چهارشنبه 30 آبان 1403

گام بلند برای رونق بازار فروش طلای سرخ کردستان

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
گام بلند برای رونق بازار فروش طلای سرخ کردستان

کمتر جایی در کشور وجود دارد که نام توت فرنگی کردستان به گوشش نخورده باشد، طلای سرخی که از زمین های مخملی این دیار برداشت می شود

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کردتودی، در زیر دشت‌های سرسبز و مخمل گونه کردستان، طلای سرخی نهفته است که به عنوان ملکه میوه ها شناخته شده است میوه ای سرشار از ویتامین ها، مواد مغذی که خواص و فواید درمانی زیادی دارد و هر سال اولین نوبرانه‌هایش در اردیبهشت ماه به بازار می‌رسد و تا تیرماه فصل برداشتش ادامه دارد.

استان کردستان به دلیل داشتن بیش از یک میلیون و 110 هزار هکتار زمین قابل کشت مرغوب و مستعد، یکی از قطب های تولید محصولات کشاورزی به شمار می رود.

در سرزمین طلای سرخ (کردستان) تقریبا 13 هزار خانوار و 17 هزار بهربردار مشغول به تولید و جمع آوری توت فرنگی هستند و این میوه هر ساله به مدت 40 روز از اواخر اردیبهشت تا اوایل خرداد برداشت می‌شود.

زاهد حاجی میرزای مدیر باغبانی استان کردستان در گفتگو با خبرنگار کردتودی، اظهار داشت: امسال سه هزار و 400 هکتار از اراضی کشاورزی استان کردستان زیر کشت محصول توت‌فرنگی قرارگرفته است و هرساله 200 هکتار به سطح زیر کشت این محصول افزوده می‌شود و پیش‌بینی می‌شود امسال 50 هزار تن برداشت این محصول را داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه هرسال علاوه بر فصل بهار، در فصل پاییز هم برداشت محدودی از اراضی زیر کشت توت‌فرنگی داریم افزود: شهرستان‌های سنندج، کامیاران و مریوان به ترتیب شهرستان‌هایی هستند که بیشترین سطح زیر کشت توت‌فرنگی را به خود اختصاص داده اند.

حاج میرزایی با اشاره به اینکه توت‌فرنگی این استان در کشور یک برند است عنوان کرد: در حال حاضر بیشترین میزان تولید و سطح زیر کشت توت‌فرنگی کشور مربوط به کردستان بوده و همین امر موجب شده که 60 تا 70 درصد توت‌فرنگی کردستان به خارج از استان صادر می‌شود که بازار هدف اصلی آن تهران است.

وی در ادامه گفت: با توجه به اینکه برداشت توت فرنگی در فصل بهار می باشد برای جلوگیری از خسارت ناشی از بارندگی، تگرگ، سرمای هوا و آفت و پوسیدگی این محصول به‌صورت پایلوت، طرح تونل‌های پلاستیکی را در سطح 300 مترمربع از مزارع توت‌فرنگی را انجام دادیم که خوشبختانه این طرح با استقبال کشاورزان روبه رو شد و توانست در بهره برداری درست از آن مثمر ثمر باشد.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: طبق برنامه تدوین‌شده در نظر داریم تمام مزارع استان را به سمت این طرح هدایت کنیم و در این راستا از توت‌فرنگی کاران استان دعوت کرده‌ایم از این سایت بازدید کنند و در صورت نیاز تسهیلات لازم برای اجرای این طرح در اختیار آن‌ها قرار خواهد گرفت.

نبود صنایع تبدیلی دغدغه اصلی توت فرنگی کاران کردستانی

نبود صنایع تبدیلی در کردستان برای ایجاد رقابت در بازار و کسب سود بیشتر توت‌فرنگی برای کشاورزان از یک‌سو و فقدان سردخانه برای انبار این محصول و عرضه آن به بازار در روزهای دیگر سال ازجمله دیگر دغدغه‌های جدی کشاورزان در این بخش به شمار می‌رود.

حاجی میرزای افزود: در حال حاضر تنها یک واحد تولید کنسانتره در مریوان در این عرصه ورود پیداکرده که سالانه هشت هزار تن از محصول تولیدی را تبدیل می‌کند درحالی‌که سالانه 45 تا 50 هزار تن توت‌فرنگی در استان تولید می‌شود.

