سه‌شنبه 6 آذر 1403

گردشگری خلخال مورد غفلت قرار گرفته است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
گردشگری خلخال مورد غفلت قرار گرفته است

اردبیل _ ایرنا _ امام جمعه خلخال گفت: حوزه گردشگری این شهرستان در گذشته مورد غفلت واقع شده و از ظرفیت‌های خدادادی منطقه به نفع مردم استفاده نشده است.

به گزارش ایرنا، حجت‌الاسلام کریم اسدی روز سه‌شنبه در جلسه نقد و بررسی مسائل و مشکلات حوزه گردشگری خلخال افزود: برغم وجود ظرفیت‌های خدادادی فراوان در بحث گردشگری در این منطقه بی‌توجهی به زیرساخت‌های مورد نیاز توسعه صنعت گردشگری، موجب عدم استفاده از این ظرفیت در خلخال شده است.

او گفت: راه پیشرفت و توسعه اقتصادی در شهرستان خلخال با توجه به آلودگی‌های ناشی از فعالیت‌های صنعتی توجه به صنعت نیست و تنها راهکار مهم برای توسعه این شهرستان توجه لازم به رونق بخش گردشگری است.

وی اظهارداشت: آب و هوای متنوع و ییلاقی و طبیعت بی‌نظیر و بکر از جمله مولفه‌های بی نظیر بخش گردشگری خلخال است که همواره زبانزد خاص و عام است.

او با تاکید بر لزوم استفاده از این ظرفیت‌ها در راستای ایجاد رونق اقتصادی، توسعه اشتغال جوانان گفت: مردم منطقه علاقه‌مند و خواستار استفاده از این ظرفیت‌ها در راستای رونق اشتغال و اقتصاد در شهرستان هستند و انتظار می‌رود با توسعه اقدامات در این حوزه بخشی از مشکلات اشتغال برطرف شود.

امام جمعه خلخال همچنین با اشاره به آغاز سرمایه‌گذاری در منطقه نمونه گردشگری ازناو خلخال خواستار ایجاد زیرساخت‌های لازم در این منطقه شد و افزود: امیدواریم در این زمینه اقدامات لازم انجام و زمینه برای رونق هر چه بیشتر گردشگری در منطقه ازناو فراهم آید.

فرماندار خلخال نیز در این جلسه با اشاره به قابلیت‌های شهرستان خلخال برای رونق صنعت گردشگری گفت: همجواری با استان گیلان و وجود چند منطقه نمونه گردشگری در شهرستان زمینه برای حضور گردشگران بی‌شمار را در شهرستان فراهم کرده است.

فریدون بابایی افزود: با توجه به موقعیت شهرستان خلخال زمینه بهره‌برداری از این ظرفیت برای توسعه اقتصادی وجود دارد ولی این مناطق نیازمند ایجاد زیرساخت‌هاست که انتظار می‌رود میراث فرهنگی به عنوان متولی در این زمینه اقدام کند.

فرماندار خلخال گفت: تاکنون 80 درصد از مصوبات جلسات کارگروه گردشگری این شهرستان عملی نشده و گردشگری این منطقه مورد غفلت واقع شده است.

او اظهارداشت: انتظار از مسوولان اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری استان اردبیل داشتن برنامه مدون برای توسعه گردشگری این منطقه همراه با توزیع متوازن امکانات و اعتبارات گردشگری در همه مناطق و شهرستان‌های استان اردبیل است.

او گفت: فقدان زیرساخت‌های لازم گرشگری در این شهرستان موجب به چالش کشیده شدن افکار عمومی و اعتراض مردم منطقه به نوع و نحوه هزینه کرد اعتبارات ملی از سوی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان شده است.

او بیان‌کرد: برغم اینکه افزایش ورودی گردشگر در خلخال اتفاق افتاده ولی بدون داشتن زیرساخت‌های گردشگری نمی‌توان به توسعه صنعت گردشگری در این منطقه امیدوار شد.

فرماندار خلخال با قدردانی از عملکرد میراث فرهنگی استان در تجهیز و راه‌اندازی موزه باستان‌شناسی خلخال در سال گذشته افزود: وجود آثار متعدد موجود در حوزه میراث فرهنگی در این شهرستان توجه ویژه به این حوزه را می‌طلبد که این امر می‌تواند در هدفمند کردن گردشگری شهرستان نیز مفید باشد.

بابایی با اشاره به فعالیت‌ها در حوزه صنایع دستی اظهارداشت: برخی از رشته‌های صنایع دستی و ظرفیت‌های موجود از جمله جاجیم‌بافی در کشور زبانزد است که رونق این صنایع نیازمند حمایت بوده تا در سطح ملی و حتی بازارهای بین‌المللی عرضه شوند.

او با قدردانی از ساماندهی ساختمان نمایشگاه صنایع دستی در سال گذشته توسط میراث فرهنگی گفت: حمایت از فعالان صنایع دستی و صنعتگران در این حوزه نقش مهمی در رونق تولیدات این حوزه و معرفی آنها در سطح ملی و جهانی خواهد داشت.

فرماندار خلخال تدوین طرح جامع گردشگری شهرستان را برای تعیین مسیر توسعه خلخال ضروری دانست و افزود: برخی از روستاهای هدف گردشگری نیازمند ایجاد جاده گردشگری هستند و ما اقدامات اولیه را در این خصوص انجام داده‌ایم.

شهرستان خلخال در جنوب اردبیل قرار دارد.

جاده جنگلی خلخال - اسالم، مناطق نمونه گردشگری الماس، چشمه ازناو، چشمه میرعادل بولاغی اندبیل، امامزاده عبدالله کلور، جاده زیبای خلخال به شاهرود، آبشار نره‌گر روستای هدف گردشگری اسبو، آبشار سفیداب روستای لرد، آبشار سجن بخش شاهرود، آبگرم روستای تیل، روستاهای هدف گردشگری کزج، نمهیل، برندق و خمس، قلعه کیلوان، کاروانسرای چنارلق، کاروانسرای شاه‌عباسی، پل تاریخی پردیس و بنای چهار گوش همراه با جاذبه‌های طبیعی و تاریخی خلخال را به یکی از شهرستان‌های گردشگرپذیر استان اردبیل و کشور تبدیل کرده است.

*س_برچسب‌ها_س*