌های طلایی در گورستان مصر باستان

مقبره‌های آجری گلی یک مدل معماری رایج در عصر حکمرانی دودمان بیست و ششم مصر بوده‌اند. شاید مهم‌تری نکته آن باشد که کاوشگران آثار قبور را با ورقه‌های طلا در آن مقبره‌ها پیدا کرده‌اند. ورقه‌های طلا به شکل خدایان مصر باستان مانند ایزیس (الهه طبیعت، باززایی، ازدواج، تجسم ماهیت سحر و جادو) که یکی از مهم‌ترین خدایان بوده ساخته شده بودند.

فرارو - پژوهشگران 20 مقبره باستانی در شهر دمیاط الجدیده را در مصر کشف کرده اند. بر اساس بیانیه وزارت گردشگری و آثار باستانی مصر قدمت این مقبره‌ها به سال 688 پیش از میلاد مسیح و به حدود فرمانروایی دودمان بیست و ششم (واپسین دودمان بومی مصر باستان تا پیش از فتح شدن آن کشور به دست هخامنشیان در 525 پیش از میلاد بود) باز می‌گردد.

به گزارش فرارو به نقل از سان، دکتر «مصطفی وزیری» دبیرکل شورای عالی آثار باستانی مصر می‌گوید: «قبور کشف شده طیف متنوع و متفاوت از ترکیب خشت گلی تا گودال‌های ساده را در بر می‌گیرند».

مقبره‌های آجری گلی یک مدل معماری رایج در عصر حکمرانی دودمان بیست و ششم مصر بوده‌اند. شاید مهم‌تری نکته آن باشد که کاوشگران آثار قبور را با ورقه‌های طلا در آن مقبره‌ها پیدا کرده‌اند. ورقه‌های طلا به شکل خدایان مصر باستان مانند ایزیس (الهه طبیعت، باززایی، ازدواج، تجسم ماهیت سحر و جادو) که یکی از مهم‌ترین خدایان بوده ساخته شده بودند. به نظر می‌رسد که ورقه‌های طلای دیگر نشان دهنده باستت الهه گربه و حوروس ایزد عقاب نما بوده‌اند.

«کمپبل پرایس» متصدی بخش مصر و سودان در موزه دانشگاه منچستر می‌گوید: «در متون مذهبی معاصر کاملا آشکار است که تصور می‌شد خدایان مصری جسمی از جنس طلا دارند. هم چنین، اعتقاد بر آن بود که مصنوعات کشف شده با «حمایت از خدایان به تصویر کشیده شده و هم چنین ادغام متوفی در میان خدایان» بر الوهیت فرد متوفی تاثیر می‌گذارند. یافته‌های دیگر شامل ظروف سفالی و بسیاری از طلسم‌های تدفین با اشکال، اندازه‌ها و سنگ‌های مختلف بوده‌اند.

برخی طلسم‌ها از جمله قطعات جواهر، ستون پدربزرگ، و دو پر آمون کشف شده‌اند. برخی دیگر نشان دهنده خدایان ایزیس، نفتیس و تاورت (خدای پاسدار زنان باردار و زایش کودکان) بودند. علاوه بر این، مدل‌های مینیاتوری ظروف سایبان که برای حفظ احشاء متوفی در طول فرآیند مومیایی سازی مورد استفاده قرار می‌گرفت نیز در داخل قبرها کشف شده‌اند.

دکتر وزیری این کشف را یک افزوده مهم علمی و باستان‌شناسی به تاریخ استان دمیاط خواند. در حال حاضر مشخص نیست این مقبره‌ها برای چه کسانی ساخته شده بودند.

از میان اخبار

رفتن به هر قیمتی

ناکام انتخابات مجلس به قتل رسید!