وی با اشاره به لزوم برنامه‌ریزی برای بسته‌بندی بهتر محصول توت‌فرنگی در استان کردستان، اظهار کرد: در حال حاضر کاری که باید روی آن تمرکز و سرمایه‌گذاری شود بحث بسته‌بندی توت‌فرنگی است تا بتوان با ارزش‌افزوده بالاتری این محصول را به فروش رساند که البته در این راستا اقدامات خوبی طی چند سال اخیر صورت گرفته و همچنان توجه به این بخش یکی از اولویت‌های اصلی ما است.

حاجی میرزایی با اشاره به رغبت بالا برای تازه‌خوری توت‌فرنگی، افزود: این میزان تولید تنها می‌تواند بازار تازه‌خوری را تأمین کند و زمانی می‌توان به یک صرفه اقتصادی برای سرمایه‌گذاری در حوزه صنایع تبدیلی رسید که تولید را بتوانیم حداقل به 500 هزار تن در سال برسانیم که این هم در شرایط فعلی بسیار سخت است.

دو طرح فرآوری تهیه کنستانتره، پوره و مارمالت انواع میوه جات از جمله توت فرنگی در استان در حال احداث است

امید سلیمی مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی کردستان می گوید: تقریبا سال 91 و 92 اعتباراتی از طرف ریاست جمهوری برای یک سری از محصولات خاص در استان‌های مختلف کشور در نظر گرفته شد که در کردستان این منابع برای تقویت تولید توت‌فرنگی تخصیص یافت.

این اعتبارات برای ایجاد زیرساخت‌های صنایع تبدیلی استان هزینه شده به طوری که در اولین گام خرید دستگاه‌های پری کولینگ بود و 9 میلیارد ریال برای خرید 22 دستگاه در کل کشور در نظر گرفته شد و 19 دستگاه از این تعداد در کردستان توزیع شد.

دو طرح فرآوری تهیه کنستانتره، پوره و مارمالت انواع میوه جات از جمله توت فرنگی در استان در حال احداث است که براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته تا پایان امسال به بهره‌بردار خواهد رسید.

توت فرنگی، منبع تأمین پتاسیم و کلسیم بدن

رضایی متخصص تغذیه دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به اینکه توت فرنگی، منبع خوب تأمین پتاسیم و کلسیم بدن است، اظهار کرد: توت فرنگی یکی از میوه‌های پر خاصیت فصل بهار بوده که سرشار از ویتامین‌ها، مواد مغذی، آنتی اکسیدان‌ها و فیبر است. توت فرنگی جز 20 میوه پر از آنتی اکسیدان است و خواص ارزشمند توت فرنگی به دلیل وجود آنتی اکسیدان‌ها و پلی فنل های موجود در آن است.

وی مصرف این میوه بهاری ارزشمند را در حفظ سلامت و تقویت قلب مؤثر دانست و گفت: توت فرنگی به بهبود عملکرد قلب کمک می‌کند و در کنترل قند خون تأثیر به سزایی دارد، بنابراین برای مبتلایان به دیابت مفید است.

رضایی با تاکید بر اینکه توت فرنگی به دلیل دارا بودن ویتامین c سبب تقویت سیستم ایمنی می‌شود، تصریح کرد: این میوه معجزه آسا از ساختار مغز در برابر آسیب‌های رادیکال‌های آزاد محافظت کرده و از کاهش عملکرد حافظه پیشگیری می‌کند.

این متخصص تغدیه استفاده از توت فرنگی را در سلامت پوست مؤثر دانست و خاطرنشان کرد: کمک به بهبود وضعیت کلسترول خون و خواص ضد پیری از دیگر مزایای این میوه به شمار می‌رود.

انتهای پیام /

گام بلند برای رونق بازار فروش طلای سرخ کردستان 2
گام بلند برای رونق بازار فروش طلای سرخ کردستان 3
گام بلند برای رونق بازار فروش طلای سرخ کردستان 4
گام بلند برای رونق بازار فروش طلای سرخ کردستان 5
گام بلند برای رونق بازار فروش طلای سرخ کردستان 6