چهارشنبه 7 آذر 1403

یامین پور: مسئولان خود را از نظرات جوانان جدا ندانند

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
یامین پور: مسئولان خود را از نظرات جوانان جدا ندانند

وحید یامین پور گفت: انقلاب، رویدادی کاملاً جوانانه بود. در دولت دهه 60 از وزیر 23 ساله تا نمایندگان 20 تا 30 ساله حضور داشتند و این اتفاق در دهه 70، 80 و 90 مبتنی بر پایه دهه 60 ادامه یافت و دیگر جوانان برای کشیدن بار انقلاب و کشور کارآزموده نشدند.

معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: جوانان علاوه بر اینکه می‌توانند در حل مسائل، طراحی‌هایی داشته باشند، بازوی اجرایی خوبی برای اجرای سیاست‌ها نیز هستند.

وحید یامین‌پور پیش از ظهر امروز (اول خردادماه) در جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان در زنجان، اظهار کرد: شعاری که دولت دارد، مبتنی بر بیانیه گام دوم انقلاب بوده و در آن بیان شده که محور حرکت دولت بیانیه گام دوم است و محور این بیانیه نیز جوانان هستند. همچنین نگاهی که در حال حاضر به جوانان می‌شود با سال‌های گذشته متفاوت بوده و جوان‌گرایی و جوان‌محور بودن، تنها انتخاب راهبردی نظام برای آینده است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر با ضرورت تغییر نسلی در حاکمیت مواجه هستیم، افزود: انقلاب، رویدادی کاملاً جوانانه بود. در دولت دهه 60 از وزیر 23 ساله تا نمایندگان 20 تا 30 ساله حضور داشتند و این اتفاق در دهه 70، 80 و 90 مبتنی بر پایه دهه 60 ادامه یافت و دیگر جوانان برای کشیدن بار انقلاب و کشور کارآزموده نشدند. در حال حاضر رهبر معظم انقلاب نیز بر حضور جوانان در عرصه‌های مختلف به عنوان یک ضرورت تاکید کرده‌اند و در همین راستا نگاه رئیس‌جمهور، نگاهی جدی به حوزه جوانان است.

این مسئول با اشاره به ادغام حوزه جوانان با ورزش و با بیان اینکه رئیس‌جمهور نیز این ادغام را اتفاق غلطی می‌داند و کسی از آن دفاع نمی‌کند، تصریح کرد: پارسال طرح جدیدی برای تشکیل وزارت امور اجتماعی خانواده و جوانان به مجلس اعلام شد که طرف‌دارانی نیز دارد. همچنین نگاه دولت نیز به سمت ایجاد سازمان ملی جوانان است و در شورای عالی جوانان که در 23 اسفند با ریاست رئیس‌جمهور تشکیل شد، رئیس‌جمهور به صراحت بیان کرد که خواستار ارتقای نهاد متولی امور جوانان هستیم.

یامین‌پور با بیان اینکه دبیرخانه شورای عالی جوانان در نهاد ریاست‌جمهوری برای پیگیری امور فرابخشی جوانان تشکیل خواهد شد و رئیس‌جمهو مشاور مستقلی در امور جوانان خواهد داشت و ستادهای ساماندهی امور جوانان ذیل شورای عالی جوانان تشکیل خواهد شد، ادامه داد: رئیس‌جمهور تاکید دارد که ستادهای ساماندهی از طریق یک معاونت در یک وزارت‌خانه پیگیری نشده و باید از یک جایگاه بالاتری پیگیری شود. دستورالعملی نیز در سازمان استخدامی ابلاغ شده که وزرا، استانداران و روسای سازمان‌های مستقل دولتی می‌توانند بین یک تا 5 نفر دستیار جوان داشته باشند که دستورالعمل آن در حال طراحی است و مجموعه مشاوران جوانی که طبق دستورالعمل از طرف وزرا و استاندار حکم می‌کنند، شبکه شده و در شورای عالی جوانان به عنوان یک ستاد همکاری خود را آغاز خواهند کرد.

معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با اشاره به اینکه ستاد ساماندهی امور جوانان استان با همکاری شورای مشاوران جوان، ماموریت‌هایی در استان‌ها دارد و مهم‌ترین ماموریت آن هم‌افزایی دستگاه‌هایی است که متولی امور جوانان هستند، عنوان کرد: ستاد ساماندهی نیاز به طراحی دستور مبتکرانه همراه با نوآوری دارد. رهبر معظم انقلاب به گفت و شنود بین مسئولان و جوانان تاکید کرده‌اند که این یک مسئله راهبردی است که هم جوانان باید بدانند چه اتفاقاتی در سطح حاکمیت می‌افتد و هم مسئولان نباید خود را جدا از آراء و نظرات جوانان بدانند.

