گرانی اینترنت صدای همه را درآورد / آذریجهرمی: عامل افزایش قیمت فیلترینگ است
اقتصادنیوز: افزایش تعرفه اینترنت در کشور اعتراضات بسیاری را به همراه داشته است، تا جایی که شورای رقابت هم به این موضوع ورود کرد.
به گزارش اقتصادنیوز، افزایش ناگهانی و قابل توجه تعرفه های اینترنت در کشور مهم ترین موضوع روزهای اخیر است که نارضایتی بسیاری از اقشار جامعه را به همراه داشته است.
اپراتورهای ارائه دهنده اینترنت دوم دی ماه امسال در نامهای به رییس جمهور خواستار افزایش صددرصدی تعرفه برای بستههای دیتای همراه بالاتر از دو گیگابایت شدند. درخواستی که با گذشت کمتر از یک هفته با آن موافقت شد و وزارت ارتباطات دستور افزایش 34 درصدی قیمت اینترنت را صادر کرد.
این اقدام سریع با واکنش های متعددی در جامعه همراه شده است، بسیاری افزایش قیمت اینترنت را خلاف وعده انتخاباتی ابراهیم رئیسی می دانند، او 15 خرداد در از برنامههای تبلیغاتی خود، درباره عرضه اینترنت رایگان گفته بود: «اینترنت و فضای مجازی مانند برق و تلفن از مهمترین ساختههای دست بشر است که زندگی مردم را تحت تأثیر قرار داده است. برای اینکه دسترسی آحاد ملت ما از شهر و روستا، از با سواد و بیسواد به فضای سایبر فراهم شود، کف رایگانی از خدمات را برای آنها فراهم خواهیم کرد تا افرادی که به هر دلیل درآمد کافی ندارند بتوانند از یک حداقلی برخوردار باشند.»
محمد جواد آذری جهرمی وزیر سابق ارتباطات هم صبح امروز در گفت و گو با آفتاب نیوز در واکنش به این افزایش تعرفهها بیان کرد: «بنده معتقد نیستم که افزایش تعرفه به دلیل عدم وجود رقابت باشد، هم بخش خصوصی و هم شبه دولتی در حوزه عرضه اینترنت در کشور فعال است، دو شرکت اپراتورتلفن همراه نیز در بورس فعال است و اطلاعات آنها از طریق کدال منتشر میشود.»
آذری جهرمی تاکید کرد: «شاید از بیرون اینگونه به نظر برسد که حکومت و دولت این حوزه را در انحصار خود گرفتهاند، اما ریز دینامیک و جزئیات نشان میدهد که اینگونه نیست، عامل اصلی افزایش بیرویه تعرفه فیلترینگ است. اساسی که باعث به هم خوردن نظم مکانیزم تعرفه شده، فیلترینگ است. دولت با سیاستگذاری فیلترینگ باعث شده است بازار سرکوب شود و نرخ تعرفه افزایش یابد.»
وزیر سابق ارتباطات اظهار کرد: «اصل اشکال آن فیلترینگ ظالمانهای است که هم مردم را هم کسب و کار را آزار میدهد. دولت باید به جای افزایش تعرفهها، سیاست فیلترینگ را مورد بازنگری قرار دهد، فیلترینگ در دست دولت است. در رابطه با فیلترینگهای اخیر که مصوبه کارگروه تعیین مصادیق وجود نداشته، بلکه تصمیم وزارت کشور در زمان بحران بوده است، این تصمیم را نیز همچنان ادامه میدهد، هیچ حکم قضایی برای این فیلترینگها اخذ نشده و حکم قضایی نیز برای آن وجود ندارد.»
اعتراضات و انتقادها به موضوع افزایش تعرفه های اینترنت عاملی شده است تا شورای رقابت هم به این ماجرا ورود کند. به گفته سخنگوی شورای رقابت اینترنت بازاری انحصاری تشخیص داده شده و با توجه به وظیفه شورای رقابت برای ورود به بازارهای انحصاری، جلساتی با حضور معاون اقتصادی شورا برگزار میشود تا نظارت بر عملکردها وجود داشته باشد.
سپهر دادجوی توکلی در رابطه با افزایش تعرفه بستههای اینترنتی، اظهار کرد: «این موضوع توسط تنظیمگر بخشی که سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی است، اتفاق افتاده است؛ چنانچه تنظیمگر بخشی نتواند به تکالیف خود، درست عمل کند، شورای رقابت براساس شکایت مردمی یا تشخیص خود، ورود خواهد کرد.»
همچنین بخوانید