کلاغ مهرشهر؛ ثمره سنگینی سایه 4 زندان بر سر البرز / خانواده؛ مهمترین عامل گرایش جوانان به اوباشگری است
محمد قاسمی گفت: اتفاق کلاغ سیاه در مهرشهر نمود بارز یک اوباش است که بروز پیدا کرده است؛ این اولین مورد از اوباشگری در استان نیست و متاسفانه استان البرز به دلیل مهاجرپذیر بودن هر چند وقت یک بار شاهد چنین پدیدههایی است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ کارشناس مسایل اجتماعی در گفتگو با خبرنگار "تیتریک" گفت: مهمترین عامل روی آوردن نوجوانان و جوانان به اوباشگری را باید در خانواده بررسی کرد زیرا 90 درصد مشکلات آنان در خانواده است که در جامعه بروز پیدا می کند.
محمد قاسمی ادامه داد: اگر خانواده نتواند کارکرد خود را به درستی انجام دهد قطعا فرزندان در دوران بلوغ دچار مشکل می شوند. وی افزود: عامل مهم دیگری که باعث روی آوردن جوانان به اوباشگری می شود؛ نداشتن مهارت صحیح در انتخاب دوست است؛ زیرا دوست خوب فرد را به موفقیت و دوست بد فرد را به تباهی می رساند. این کارشناس تصریح کرد: در اهمیت انتخاب دوست مناسب این نکته کافی است که در روز قیامت عده ای به شدت اندوهگین و ناراحتند و از این که در دنیا افراد منحرف را به دوستی برگزیده اند، افسرده اند. قاسمی گفت: زندگی در محله هایی که جرم در آن بسیار زیاد و عادی شده نیز یکی از عواملی است که ممکن است نوجوان و جوانانی که در این مناطق زندگی می کنند گرایش بیشتری به سمت اوباشگری داشته باشند. وی ادامه داد: نوجوانان به دنبال حس قدرتطلبی هستند و میخواهند در جمعهای خانوادگی، مدارس، هیاتهای مذهبی، دانشگاه و... دیده شوند و مورد توجه باشند، این خصلت نوجوانی است؛ این عامل نیز باعث شده که با اوباشگری بخواهند جلب توجه کنند. این کارشناس بیان کرد: اگر زمینه ابراز وجود و تخلیه هیجانات برای نوجوان در یک محیط امن فراهم نشود، این نوجوان برای ارضای حس خود به سمت گروههای پرخطر کشیده میشود و در این گروهها برای اقدامات ماجراجوایانه و خشن مورد تشویق قرار میگیرد. قاسمی افزود: فقر یکی از عوامل جرم زاست. فقر می تواند به طور مستقیم و غیر مستقیم فضیلت های جوامع انسانی را نابود کند و استعدادهای آدمیان را تباه سازد و بیکاری در کنار فقر می تواند در جامعه بروز کند و منجر به خشونت های کثیف شود. وی ادامه داد: اتفاق کلاغ سیاه در مهرشهر نمود بارز یک اوباش است که بروز پیدا کرده است. این اولین مورد از اوباشگری در استان نیست و متاسفانه استان البرز به دلیل مهاجر پذیر بودن هر چند وقت یک بار شاهد چنین پدیده هایی است. این کارشناس تصریح کرد: استان البرز با داشتن چهار زندان، استانی به شدت آسیب پذیر است و آسیب های اجتماعی در آن ظهور و بروز پیدا می کند. قاسمی بیان کرد: مسئولین مددکار اجتماعی استان باید مناطق آسیب پذیر استان را شناسایی کنند و برنامه هایی متنوع و جذاب برای قشر نوجوان و جوان این مناطق فراهم کنند. وی افزود: بهترین راهکار برای این مناطق برگزاری دوره های فنی و حرفه ای و آموزش یک مهارت به این نوجوانان و جوانان است تا بتوانند با آموزش مهارت برای خود کسب و کاری راه اندازی کنند. این کارشناس تاکید کرد: ریشه بسیاری از مشکلات به خانواده ها بر می گردد؛ خانواده ها باید با فرزندان خود دوست باشند و بتوانند مهارت های زندگی کردن را به فرزندان آموزش دهند. قاسمی گفت: در درون تمامی خانواده ها مشکلاتی وجود دارد ولی نحوه برخورد افراد با مشکلات متفاوت است که در برخی از افراد به اوباشگری در خیابان و جامعه منجر می شود. وی ادامه داد: یکی از مهمترین شعارهایی که در زمینه سلامت اجتماعی و روانی فرد و جامعه مطرح است شعار «پیشگیری بهتر از درمان» است. برای رسیدن به جامعه ای پویا و سالم، فارغ از مشکلات و معضل های اجتماعی بهتر است قبل از هر اقدام قضایی، زمینههای مناسب برای پرورش انسانهای سالم در جامعه فراهم شود. این کارشناس در خاتمه خاطرنشان کرد: فرهنگ سازی بر مبنای ارزش های اخلاقی و دینی جامعه از طریق رسانه ها، مراکز آموزشی و انجمن های مردم نهاد در سنین پایین یکی از مهمترین راهکارهای بازدارنده برای پیشگیری از ورود نوجوانان و جوانان به خرده فرهنگ های جرم زا است. انتهای پیام /