کیفیت نان در تنور وعدهها می سوزد / گلایه مردم از بیکیفیتی و عدم پاسخگویی مسئولان در کردستان
در کردستان مردم به شدت از کیفیت نان عرضه شده گلایه دارند و مشکل اصلی این محصول را خمیر بودن، سوختگی، شور و یا بی نمک بودن و کوچکتر شدن حجم نان عنوان میکننداما نانواییان ادعا می کنند که آرد استان قبلا از خود استان تهیه می شد اما گویا این روزها این آرد مربوط به گندم خوزستان است که مردم از آن ناراضی هستند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کردتودی، با اجرای قانون هدفمندیها و بالا رفتن قیمت حاملهای انرژی یکی از محصولاتی که از ترکش گرانیها در امان نماند قوت غالب مردم بود و با بالا رفتن قیمت آرد به طبع آن نان نیز گران شد اما در روزهای ابتدایی گرانی نان مردم خوشحال بودند که کیفیت نان با این گرانی حداقل مقدار کمی افزایش پیدا کند.
اما این افزایش کیفیت مدت زیادی دوام نیاورد و خیلی زود کیفیت نانها به روزهای قبل از هدفمندی یارانهها بازگشت و شاهد بی کیفیتی مجدد نان شدیم به طوری که با گذشت سالها از اجرای قانون هدفمندی یارانهها و گرانی چندین باره نان طی این سالها تنها چیزی که به هیچ وجه تغییری در آن حس نشده کیفیت نان است.
اکثر نانوایان دلیل بی کیفیتی نان را عرضه آرد بی کیفیت اعلام میکنند و از کیفیت آرد عرضه شده گلایه دارند در صورتی که کارخانههای تولید آرد مهارت نانوایان را علت بی کیفیت شدن نان میدانند و در این میان خلأ نظارت دوسویه بر نانوایان و عرضه کنندگان آرد به شدت حس میشود.
در دیار کردستان نیز مردم به شدت از کیفیت نان عرضه شده گلایه دارند و مشکل اصلی این محصول را خمیر بودن، سوختگی، شور و یا بی نمک بودن و کوچکتر شدن حجم نان عنوان میکنند هرچند عدم نظارت بر نان عرضه شده باعث شده تا نانوایان به اعتراضها کاملا بیتوجه باشند، البته نانواییان نیز ادعا می کنند که آرد استان قبلا از خود استان تهیه می شد اما گویا این روزها این آرد مربوط به گندم شهرستان اهواز است که مردم از آن ناراضی هستند.
آرد علت اصلی بیکیفیتی نان است
یکی از نانوایان سنندجی با بیان اینکه کیفیت آرد تأثیر مستقیمی بر خروجی نان دارد، اظهار داشت: به طور قطع میگویم آرد عرضه شده کیفیت لازم را ندارد و ما نباید انتظار نان خوب را داشته باشیم و باید بازنگری در کیفیت آرد صورت بگیرد.
وی افزود: تا زمانی که مشکل آرد حل نشود کیفیت نان هم تغییری نخواهد کرد و باید فکری در این رابطه صورت بگیرد
این نانوای کردستانی عنوان کرد: یک ریال هم به روی قیمت نان برود مردم انتظار دارند که کیفیت آن 100 در صد افزایش پیدا کند به همین دلیل تنها حرفهای هستیم که با ریالی گرانی توقع از ما بسیار افزایش پیدا میکند.
وی با بیان اینکه مشکل کیفیت نان را مسئولان باید حل کنند نه نانوایان گفت: مردم علت بی کیفیتی نان را نانوایان میدانند در حالی که باید علت را در تصمیم گیری های مسئولان جستجو کنند شاید چند نانوایی هم به علت عدم مهارت لازم نتواند نان خوب عرضه کند اما مشکل اصلی ما مسئولان هستند چون ما در انتخاب آرد خوب آزاد نیستیم.
ورود هر نوع آرد از سایر استانهای کشور به استان کردستان ممنوع است
پدرام معتمد وزیری مدیر عامل کارخانه آرد فجر سنندج در گفتگو با خبرنگار کردتودی ضمن تکذیب ادعای نانوایان مبنی بر استفاده از آرد استان خوزستان اظهار داشت: برابر مصوبه کارگروه گندم و آرد و نان استان ورود هر نوع آرد از سایر استانهای کشور به استان کردستان ممنوع است و وجود هر نوع آرد سایر استانها، از طریق قاچاق وارد استان می شود و بنابر گزارش اداره استاندارد در سومین جلسه کارگروه بر اساس آزمایشات متعدد بر روی چندین آرد خارج استان همگی به اتفاق دارای عدم انطباق آیتم های مورد نظر بودند.
وی گفت: هیچ نانوایی به جز کارخانجات استان نمی توانند از طریق سایت خرید آرد (سامانه سایر مصارف) ویژه خرید آرد یارانه ای نوع 2 آرد خود را خریداری نمایند و تحویل آرد اهواز و سایر موارد کاملا کذب محض است.
