دوشنبه 5 آذر 1403

کلید 4000خانه به‌زودی در دست تهرانی‌ها

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع

حمیدرضا صارمی: در تفاهمنامه ساخت 180هزار واحد مسکونی، زمین و پروانه بر عهده شهرداری و ساخت بر عهده بنیاد مسکن است

همشهری: پس از اینکه شهردار تهران از تشکیل قرارگاه مسکن خبر داد، معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران جزئیات قرارگاه جهادی مسکن و مشکلات مرتبط با آن را در صحن شورا تشریح کرد. به‌گفته او با ریاست بنیاد مسکن تفاهمنامه‌ای درخصوص 10هزار واحد مسکونی در منطقه5 و 16منعقد و عملیات اجرایی 4هزار واحد آغاز شده است. در این تفاهمنامه زمین و پروانه برعهده شهرداری و ساخت برعهده بنیاد مسکن است. حمیدرضا صارمی با تأکید بر اینکه افزایش جمعیت و افزایش نیاز به مسکن در تهران به مرز خطرناکی رسیده است، گفت: سیاست قرارگاه جهادی مسکن برنامه‌ریزی برای ایجاد سازوکار مسکن، تأمین مسکن گروه‌های کمتر برخوردار در پیوند با سایر گروه‌های درآمدی از طریق هم‌افزایی نهادها، تقویت پژوهش‌های کاربردی در این زمینه و اولویت‌بخشی به بهسازی مسکن است. به‌گزارش همشهری، شصت‌ویکمین جلسه از ششمین دوره شورای اسلامی شهر تهران سه‌شنبه، ششم اردیبهشت‌ماه1401 برگزار شد. در این نشست نایب‌رئیس شورا با اشاره به فرارسیدن روز قدس از این روز به‌عنوان تبلوری از مقاومت در جهان اسلام یاد کرد و افزود: راهپیمایی روز قدس به‌دلیل پاندمی کرونا در 2سال گذشته برگزار نمی‌شد، اما خوشبختانه امسال امکان برگزاری این مراسم فراهم شده است. پرویز سروری با اشاره به 7اردیبهشت، روز ایمنی حمل‌ونقل نیز گفت: رسیدن به ارتقای ایمنی قطعا باید با استاندارد‌سازی راه‌ها و وسایل‌نقلیه شکل بگیرد؛ یعنی همان دغدغه‌های مردم شامل پایین بودن کیفیت خودروها که زمینه از دست دادن هموطنان ما را فراهم می‌کند و این در شأن ملت ما نیست. او با نقل قولی از رهبری گفت: رهبر معظم انقلاب فرمودند که باید کیفیت و استانداردهای خودرو‌های ما ارتقا پیدا کند و تلفات یک نفر هم ضایعه بزرگی است. ان‌شاءالله این موضوع مدنظر همه عزیزان قرار بگیرد و در تهران هم شورای شهر از شهرداری توقع دارد که با شناسایی نقاط حادثه‌خیز و اصلاح معابر و بهبود کیفیت آسفالت معابر، زمینه‌های رسیدن ما به یک استاندارد قابل‌قبول را فراهم کند. پرویز سروری با اشاره به گزارش نایب‌رئیس پلیس راهور گفت: این گزارش نشان می‌دهد که امسال نسبت به سال گذشته شاهد کاهش بیش از 20درصدی مرگ‌ومیر ناشی از سوانح رانندگی هستیم و این نشان می‌دهد که اصلاح معابر و تقویت فرهنگ عبور و مرور و استفاده از وسایل حمل‌ونقل عمومی راه‌حل‌های مناسبی هستند که حتما شورا و شهرداری بر این موضوع تأکید خواهند کرد.

