جمعه 19 بهمن 1403

گذر از خشکسالی تابستان امسال، نیازمند مشارکت همه مردم گلستان است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
گذر از خشکسالی تابستان امسال، نیازمند مشارکت همه مردم گلستان است

گرگان - ایرنا - مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گلستان گفت که برای گذر از خشکسالی تابستان امسال، توجه و عمل به مشارکت در مدیریت مصرف منابع آبی با همراهی دستگاه‌های مرتبط و مردم ضروری است.

سیدمحسن حسینی روز یکشنبه در نشست خبری اظهار داشت: کاهش بارش ها طی سال آبی جاری نشان می دهد سفره‌های زیرزمینی عمیق و کم عمق استان به عنوان منبع اصلی تامین آب مورد نیاز حوزه های کشاورزی، شرب و صنعت، دچار افت شدید شده است.

وی از هم استانی ها به ویژه کشاورزان خواست به توصیه های کارشناسان در خصوص دوری از کشت محصولات زراعی آب‌بر و جایگزین کردن آن با کشت محصولات کشاورزی کم آب‌بر توجه کنند.

وی افزود: در حال حاضر آب شرب ساکنان گلستان از 600 حلقه چاه تامین می شود که در فصل تابستان به دلیل استفاده همزمان چاه های آب عمیق در منطقه برای مصارف کشاورزی، افت منابع آبی شرب دور از انتظار نیست.

حسینی گفت: علاوه بر پیش بینی حفر و تجهیز چاه های آب جدید، احداث مخازن جدید، ذخیره سازی شبانه آب در مخازن، سرمایه گذاری برای به‌سازی شبکه های فرسوده و ممانعت از هدر رفت آب ضروری است.

به گفته وی در گلستان هفت هزار حلقه چاه عمیق حفر شده که از آب بیشتر آن ها در بخش کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی بر افزایش اعتبارات استانی در اجرای طرح های مهندسی رودخانه ها در گلستان تاکید کرد و افزود: این شرکت، مطالعه و اجرای هشت طرح مهندسی رودخانه های استان را در دست اجرا دارد که با بهره برداری از آن احتمال بروز خسارت در زمان سیل تا حد زیادی کاهش خواهد یافت.

گلستان 2 هزار و 850 کیلومتر رودخانه با 45 رشته دارد که 2 درصد از 146 هزار کیلومتر روخانه های ایران را شامل می شود.

اترک، گرگان‌رود و قره‌سو از جمله رودهای دایمی گلستان هستند که با هزار و 700 کیلومتر طول به صورت مستقیم بر حیات جمعیت یک میلیون و 900 هزار نفری استان نقش آفرینی می کنند.

پیگیری برای استفاده از آب دریای خزر برای آبزی پروری

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گلستان از پیگیری دریافت مجوز برای تامین آب مورد نیاز آبزی پروری در 10 هزار هکتار از اراضی گمیشان با استفاده از منابع آبی دریای خزر خبر داد.

وی ادامه داد: در حال حاضر تامین آب از دریای خزر برای پرورش آبزی پروری در سطح چهار هزار هکتار از اراضی گمیشان در دست اجرا است.

وی گفت: برای تامین آب شرب شهر گرگان نیاز به شیرین سازی آب دریای خزر داریم و منتظر صدور مجوز از سوی دستگاه های مرتبط سازمان حفاظت محیط زیست هستیم.

معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه ای گلستان نیز گفت: اکنون 90 درصد آب موردنیاز استان از منابع زیر زمینی تامین می شود که در برنامه دراز مدت (تا سال 1420)، کاهش این رقم به 60 درصد مورد نظر است.

داود گیلک افزود: برنامه دراز مدت این شرکت، تامین آب شرب گرگان، اجرای سد میرداماد بر روی رودخانه شصت کلاته در غرب گرگان و شیرین سازی آب دریای خزر است.

وی ادامه داد: برای تامین آب شرب شهر گرگان در تابستان امسال 2 حلقه چاه عمیق به شبکه توزیع این شهر افزوده می شود.

حسین دهقان مدیر دفتر مطالعات شرکت آب منطقه ای گلستان نیز بر مدیریت مصرف منابع آبی در استان تاکید کرد و گفت: وقوع خشکسالی ماه های آینده سبب شده تا این استان با احتمال کمبود 300 میلیون متر مکعب آب مواجه باشد.

مطابق گزارش شرکت آب منطقه ای گلستان، خالی بودن 62 درصد از ظرفیت سدهای استان گلستان و پیش‌بینی هواشناسی مبنی بر کاهش بارش‌های بهاری نسبت به دوره بلند مدت، زنگ خطر خشکسالی در این استان شمالی را به صدا درآورده است.

براساس اطلاعات منتشر شده از سوی دستگاه های متولی، میزان بارش باران، ذخیره برف و آب موجود در سدهای استان گلستان در سال جاری در مقایسه با دوره های بلند و کوتاه مدت، روند کاهشی است.

استان گلستان با یک میلیون و 869 هزار نفر جمعیت در شمال کشور قرار داد و اقتصاد اصلی ساکنان آن بر پایه کشاورزی استوار است که مطابق گزارش شرکت آب منطقه ای استان از 850 هزار هکتار اراضی موجود، سالانه در سطح 667 هزارهکتار آن زراعت صورت می گیرد.

*س_برچسب‌ها_س*
گذر از خشکسالی تابستان امسال، نیازمند مشارکت همه مردم گلستان است 2