آرد کردستان برای پخت نان حجیم نیست
از طرف دیگر مدیر نظارت و ارزیابی فرآوردههای غذایی دانشگاه علوم پزشکی کردستان اظهار داشت: از نقاط مختلف استان نمونه برداری آرد برای آزمایش رئولوژیک انجام شد و براساس نتیجه آن آرد کارخانجات کردستان برای نان حجیم مناسب نیستند و دلیل آن هم به گندم استان بر می گردد.
شهاب قصری با بیان اینکه آرد تولید شده در استان در حد متوسط و متوسط به بالا است، افزود: بر مبنای آزمایش انجام شده آرد استان برای نان های سنتی و پیتزا قابل استفاده و مناسب است.
وی یادآور شد: اختلاط گندم با ارقام خارجی، تقویت آرد، آموزش خبازان و اجرای شیوه نامه کنترل گندم و آرد از مهمترین عوامل افزایش کیفیت نان است.
حال بر مبنای آزمایشات رئولوژی، آرد تهیه شده از گندم استان برای نان های سنتی و پیتزا مناسب و برای نان حجیم نامناسب است و از آنجا که مشکل بی کیفیت بودن نان استان هم به نان های سنتی بر می گردد که بیشترین مصرف را هم در بین مردم جامعه ما دارد پس مسئله اصلی را باید در چرخه پخت این برکت سفره دنبال کرد.
سند حرفه نان در کردستان تدوین میشود
سیدجمیل احمدی مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان کردستان اظهار کرد: سند حرفه نان در کردستان تدوین میشود.
وی خاطرنشان کرد: سند حرفه نان با هدف امکانپذیر کردن اعطای صلاحیت ملی از طریق آزمون و ارزشیابی شایستگیها، تشویق و توسعه و همچنین امکان تطابق فرآیند آموزشی با نیازهای افراد گوناگون و تشکیل بدنه انسانی دارای صلاحیت در حیطههای حرفهای مختلف تدوین میشود.
وی با اشاره به اهمیت تدوین سند حرفه افزود: سند حرفه، عالیترین سند آموزشی یک سیستم CBT است و ماهیت فنی دارد که شامل مجموعهای از استانداردها و صلاحیتهای معتبر در سطح ملی است که برای احراز و ارزیابی مهارتها و دانش افرادی که باید عملکرد موثر در محیط کار به نمایش بگذارند، بکار میرود.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان کردستان از مشکلات مرتبط با کیفیت پخت نان در استان کردستان به عنوان یک دغدغه عمومی نام برد و گفت: ارائه آموزشهای مهارتی در راستای ارتقاء سطح توانمندی و تخصص افراد شاغل در حوزه پخت نان میتواند این مشکلات و دغدغه مسئولین و مردم را مرتفع کند.
احمدی اضافه کرد: با تدوین سند حرفه نان میتوان علاوه بر ارائه آموزشهای مهارتی لازم به افراد شاغل در این حوزه، زمینه تعیین صلاحیت افراد را در سطح ملی ایجاد کرد.
بیش از 50 درصد کیفیت نان مربوط به نوع رقم گندم است
نماینده شرکت بازرگانی دولتی در کردستان هم در این رابطه با اشاره به اینکه تاکنون بیش از 14 هزار تن گندم مازارد بر نیاز از کشاورزان خریداری شده است، گفت: نان، ترکیبی از آرد، آب و خمیرمایه و نمک است و میزان و نوع این مواد بر تولید باکیفیت آن تاثیرگذار است.
جمال صالحی مواد اولیه مرغوب و مهارت افراد شاغل در خبازان و تجهیزات را از عوامل اصلی در تولید نان باکیفیت خواند و افزود: معتقدم بیش از 50 درصد گندم در کیفیت تولید نان موثر است.
وی اضافه کرد: اگر حلقه اول یعنی کشاورزان به توصیه مروجان عمل کنند فرایند کاشت، داشت و برداشت را بدرستی انجام دهند، بی شک شاهد تولید آرد باکیفیت خواهیم بود.
کیفیت نان در کردستان رضایتبخش نیست
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان گفت: اگرچه نان تولیدی در استان باکیفیت است اما رضایتبخش نیست و به عوامل متعددی بستگی دارد که لازم است به خبازان آموزشهای لازم ارائه شود.
وی ضمن مهم برشمردن کیفیت نان خبازیها افزود: عوامل متعددی در تولید نان باکیفیت دخیل است و آموزش یکی از این مولفههای تاثیرگذار در تولید و پخت نان باکیفیت است.
وی با اشاره به اینکه ارائه آموزشهای لازم به خبازان از اهمیت ویژهای برخوردار است، آموزش تولید نان باکیفیت به خبازان را جزو وظایف اتحادیههای خبازی دانست.
معاون اقتصادی استانداری کردستان گفت: در راستای بهبود و کیفیت نان تولیدی استان تنها کیفیت آرد تاثیرگذار نیست، بلکه عوامل متعددی در تولید نان باکیفیت نقش تعیین کنندهای دارد.
جعفری کیفیت کار خبازیها بویژه در سنگکپزیها را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: اتحادیههای خبازی باید خارج از وقت خبازیها و یا در هر شرایط مناسب دیگر آموزشهای علمی را به خبازان ارائه کنند.
انتهای پیام /