ایمنی حمل‌ونقل رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای اسلامی شهر تهران در صحن شورای شهر، در نطق پیش از دستور گفت: حتی در کشورهای توسعه‌یافته که تصادفات کمتری دارند بین 3 تا 5درصد از جی‌دی‌پی (تولید ناخالص داخلی) این کشورها صرف هزینه‌های درمان شهروندان در تصادفات می‌شود. در کشورهای در حال توسعه همچون ایران 7 تا 8درصد جی‌دی‌پی صرف جبران خسارات ناشی از تصادفات، معلولیت‌ها و دیگر آسیب‌هایی که در سالیان متمادی به‌دنبال دارد، می‌شود. سیدجعفر تشکری‌هاشمی با بیان اینکه براساس آمار سازمان بهداشت جهانی در سال2018 در طول یک سال یک‌میلیون‌و350هزار نفر در تصادفات جاده‌ای جان خود را از دست داده‌اند، گفت: به‌عبارتی هر 24ثانیه یک انسان در تصادفات کشته می‌شود که یک زنگ خطر برای تمامی شهروندان در شهرهای کوچک و بزرگ است. وی با بیان اینکه بیشترین عامل مرگ‌ومیر بین افراد مسن و 5 تا 29سال به‌علت تصادفات بوده است، گفت: براساس گزارش‌های جهانی در سال‌های 2000 تا 2019 شاهد کاهش مرگ‌ومیر در تصادفات بوده‌ایم؛ به‌گونه‌ای که از 26.4 کشته شده در هر 100هزار نفر به 21نفر در 100هزار نفر رسیده و آخرین آمار نیز نشان می‌دهد که به 20نفر رسیده‌ایم. رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای اسلامی شهر تهران گفت: این عدد بالاست و به‌سادگی نمی‌توانیم از 20نفر در 100هزار نفر بگذریم. در ایران سومین دلیل مرگ‌ومیر، تلفات ناشی از تصادفات است؛ درحالی‌که در سایر کشورها تصادفات رتبه هشتم را دارد. وی اضافه کرد: در گذشته 70درصد تصادفات جاده‌ای و 30درصد آن درون‌شهری بوده که از 70درصد تصادفات جاده‌ای نیز به‌دلیل گسترش حریم شهری و وجود سکونتگاه‌های غیرمجاز، تصادفات عمدتا در نزدیکی شهرها اتفاق افتاده است. در بحث ایمنی ترافیک فاصله محسوسی با کشورهای دیگر داریم و 47درصد تصادفات به‌دلیل بی‌توجهی رانندگان است و 56درصد آنها در بزرگراه‌ها رخ می‌دهد. تشکری‌هاشمی با بیان اینکه در سال2000 آمار تلفات ایران و کره‌جنوبی با هم برابر بوده است، گفت: ما در سال2019 تنها 25درصد تلفات را کاهش داده‌ایم و کره‌جنوبی با کاهش 75درصدی روبه‌رو بوده است. این نشان می‌دهد که ایران می‌تواند با برنامه‌ریزی و مدیریت صحیح بر محورهای ایمنی تلفات را کاهش دهد.

 تهران 150هزار خانه نیاز دارد حمیدرضا صارمی، معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران، در صحن شورا خاطرنشان کرد: شهر تهران 11درصد جمعیت کشور و 15درصد جمعیت شهری کشور را به‌خود اختصاص داده است. پس وقتی دولت می‌گوید سالانه یک میلیون مسکن ایجاد خواهد کرد قاعدتا در این مسکن ملی باید 150هزار واحد را به تهران اختصاص دهد و نمی‌دانیم چرا در شهرهای جدید و شهرک‌ها این اقدام را انجام می‌دهد. او گفت: در 3سال قیمت هر مترمربع یک واحد مسکونی در خیابان کارگر از 7میلیون تومان به 80میلیون تومان رسیده است. گفت: 120میلیون تومان تسهیلات 20درصد قیمت ساخت یک مسکن است که این مبلغ به 450میلیون تومان افزایش پیدا کرد و از اسفندماه اعمال شد و محدودیت مالی در این زمینه وجود ندارد. در این زمینه 60میلیون تومان نیز به‌عنوان ودیعه پرداخت می‌شود. تقاضا داریم شورا با وزیر راه‌وشهرسازی تعاملی داشته باشد که این ودیعه به 200میلیون تومان افزایش پیدا کند که با این اقدام یکی از قفل‌ها باز می‌شود.