جمعه 9 آذر 1403

گردهمایی اهالی علم و هنر در چهارمین سالگرد تأسیس "یوسرن"

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
گردهمایی اهالی علم و هنر در چهارمین سالگرد تأسیس "یوسرن"

"شبکه جهانی آموزش و پژوهش‌های علمی یوسرن" از سال 95 با هدف پرداختن به علم بدون مرز و انجام فعالیت‌های علم بین علوم، کشورها و افراد پیشکسوت و جوان، از سوی دکتر نیما رضایی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران بنیان گذاشته شده است. اهالی علم و هنر درچهارمین سالگرد تأسیس یوسرن گرد هم جمع شدند و از خواندن، هوش مصنوعی و داستان‌گویی و... سخن گفتند.

به گزارش ایسنا، سروش صحت در چهارمین سالگرد تأسیس یوسرن (USERN) که امروز در سالن شماره یک مرکز طبی کودکان برگزار شد، به عنوان کارگردان، نویسنده و مروج فرهنگ کتاب‌خوانی، با اشاره‌ای طنزآمیز گفت‌: موضوع سخنرانی من خواندن است، اما می‌خواهم راجع به "نخواندن" صحبت کنم؛ چرا که کار آسانی است و وقتی نمی‌گیرد. وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: عمر کوتاه است و تنها کاری که به ما زندگی بیشتر و نگاه وسیع‌تری می‌دهد، خواندن است. خواندن در کنار شادی به ما غم هم می‌دهد. این نویسنده با بیان اینکه خواندن، دایره شعور، فهم و بینش ما را بزرگ‌تر کرده و جهان ناشناخته، پر از خوف و در عین حال بیم و امید پیرامون ما را روشن می‌کند، خاطرنشان کرد: کیست که حاضر است چیزهایی که می‌داند را نداند؟! صحت افزود: خواندن به ما "کلمه" می‌دهد و کلمه اساس هستی است؛ چرا که بدون کلمه حتی نمی‌توانیم فکر کنیم. همزمان با صحبت‌های سروش صحت، یک اثر نقاشی و یک اثر خطاطی از سوی هنرمندان حاضر بر روی سن سالن رونمایی شد.

میمون‌های نامیرا و خلق آثار شکسپیر! 

احسان رضایی، نویسنده نیز در این گردهمایی صمیمانه به موضوع "هوش مصنوعی و داستان‌گویی" پرداخت و با اشاره به نظریه میمون نامیرا، گفت‌: در سال 1913 این نظریه مطرح شد که اگر تعدادی میمون بتوانند حتی به صورت تصادفی دکمه‌های ماشین تایپ را فشار دهند، قادر خواهند بود هر اثر هنری حتی آثار شکسپیر را خلق کنند! وی ادامه داد: دانشمندان بعد از امتحان این موضوع، چند صفحه تایپ شده توسط میمون‌ها به دست آوردند و تنها چیزی که دستگیرشان شد، این بود که میمون‌ها به حرف S علاقه خاصی دارند؛ اما هیچ موجودی جز انسان نمی‌تواند داستان بگوید. این نویسنده با اشاره به تنها موفقیت هوش مصنوعی در زمینه داستان‌گویی، گفت: بهار 2016 فیلم 9 دقیقه‌ای تجربی که فیلمنامه آن را رباتی به نام بنجامین نوشته بود، منتشر شد. منتقدان این فیلم را فاقد ارزش هنری دانستند، اما تاکنون یک میلیون نفر آن را در یوتیوب تماشا کرده‌اند. رضایی افزود: نمی‌توانیم با هوش مصنوعی شاهکار خلق کنیم، چرا که شاهکارها گذشته‌نگر هستند. این در حالی است که داستان‌گویی هوش مصنوعی، شبیه‌سازی ذهن انسان است که کمک می‌کند انسان‌های بهتری باشیم. ادامه دارد