دوشنبه 1 بهمن 1403

کمتر از 10 درصد دام‌های شهرستان نیشابور بیمه هستند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
کمتر از 10 درصد دام‌های شهرستان نیشابور بیمه هستند

مشهد - ایرنا - رییس شبکه دامپزشکی نیشابور گفت: در حال حاضر کمتر از 10 درصد دام‌های شهرستانهای نیشابور و زبرخان تحت پوشش صندوق بیمه کشاورزی قرار دارند که در صورت شیوع بیماری همه‌گیر کرونا موجب بروز خسارات جدی برای دامداران می‌شود.

علی سلیمانی روز سه‌شنبه در نشست خبری به مناسبت 14 مهر روز ملی دامپزشکی افزود: گسترش بیمه در بین دامداران برای کاهش ریسک سرمایه‌گذاری نیازمند فرهنگ‌سازی و آشنایی با مزایای بیمه دام است و در بسیاری موارد شاهد استقبال کم دامداران در این زمینه هستیم. وی اضافه کرد: در صورت اقدام به موقع دامداران برای واکسینه کردن آنها می‌توانند کد بهداشتی صادرات دامپزشکی دریافت کنند تا برای صادرات به کشورهای اوراسیا که دارای استانداردهای بالاتری هستند دچار مشکل نشوند. رییس شبکه دامپزشکی نیشابور گفت: در حال حاضر سه واحد در نیشابور این کد را دریافت کرده اند و سه واحد نیز در حال اقدام هستند و از ابتدای امسال 450 تن خامه و 315 تن شیر خشک از واحد تولیدی پالود پارسیان در زبرخان به کشورهای حوزه اوراسیا و 550 تن پای مرغ به کشورهای جنوب شرقی آسیا و 25 هزار تن شیر خام به خارج از نیشابور صادر شده است. سلیمانی افزود: علیرغم چند سال گذشته در منطقه حیدری و رییسی نشانه‌ای از سرایت بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک از حیات وحش به دام‌ها مشاهده نشده و 400 هزار راس دام واکسینه شده اند. وی با اشاره به اینکه امسال هفت نفر از نیروهای دامپزشکی در هنگام واکسینه این دامها مبتلا به تب مالت شدند اظهار داشت: امسال 110 هزار راس بره و بزغاله در برابر بیماری بروسلوز به صورت رایگان واکسینه شدند و از هفت هزار راس گاو خون‌گیری شده که از این تعداد آزمایش 20 راس مثبت بوده است. رییس شبکه دامپزشکی نیشابور گفت: طی این مدت 6 هزار و 500 قلاده سگ در نیشابور واکسینه شده اند و تا پایان امسال به همین تعداد واکسینه خواهند شد و در حال حاضر 16 کلینیک، 12 داروخانه، پنج آزمایشگاه دامپزشکی و 6 مرکز مایه‌کوبی در نیشابور فعالیت دارند و طرح احداث بیمارستان شبانه روزی دامپزشکی با اعتبار 20 میلیارد ریال و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی تهیه و جانمائی شده و میدان جدید عرضه دام این شهرستان هم در 20 کیلومتری مسیر نیشابور سبزوار به وسعت بیش از 6 هکتار با سرمایه‌گذاری 90 میلیارد ریال به زودی به بهره‌برداری می‌رسد. سلیمانی افزود: افزایش قیمت واکسن و دارو به دلیل عدم اختصاص ارز دولتی یکی از چالش‌های جدی دامپزشکی است و تاکنون گزارشی مبنی بر انتقال کرونا از حیوان به انسان دریافت نکرده‌ایم. وی با اشاره به این که متوسط کشتار روزانه در نیشابور از 300 به 150 راس کاهش یافته اضافه کرد: طی 6 ماهه نخست امسال در این شهرستان 32 هزار و 887 راس دام سبک، 2 هزار و 923 راس دام سنگین، 346 قطعه شترمرغ، 52 نفر شتر و 2 میلیون و 286 هزار و 347 قطعه مرغ کشتار شده است. وی عنوان کرد: طی این مدت هزار و 314 مورد بازدید از واحدهای عرضه موادغذایی شهرستان‌های نیشابور و فیروزه انجام و 59 تن فراورده گوشتی غیرقابل مصرف کشف شده و 210 واحد صنفی به مراجع قضایی معرفی و 12 واحد مهر وموم شده است.

رییس شبکه دامپزشکی نیشابور گفت: از پارسال کارگروه ساماندهی تولید و توزیع عسل تشکیل و تعاونی زنبورداران موظف به درج مشخصات بر روی محصولات شده‌اند و طی این مدت 2 تن عسل تقلبی کشف شده است. سلیمانی افزود: پارسال تنها 50 درصد از اعتبار تملک دارایی‌های شبکه دامپزشکی نیشابور اختصاص یافته است و از لحاظ نیروی انسانی و اعتبارات با کمبود جدی مواجه هستیم. وی اضافه کرد: به رغم پیگیری های انجام شده دامپزشکی نیشابور با وجود دارا بودن توان و ظرفیت کافی به معاونت اداره کل ارتقا نیافته و سهمیه استخدامی نیز به این شبکه اختصاص داده نشده و با کمبود شدید نیروی انسانی مواجه است و در حال حاضر 25 نفر در بخش دولتی و 125 نفر در بخش خصوصی این شبکه مشغول فعالیت هستند. در نیشابور و زبرخان سه کشتارگاه دام، یک کشتارگاه طیور، سه واحد بسته بندی گوشت، 21 واحد کارخانه خوراک دام، 16 واحد پرورش ماهی سردابی و 2 واحد پرورش ماهی گرم‌آبی و 9 کارخانه لبنی فعالیت دارند. مرکز شهرستان 400 هزار نفری نیشابور در 127 کیلومتری غرب مشهد واقع است.

*س_برچسب‌ها_س*