شنبه 3 آذر 1403

کشور‌های اسلامی باید حول محور وحدت حرکت کنند

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
کشور‌های اسلامی باید حول محور وحدت حرکت کنند

رئیس انستیتوی اندیشه اسلامی ترکیه گفت: کشور‌های اسلامی باید حول محور وحدت حرکت کنند و از موضع گیری‌های تنش زا و وحدت ستیز پرهیز کنند.

سید قاسم ناظمی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در آنکارا با محمت گورمز، رئیس انستیتوی اندیشه اسلامی و رئیس سابق سازمان امور دیانت ترکیه دیدار و گفتگو کرد.

در این دیدار که بنیامین اورل، از پژوهشگران مهم ترکیه در حوزه اندیشه دینی هم حضور داشت، ناظمی با بیان اینکه عدم شناخت شخصیت‌ها و محافل علمی و دینی دو کشور از یکدیگر می‌تواند موجب سوءتفاهم باشد، افزود: ضرورت است مراکز تحقیقاتی و پژوهشی دو کشور مراودات خود را گسترش دهند و به صورت منظم تولیدات علمی یکدیگر را پیگیری و برای رفع سوء تفاهم‌ها تلاش کنند.

وی ایران، ترکیه و مصر را سه کشور تعیین کننده در جهان اسلام برشمرد و بر ضرورت همکاری بین نهاد‌های علمی و فرهنگی این کشور‌ها و دیگر کشور‌های جهان اسلام تأکید کرد.

همکاری ایران و ترکیه در پروژه تمدن نوین اسلامی 

رایزن فرهنگی کشورمان در آنکارا آمادگی این نمایندگی فرهنگی برای ایفای نقش پل فرهنگی بین شخصیت‌های علمی و دینی و همچنین، مراکز تحقیقاتی دو کشور ایران و ترکیه به ویژه مراکز دانشگاهی و حوزوی را اعلام کرد.

ناظمی با اشاره به ظرفیت‌های مراکز علمی و پژوهشی جمهوری اسلامی ایران برای پاسخگویی به دغدغه‌ها و سوالات امروز گفت ما نیازمند گفت‌وگوی مستمر متفکران جهان اسلام و تبادل تجربه‌های زیسته علمی و فکری آن‌ها هستیم و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی پیشگام چنین رویه‌ای است و رایزنی فرهنگی برای تمهید مقدمات چنین امری آماده است.

وی با اشاره به پیگیری پروژه تمدن نوین اسلامی در ایران خواستار مشارکت و همراهی مراکز تحقیقاتی از جمله انستیتوی اندیشه اسلامی با این برنامه شد و پروفسور محمت گورمز از این پیشنهاد استقبال کرد.

معرفی ابعاد قیام حسینی در خطبه‌های نماز جمعه ترکیه

محمت گورمز، رئیس انستیتوی اندیشه اسلامی ترکیه اظهار داشت: تقریبا با همه سفرا و رایزنان فرهنگی ایران در ترکیه در طول 40 سال گذشته آشنا بودم و روابط دوجانبه صمیمانه‌ای داشتم.

وی با ابراز علاقه‌مندی خود به فرهنگ و هنر ایرانی گفت: تاکنون سه بار به ایران سفر کردم. دو بار به صورت رسمی و یکبار برای شرکت در کنفرانس وحدت اسلامی دعوت شدم. در این سفر‌ها با شخصیت‌های علمی و دینی ایران دیدار‌های خوبی برقرار شد و توفیق بازدید از برخی مراکز تحقیقاتی را داشتم.

گورمز با اشاره به دوران ریاست خود بر سازمان امور دیانت ترکیه افزود: در این دوران سعی کردم روابط ایران و ترکیه را ارتقاء دهم. ذکر مظلومیت شهدای کربلا و نام حضرت امام حسین (ع) در خطبه‌های نماز جمعه ترکیه در آیین‌های محرم از ابتکارات من بود و این رویه تاکنون ادامه داشته است.

وی با بیان اینکه دو کشور دارای مشترکات تاریخی و فرهنگی هستند، برقراری روابط بین مراکز علمی، پژوهشی و تحقیقاتی بین دو کشور را ضروری برشمرد و اظهار داشت: به رغم رویکرد‌های رسمی، علما و دانشمندان دو کشور باید بتوانند از سیاست عبور کنند و با یکدیگر مراوده داشته باشند.

رئیس انستیتوی اندیشه اسلامی تأکید کرد: آنچه مسلم است اینکه کشور‌های اسلامی باید حول محور وحدت حرکت کنند و از موضع گیری‌های تنش زا و وحدت ستیز پرهیز کنند. با هم بودن باعث پیشرفت کشور‌های اسلامی می‌شود.

گورمز با اعلام آمادگی انستیتوی اندیشه اسلامی برای رفت و آمد و تبادل نظر با مراکز مشابه در جمهوری اسلامی ایران افزود: ما در این انستیتوی بیشتر در زمینه علم اصول، فقه مقاصد، روش شناسی، زیبایی شناسی و علم اخلاق فعالیت می‌کنیم و آمادگی جدی داریم تا با مراکز متناظر ارتباط داشته باشیم.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سایر حوزه ها