وی با بیان اینکه جوانان علاوه بر اینکه می‌توانند در حل مسائل طراحی‌هایی داشته باشند، بازوی اجرایی خوبی برای اجرای سیاست‌ها نیز هستند، گفت: در چند ماه گذشته، بخشی از مهم‌ترین اولویت‌های کاری دولت و نظام را از طریق مجموعه‌های مردمی و حلقه‌های میانی دنبال می‌کنیم. همچنین جلب مشارکت جوانان در اجرا یکی از اهداف ستاد ساماندهی امور جوانان است و بخشی از جوان‌گرایی مطالبه بحق جوانان در دستگاه حاکمیتی است که توسط جوانان عضو در ستاد ساماندهی امور جوانان انجام می‌شود.

رئیس پارک علم و فناوری استان زنجان نیز در ادامه جلسه گفت: رسالت پارک علم و فناوری ایجاد اشتغال برای جوانان است که در حال حاضر برای بقای پارک علم و فناوری استان می‌جنگیم. پارک علم و فناوری استان از لحاظ بودجه و تجهیزات در رتبه آخر است ولی از لحاظ تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان در رتبه 11 کشور قرار دارد.

علی آذرپیوند افزود: به عنوان یک حلقه بعد از دانشگاه برای ساخت شرکت به جوانان دارای ایده کمک کرده و اقداماتی همچون اعطای مکان، اینترنت و تسهیلات برای جوانان انجام می‌دهیم. همچنین در استان زنجان به سمت رویدادهای مسئله‌محور حرکت کرده‌ایم که مقارن شده با رویداد کشوری تانا که تیرماه سال‌جاری برگزار خواهد شد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه‌اجتماعی استان نیز در ادامه جلسه با بیان اینکه اشتغال به صورت کلی و اشتغال جوانان به صورت ویژه همواره مورد توجه دولت‌ها بوده که دو رویکرد اساسی در این زمینه مطرح است، عنوان کرد: یک دیدگاهی که درباره اشتغال وجود دارد، این است که اشتغال را به عنوان موضوع مستقل تعریف کنیم که در گذشته هم وجود داشته و برنامه‌هایی که در سطح کشور تامین مالی شده برنامه‌ای اشتغال‌زایی بوده و در کنار برنامه‌های اقتصادی اشتغال را به عنوان یک خروجی فرعی تعریف شده که خیلی مورد هدف نیست ولی در دیدگاه به‌روز اشتغال را خروجی برنامه‌های اقتصادی می‌دانیم و تلاش می‌کنیم در حوزه‌هایی برنامه را تقویت کنیم که میزان اشتغال آن بیشتر باشد.

طیب جعفری با بیان اینکه برنامه‌ریزی برای رشد اقتصادی ذیل رشد اقصادی 8.7 درصد است که از دو حوزه، اشتغال و تولید را هدف‌گذاری کرده است، بیان کرد: ایجاد اشتغالزایی از طریق بهره‌وری، از طریق برنامه‌های کشوری که منابع و امکاناتی دارند، اشتغال‌زایی از طریق توسعه اشتغال خانگی و... حوزه‌های مختلف این برنامه است.

این مسئول تصریح کرد: قانون ساماندهی و حمایت از مشاعل خانگی تاکید بر صدور مجوز به اشتغال‌های خانگی و شناسنامه‌دار کردن آن دارد. شاخصه‌های بهبود شاخص‌های محیط کسب و کار استان زنجان نیز نسبت به میانگین کشوری وضعیت خوبی دارد.

وی ادامه داد: در حال حاضر تعداد 1800 طرح برای رشد اقتصادی 8.7 درصدی استان پیش‌بینی شده است. سامانه جستجوی شغل نیز در حال حاضر راه افتاده و کارفرمایان می‌توانند در راستای جست‌وجوی نیروی کار و متقاضیان اشتغال نیز در راستای جست‌وجوی شغل از این سامانه استفاده کنند که در حال حاضر در استان زنجان 1130 عنوان شغلی با 3245 ظرفیت در دسترس جویندگان کار است که می‌توانند استفاده کنند.